Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mobilní Telefony Tereza Čížová Htc Sony Lenovo Huawei

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mobilní Telefony Tereza Čížová Htc Sony Lenovo Huawei"— Transkript prezentace:

1 Mobilní Telefony Tereza Čížová Htc Sony Lenovo Huawei Za uplynulých 10 let se počet mobilních telefonů v naší populaci výrazně zvýšil. Při srovnání osob starších starší 16 let došlo k nárůstu z 5,7 milionu na 8,3 milionu uživatelů. Největší nárůst statistici zaznamenali u osob ve věku vyšším než 65 let. Zatímco v roce 2003 mělo mobilní telefon jen 22 procent seniorů, v roce 2013 už to bylo 90 procent. Mobilních čísel je víc než obyvatel ČR, dohromady 14,4 milionu. Řada lidí využívá pracovní a soukromý mobil, nebo mají SIM kartu v tabletu či notebooku pro zajištění datových služeb.

2 Osnova -Historie -Původ -Obrázky -Konec -fakta

3 Historie První mobilní telefon v ČR Mobily jsou navrženy pro fungování v celulárních sítích a obsahují standardní sadu služeb GSM, která umožňuje mobilům různých typů a v různých zemích vzájemně komunikovat. Před použitím mobilu je nutné zvolit si mobilního operátora (poskytovatele přenosu) a zařídit si u něj služby. Pro telefony v sítích GSM operátor vydá SIM kartu, která obsahuje unikátní účastnické a autentizační (ověřovací) parametry pro daného zákazníka. Případně operátor vloží zákazníkův identifikátor mikrotelefonu do jeho účastnické databáze, aby mikrotelefon mohl realizovat hovory do sítě. Po vložení SIM karty do mobilu jsou služby přístupné. Mobily nepodporují jen hlasové hovory, ale mohou též posílat a přijímat data a faxy, posílat a přijímat krátké zprávy (nebo „textové zprávy“, víc v článku SMS), přistupovat na WAP a poskytovat kompletní internetový přístup použitím technologií jako GPRS, EDGE, HSDPA a další. Mobily mají samozřejmě hodiny, kalkulátor a umožňují hrát různé hry. Přestože vynález bezdrátové telefonie spadá již do konce 19. století, první mobilní telefony pro veřejnost se začaly objevovat až v 50. letech 20. století v USA a byly zpočátku prodávány jako vybavení automobilů. Až v průběhu 70. let se objevily první skutečně přenosné (ale zdaleka ne kapesní) přístroje.

4 Původ New York - Před 30 lety se zrodil první komerčně dostupný mobilní telefon. Vzhledem k obřím rozměrům se mu přezdívalo „cihla“ a za skoro dolarů si jej mohli dovolit jen skutečně bohatí. Přesto šel dobře na odbyt a v praxi prokázal, že princip telefonu, který lze mít stále při sobě, lidi zaujal.

5 Obrázky-Tlačítkové telefony

6 Základní deska mobilních telefonů
Mobilní sítě mohou často profitovat i s malým počtem zákazníků, protože náklady mobilní sítě většinou souvisí s objemem hovorů, zatímco telefonie pevných linek má mnohem vyšší náklady spojené s každým účastníkem sítě. Ve většině Evropy, rozvinutější části Asie a Austrálie jsou mobily už prakticky univerzální u většiny dospělých, dospívajících a i dětská populace je často používá. Trochu méně obvyklé jsou v USA Toto je vnitřek prvního mobilního telefonu vyrobeny roku 1973 v USA Většinu dnešních mobilních telefonů lze dnes díky možnosti přehrávání hudby ve formátech MP3 a WMA, výstupu na sluchátka, kvalitním integrovaným reproduktorům, barevnému displeji, možnosti přehrávat video a podpoře paměťových karet použít jako MP3 nebo MP4 přehrávač.

7 První telefonické spojení
Obvykle je tedy vynález telefonu přisuzován vynálezci jménem Alexander Graham Bell. Jeho první telefon byl sestrojen v Bostonu (USA) v roce Podle novějších údajů vynalezl telefon italský vynálezce Antonio Meucci už v roce Jeho prvenství bylo v červnu roku 2002 oficiálně potvrzeno například i kongresem Spojených států (Rezoluce 269). Podle dalších zdrojů vynalezl telefon i Philip Reis v roce 1860, ale jeho vynález pracoval na principu doteku velmi jemného kontaktu. Vysílač (mikrofon) byl vyroben z pivní bečky a tvarem připomínal lidské ucho. První telefonické spojení První telefonické spojení v historii jak ho známe se uskutečnilo před 140 lety, 10. března Éterem zazněla slova: „Pane Watsone, přijďte sem, potřebuji vás.“ Jejich autorem byl fyziolog Alexander Graham Bell, který pomocí právě vynalézaného přístroje kontaktoval svého spolupracovníka.

8 největší výrobci smartphonů
Předloni se prodalo 1,28 miliardy chytrých telefonů, loni 1,44 miliardy. To znamená růst o 12 procent Předloňské poslední čtvrtletí znamenalo 380,1 milionu prodaných smartphonů, loňský poslední kvartál 404,5 milionu. Jedničkou zůstává Samsung, který si oproti předloňsku polepšil. V posledním čtvrtletí Samsung prodal 81,3 milionu chytrých telefonů, v roce 2014 to ve stejném období bylo jen 74,5 milionu.

9


Stáhnout ppt "Mobilní Telefony Tereza Čížová Htc Sony Lenovo Huawei"

Podobné prezentace


Reklamy Google