Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Připojení k internetu (GPRS-EDGE-CDMA a Wi-Fi)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Připojení k internetu (GPRS-EDGE-CDMA a Wi-Fi)"— Transkript prezentace:

1 Připojení k internetu (GPRS-EDGE-CDMA a Wi-Fi)
autoři: Martin Kratochvíl, Dominik Střeštík

2 GPRS - General Packet Radio Service
Služba umožňující přenos dat a připojení k Internetu pro uživatele starých GSM mobilních telefonů. Na rozdíl od starší služby CSD je tato služba mnohem komfortnější co se týče objemu přenesených dat. Dostupnost GPRS je označována jako „2.5G“, technologie mezi druhou (2G) a třetí (3G) generací mobilních telefonů. GPRS poskytuje průměrnou rychlost datových přenosů používáním kanálů v GSM síti. V dnešní době se toto pokrytí na území České Republiky vyskytuje velmi málo.

3 EDGE-Enhanced Data GSM Evolution
Vývojovým stupeň v technologii GSM po zavedení datových přenosů pomocí GPRS. Technologie EDGE nabízí několik metod ,které umožňují dosáhnout efektivního přenosu dat. Vylepšení spočívá v použití nové modulace, která dovoluje přenést tři informační bity pomocí jednoho symbolu na rádiové vrstvě. Oproti GPRS které, dovoluje přenést pouze jeden informační bit na jeden symbol na rádiové vrstvě.

4 CDMA-Code Division Multiple Access
Kódový multiplex (zkratka CDMA) V elektronice metoda digitálního multiplexování, tzn. přenosu vícero digitálních signálů prostřednictvím jediného sdíleného média, která jednotlivé signály rozlišuje tím, že každé z nich používá odlišné kódování. Multiplex používaný v Severní Americe.

5 Wi-Fi- Wireless Ethernet Compatibility Aliance
V informatice označení pro několik standardů popisujících bezdrátovou komunikaci v počítačových sítích (též Wireless LAN, WLAN). Tato technologie využívá bezlicenčního frekvenčního pásma, proto je ideální pro budování levné, ale výkonné sítě bez nutnosti pokládky kabelů. Název původně neměl znamenat nic, ale časem se z něj stala slovní hříčka.

6 Děkujeme za pozornost a doufáme, že se Vám náš referát líbil a že díky němu jste se snad dozvěděli něco nového. Dominik a Martin


Stáhnout ppt "Připojení k internetu (GPRS-EDGE-CDMA a Wi-Fi)"

Podobné prezentace


Reklamy Google