CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_ZP_3.02 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT 3.Sada – předmět – Zařízení provozoven Tématická oblast : odbytové a ubytovací střediska z ŠVP 65-51-E/02 Autor: Jindřich Joska Vytvořeno: září 2012 – leden 2013 DUM č.2 Vybavení odbytových středisek, dle skupin Použité zdroje uvedeny na konci DUM Anotace Tento materiál slouží jako doplňující a přípravná část, při výuce ZP v 2. ročníku třídy PVS. Svoji strukturou a obsahem odpovídá kladeným požadavkům na tyto žáky, dle ŠVP Očekávaný výstup pro žáka – žák porozumí rozdílům ve vybavení odbytových středisek, dle skupin. -------------------------------------------------- Tyto materiály byly vytvořeny za podpory spolufinancování projektu EU. ---------------------------------------------------
Výčep v odbytovém středisku
Skupina IV Konzumační plochy jsou vhodně uzpůsobeny pro servírování pokrmů a nápojů (např.umakart). Místo jídelních lístků, může být tabule s názvem a cenou produktu.
Skupina III K dispozici prostor na odkládání oděvu Zařízení odbytu je jednotné Na stolech jsou ubrusy
Skupina II Restaurace, kavárna, vinárna, denní bar Jsou předkládány denní jídelní a nápojové lístky, ale i stálé Host má k dispozici textilní ubrousky Jednotný inventář Příbory z nerezu Dětské židle Denní tisk
Skupina I Restaurace, kavárna, vinárna Má vstupní halu Host je uváděn k stolu Používá se kvalitní stolní inventář
Výběrová skupina Restaurace, kavárna, vinárna Stejné jako I.skupina Vyšší úroveň interiéru Vyšší úroveň obsluhy
Použité zdroje : Foto – autor Učebnice – Zařízení provozoven v kostce, autor František Cón, nakladatelství Ratio, 2005