vypracovala: Mgr. Květa Stejskalová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vývoj populární hudby v letech
Advertisements

Autor: Květa Stejskalová
Název Dělení moderní hudby
GENESIS.
ASHLEY TISDALE. Údaje  Povolání: Herečka, zpěvačka, producentka, textařka, dabérka  Věk: 24  Datum narození:  Místo narození: West Deal,
Vývoj populární hudby v letech v ČSR
Opakování III Otázky jsou vybrány z DUM č
Renesanční hudba (15. – 16. st.)
PROM Ě NY V HUDB Ě aneb HUDENÍ „ Ž ÁNRY“ & „STYLY“
Otázky jsou vybrány z DUM č
Vývoj populární hudby ve světě v letech
Tereza Látalová.
Základní vzdělávání – Člověk a umění – Hudební výchova
Autor: Květa Stejskalová
Populární hudba ve světě v letech
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Rock and roll.
Martin Dvořáček kvarta 2014/2015
Vzdělávací oblast: Umění a kultura Vzdělávací obor: Hudební výchova Téma: Koncert Klíčová slova: Koncert, hudba, skladba, nástroje Anotace: Žák je seznámen.
Rhythm and Blues Vendula Zimová.
Funk Denisa Zouharová.
VY_32_INOVACE_3D.9.12 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Organizovaný systém zvuků (V prezentaci můžete klikat na obrázky, pro jejich zvětšení…)
Hudba Rakousko-Uherska Autor: Květa Stejskalová. Rakousko-Uhersko byl státní útvar, který existoval v letech 1867 – Rakousko-Uhersko byl státní.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Blues Richard Malý.
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Disco Barbora Králová.
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
Hudba 20. století 1. polovina 20. století.
VY_32_INOVACE_40_Opakování IV
Česká country.
Moderní populární hudba Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými systémy.
70. a 80. léta v české moderní populární hudbě. Název školy: Základní škola Francova Lhota Název školy: Základní škola Francova Lhota Autor: Mgr. Lada.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA 50. léta 20. století / 1. část TEST.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA 30. a 40. léta 20. století TEST.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA Pojem populární a rocková hudba.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_HV_04_SVO_Swing.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/08 Název materiálu: 40.léta ve světové populární hudbě Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
ANOTACE: Motivace k nácviku písně. Určeno žákům 1. stupně ZŠ. Prvotní seznámení se vznikem rocku, se jménem E. Presley, se skupinami Beatles, Olympic.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_30_02_HV9_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála Základní škola Libina, příspěvková organizace, Libina.
Počátky moderní populární hudby Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Leon Hahn NÁZEV:VY_32_INOVACE_17:Hudební výchova 9.ročník TÉMA: konec 80. let ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/
Swing Rebeka vitová.
POP Ventrubová Eva Kvarta.
Jazz a swing v české hudbě
zpíváme a hrajeme R&R FOLK C&W. R&B. R&R. FOLK. COUNTRY AND WESTERN RHYTHM AND BLUES ROCK AND ROLL FOLK zpíváme FOLK zpíváme a hrajeme R&R FOLK.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/12
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/20
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
VY 32 INOVACE 551.
Ella Fitzgeraldová AUTOR: Mgr. Aleš Skála
R&B Tereza Šípková, kvarta.
Rocková hudba - kvizy VY_32_INOVACE_A15
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/10
Michal Brabec.
NONART 1. polovina 20.století
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/19
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Známé osobnosti v. závislost
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Financováno z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR
JAZZ ICT Financováno z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Transkript prezentace:

vypracovala: Mgr. Květa Stejskalová Populární hudba vypracovala: Mgr. Květa Stejskalová

Za populární hudbu můžeme považovat většinu hudebních stylů kromě hudby klasické a lidové. Je nejvíce propagovaná pomocí různých medií. Během dekád prošla vývojem a změnami, zahrnuje mnoho stylů.

Třicátá a čtyřicátá léta V tomto období byl velice oblíben blues a country. Mezi bluesové umělce patří např. B. B. King nebo Ray Charles. Z country stylu jsou známí např. Johny Cash, Loretta Lynn, ze současných umělců Taylor Swift, František Nedvěd a mnoho dalších.

Padesátá léta V padesátých letech prvenství na hudebním poli zaznamenával jazz, swing a rock‘n‘roll. K velkým osobnostem těchto stylů patří Frank Sinatra, Peggy Leeová, Bobby Darin, Elvis Presley.

Šedesátá léta Toto období je známé především rock‘n‘rollem, jazzem a RnB. Mezi hvězdy patřili Aretha Franklinova, Steve Wonder a nesmrtelní Beatles.

Sedmdesátá a osmdesátá léta V těchto letech bylo velice oblíbené disco, rock a také klavírní skladby především Eltona Johna. Mezi další významné umělce, kteří v tomto období začínali, patřili Bee Gees, ABBA, Michael Jackson a mnoho dalších.

Devadesátá léta a současnost V dnešní době se v hudbě využívají snad všechny žánry, člověk si může vybrat z velkého množství stylů i umělců. Od chlapeckých a dívčích kapel, jako byly např. Backstreet Boys nebo Spice Girls se pozornost většinou mladší generace přesunula hlavně na jednotlivce, jako jsou Madonna, Justin Timberlake, Britney Spears nebo v současnosti na výherce různých pěveckých soutěží nebo filmů, jako je Justin Bieber, Zac Efron, z českých umělců Aneta Langerová, Martin Chodúr a další.