Finalizace akvizičního procesu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cílem Programu je snížení znečištění ovzduší z malých spalovacích zdrojů do tepelného výkonu 50 kW, tzv. lokálních topenišť využívajících tuhá paliva.
Advertisements

OPTA 2013 BRNO, 22. února 2013 Ukončení aktivního podnikání a předání podniku jinému subjektu KCMC, spol. s r.o. Ke Kamenině 453/18 Ostrava, IČ.
LEASING z pohledu daně z příjmu
Ochrana věřitelů v zákonu o obchodních korporacích
Smlouvy kupní smlouva, smlouva o smlouvě budoucí, předkupní právo, smlouva o dílo, mandátní smlouva Mgr. Petra Malaníková.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Obchodní společnosti.
Listopad 2013 Příprava a proces vstupu zahraničního investora.
DOBRÁ STRATEGIE PRODEJE FIRMY PARDUBICE, JIŘÍ SLEZÁK.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Občanskoprávní minimum 2. část „Učíme se pro život“ Mgr. Tomáš Pavlů.
Úprava vedení účetnictví a daňové evidence zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví ve znění pozdějších předpisů zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve.
Základy účetnictví Základy ekonomiky a účetnictví – 9. ročník
ÚČTOVÁ TŘÍDA 0 DLOUHODOBÝ MAJETEK
Postakviziční integrace Jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Pavel Seeman.
Právní procesy. Právní řád Předpisy zákonné –Ústava –Ústavní zákony –Zákony –Zákonná opatření Předpisy prováděcí –Vládní nařízení –Vyhlášky –Vyhlášky.
Finanční účetnictví 1 účtování dlouhodobého majetku – osnova přednášky
IAS 37-Rezervy ..
Pojem likvidace, její zahájení a ukončení
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Vlasta Švachová Datum: Název: VY_32_INOVACE_9.2.1.
Přehled procesu transakce. 2 Obsah OddílČíslo stránky 1. Přehled procesu Fáze I: Příprava procesu Fáze II: Marketing a due diligence
DUE DILIGENCE Karolína Hajžmanová.
Změny, které přináší nový občanský zákoník do oblasti bankovnictví Bezuglova Natalia Kistanova Julia Nikiforov Nikita.
Třísková Lenka Greňová Veronika Management podniku ZS 2009/2010
DOKUMENTÁRNÍ AKREDITIV
Akvizice společností Financování akvizic
24. září 2008 DŮVĚRNÉ benson oak Projekt BROOK: Rekapitalizace Diskusní materiál pro setkání s Komerční bankou.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Obchodní závazkové vztahy
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Zdanitelná plnění Již víme, že zdanitelná plnění (§ 2 odst. 1 ZDPH) jsou: Dodání zboží (včetně dovozu a pořízení zboží z JČS), Převod nemovitosti, Poskytnutí.
Struktura obchodní smlouvy
Právní procesy.
Právní vztahy k nemovitostem Kupní smlouva o převodu vlastnictví k nemovitosti Mgr. Jakub Kříž.
FÚ 3 - Cvičení 1. Úvodní informace ke studiu předmětu FÚ 3.
MPO Finalizace akvizičního procesu – smluvní fáze – analýza smlouvy o koupi/prodeji vlastnického podílu MPO.
Akciová společnost Právnická osoba, typická kapitálová společnost, anonymita společníků Společnost je podnikatelem, ale může být založena i k nepodnikatelskému.
Obchodní společnosti.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Obsah A. Due diligence I. Základní vymezení II. Vymezení zadání
Cenný papír Je listina, s níž zákon spojuje určité právo.
SMLUVNÍ VZTAHY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
IAS 17 Leasingy. Cíl standardu Stanovit účetní pravidla pro zobrazení leasingů v účetních závěrkách nájemců a pronajímatelů.
Obchodní společnosti.  Obecně  právnická osoba, kterou tvoří společenství osob  (společníci),v níž je provozována podnikatelská  činnost na společné.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_Úč24.15 RočníkDruhý.
Základní kapitál Základní kapitál je peněžní vyjádření souhrnu peněžitých i nepeněžitých vkladů, které společníci společnosti poskytují.
UDRŽITELNOST PROJEKTU ZMĚNY PROJEKTU V DOBĚ UDRŽITELNOSTI NAKLÁDÁNÍ S MAJETKEM POŘÍZENÝM Z DOTACE.
Proces konstituování korporace Příprava zřizovacích procesů Založení korporace Splnění vkladové povinnosti Získání podnikatelského oprávnění Návrh na zápis.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Obchodní smlouva. Vymezení obchodní smlouvy písemnost, ve které si dodavatel a odběratel zavazují k určitým povinnostem a získávají také určitá práva.
SPOLEČNOST S RUČENÍM OMEZENÝM. Pojem patří mezi kapitálové společnosti (společníci neřídí přímo společnost, za závazky ručí omezeně s.r.o. je společnost,
Prodej bytů v MČ Brno-Kohoutovice Axmanova Chopinova 5 Jírovcova 8 – Pavlovská 7 – Pavlovská 13 – Voříškova
Téma 8: Zdroje a formy krátkodobého financování. Platební styk 1. Strategie financování 2. Obchodní úvěr 3. Krátkodobé bankovní úvěry 4. Ostatní zdroje.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Akvizice společností Transakční dokumentace Jan Hladký
Zásoby Kateřina Pinkasová. Zásoby  jsou hospodářské prostředky, představují suroviny, materiály, součástky, polotovary, moduly, hotové výrobky  Jednorázově.
Státní pozemkové vlastnictví - prameny právní úpravy -
Bankovní účetnictví Nehmotný a hmotný majetek, zásoby
Obchodní společnosti I.
Téma 6: Zdroje a formy krátkodobého financování. Platební styk
Ústav dovednostní výuky a inovace studia - Právnická fakulta, Masarykova univerzita Právo obchodních společností v praxi Strukturování transakce, Asset.
Veřejná obchodní společnost
Peníze, pohledávky, finanční majetek
Právní a obchodní podstata TERM-SHEETU
Společnost s ručením omezeným charakteristika
Vklad Vkladem je peněžní vyjádření hodnoty předmětu vkladu
Základní kapitál Základní kapitál je peněžní vyjádření souhrnu
Definice finančního majetku
NĚKOLIK TIPŮ PRO JEDNÁNÍ
Modelace úvěru BD Vánek
Transkript prezentace:

Finalizace akvizičního procesu Hana Matějovičová

Obsah Co to je akviziční proces? Průběh akvizičního procesu. Finalizace akvizičního procesu.

Co to je akviziční proces? Je proces koupě/ prodeje vlastnických práv mezi jednotlivými právními subjekty.

Průběh akvizičního procesu 1. FÁZE – PŘÍPRAVA Oceňovací analýza Příprava profilu společnosti Příprava informačního memoranda Seznam investorů

Průběh akvizičního procesu 2. FÁZE – MARKETING A DUE DILIGENCE Distribuce Projevení zájmu investorů Road show – prezentace společnosti investorům Obdržení a vyhodnocení nezávazných nabídek Příprava na hloubkovou prověrku (data room) Due diligence (el. podoba data roomu) Prezentace managementu SPA v data roomu Závazné nabídky a výběr investorů

Průběh akvizičního procesu - finalizace 3. FÁZE – JEDNÁNÍ Jednání s vybraným/mi investory Daňové a právní poradenství Finální jednání o ceně

Průběh akvizičního procesu – finalizace 3. FÁZE – JEDNÁNÍ Cílem této fáze je projednání konkrétních podmínek transakce s investorem, který předložil nejvýhodnější závaznou nabídku. Prodávající a vybraný(nejvýhodnější) investor budou za asistence právních, daňových a finančních poradců podrobně vyjednávat podmínky transakce – např.: podrobnosti o ceně, formu a načasování úhrady, právní strukturu transakce, jakékoliv další podmínky k přiložení a načasování výměny a dokončení transakce.

Průběh akvizičního procesu 4. FÁZE – DOHODA SPA finalizace Podpis smlouvy Období do ukončení transakce

Průběh akvizičního procesu – finalizace 4. FÁZE – DOHODA Cílem této fáze je úspěšné uzavření kupní smlouvy a celého procesu prodeje. Kupní smlouva obsahuje i některé podmínky, které je nutno splnit, aby byla transakce úspěšně dokončena. Typickým příkladem takové podmínky je souhlas Antimonopolního úřadu s uvažovanou transakcí.

Průběh akvizičního procesu – finalizace 4. FÁZE – DOHODA Po podpisu kupní smlouvy nastává etapa, ve které se musí provést tzv. “pre-completion conditions” stanovené ve smlouvě. Ke konci transakce a tedy ke skutečnému převedení vlastnictví dochází až v okamžiku, kdy jsou všechny předem uvedené podmínky splněny.

Průběh akvizičního procesu – finalizace Obsah SPA = „Sale and Purchase Agreement“ –návrh smlouvy Souhrn hlavních podmínek. Časový harmonogram, datum nabytí platnosti. Cena: částka, forma, čas a podmínky. Podmínky transakce a závazky stran. Omezení prodávajícího. Dohoda o nákladech. Záruky. Náhrada škody. Postupy řešení nároku smluvních stran.

Průběh akvizičního procesu – finalizace Smlouva - o převodu obchodních podílů - o koupi akcií Pojmy, definice Převod obchodních podílů – závazek k převodu Kupní cena – výše částky, podíly společníků Snížení kupní ceny – podmínky snížení kupní ceny a její změna Vázaná částka a účet Vyplácení splátek – kdy, kolik, komu Úroky z vázaného účtu – kdy a komu budou vyplaceny Sankce za opoždění splátky kupní ceny Záruky a závazky prodávajících

Průběh akvizičního procesu – finalizace Smlouva - o převodu obchodních podílů Oprávnění na převod Popis společnosti Základní jmění společnosti – vklady společníků Dceřiné společnosti a jiné majetkové propojení Daně a účetnictví Movitý a nemovitý majetek společnosti – např. i nájemní smlouvy Pracovněprávní vztahy Pojištění Závazky z úvěrů

Průběh akvizičního procesu – finalizace Smlouva - o převodu obchodních podílů Obchodní závazky, pohledávky, smlouvy a udělené plné moci Činnost společnosti ode dne podpisu smlouvy do uzavření transakce Nevynaloží výdaje a neuzavře závazky nad částku.. Neprodá, nepřevede stálá aktiva nad sumu.. Nebude čerpat úvěr, půjčku nad hodnotu.. Neuzavře nové ani nezruší existující obchodní smlouvy Neukončí pracovní poměr s top managementem společnost

Průběh akvizičního procesu – finalizace Smlouva - o převodu obchodních podílů Záruky a závazky kupujícího Uzavření transakce – kdy a za jakých podmínek Odstoupení od smlouvy - podmínky

Průběh akvizičního procesu – finalizace Období po podpisu smlouvy Podpis smlouvy Žádost na ÚOHS Nabytí právní moci rozhodnutí ÚOHS Plnění podmínek pro uzavření transakce Návrh na zápis změn do OR Uzavření transakce Zápis změn do OR Vyplacení splátek

Děkuji za pozornost.