 Význam inovací pro rozvoj společnosti  Postavení ČSVTS v inovacích  Dosavadní zkušenosti v této oblasti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podnikání Podnikáním se rozumí soustavná činnost prováděná samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku. Podnikatelem.
Advertisements

Regionální inovační strategie workshop s podnikateli Ing. Jiří Kučera JVM-RPIC, spol. s r.o. Tel.: Partner.
HISTORICKÝ VÝVOJ 1900 Výrobková normalizace, vojenský průmysl
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
LUKÁŠ MELNIČÁK FINANCE A MARKETING VE VYSOKÉM ŠKOLSTVÍ.
Finanční možností svépomocných skupin
Základ kvalitního vyjednávacího týmu = dobře vyškolený kolektivní vyjednavač 3 základní stavební kameny kvalitního vyškolení: 1.Odborné znalosti 2.Techniky.
BI, e-commerce Ing. Jiří Šilhán. Úroveň informatiky.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Název přednášky/cvičení.
Inovační aktivity podniků v letech 2008–2010
Kulatý stůl ČSVTS Věda, výzkum a inovace v letech 2014 – 20 České inovační partnerství 23. června 2014.
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Historické etapy vývoje managementu
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
PROINCOR – Inovační audit. ProIncor Inovační audit ProIncor Inovační audit analyzuje, hodnotí a stimuluje inovační proces a inovační prostředí v malých.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Podnikání VY_32_INOVACE_ Podnikání - je založeno na podnikatelském záměru s cílem dosažení maximálního zisku - podnikatelský záměr = nápad.
Příručka jakosti Ing. Zdeněk Aleš, Ph.D.
Praktické rady ke komunitárním programům Michal Kadera, CEBRE Jihlava, 18. prosince
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
4 Normovaný systém managementu kvality podle ISO 9001
ZÁKLADY TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Inovační aktivity a transfer technologií Zdroje, prostředky a dovednosti Význam TT Proces řízení TT Mezinárodní kooperace.
SPOLUFINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ
Inovace malém a středním podniku Karel Havlíček
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo 2.Kde je nutné pokračovat, zintenzivnit aktivity 3.Priority AutoSAP předpokládané.
Inovační marketing. Přenášení inovačních impulzů Je nutná aktivní účast obchodníků nebo marketingových pracovníků Vylepšování a inovace výrobků je možná.
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR Seminář Inovační potenciál ČR, AIP ČR.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Inovace je změna daného stavu a lze ji aplikovat ve všech směrech lidských aktivit. Tyto změny mají sedm řádů, sedm faktorů a sedm zdrojů. Inovační proces.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Filozofická hlediska inovací Inovace, evoluce a civilizace Oldřich Syrovátka Katedra společenských věd FM VŠE.
SOLVIT efektivní řešení problémů na vnitřním trhu EU.
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovační potenciál ČR Technologický profil ČR Cena Inovace roku 2011 Pavel Švejda Seminář Inovace a technologie v rozvoji.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR K čemu slouží Technologický profil ČR pro inovační firmy? Jsme připraveni na zvládnutí inovačních procesů? Pavel Švejda.
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání; vysoké školy a inovace Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR INOVACE 2007 Plenární sekce 4.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Struktura podnikatelského plánu
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Profesní inženýr nositel technických inovací Profesní titul euroinženýra a vedení registru jeho držitelů Ing. Zdenka Dahinterová EUR ING Praha
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s. Seminář Inovační potenciál ČR Pavel Švejda Praha, 8. září 2016.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKŮ ČR, z.s.
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
KONFERENCE PRO ŘEDITELE A EKONOMY POSKYTOVATELŮ SOCILNÍCH SLUŽEB
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání
Transkript prezentace:

 Význam inovací pro rozvoj společnosti  Postavení ČSVTS v inovacích  Dosavadní zkušenosti v této oblasti

Definice, používaná Evropskou komisí: Inovace je - obnova a rozšíření škály výrobků a služeb a s nimi spojených trhů, vytvoření nových metod výroby, dodávek a distribuce, zavedení změn řízení, organizace práce, pracovních podmínek a kvalifikace pracovní síly Definice pojmu INOVACE Produktov é inovace Inovačn í podnik Procesn í inovace Organizačn í inovace Marketingov é inovace

Typy inovací  Technické inovace (převážně výzkum a aplikace)  Netechnické inovace (převážně organizace a řízení firmy, inovace trhů, nové modely podnikání, marketingová inovace)

Co vyžaduje úspěšná inovace?  Definování cílů  Naplánování všech aktivit a úkolů, aby vedly ke splnění nadefinovaných cílů  Spolupráce (jak napříč firmou, tak s externími odborníky, ale i se zákazníky)  Monitorování výsledků (měření)  Komunikace  Správné načasování a „štěstí“

Jednota pro povzbuzování průmyslu v Čechách založena 1833 pořádání přednášek a kurzů vydávání časopisů péče o živnostenské školství podpora vývoje průmyslu, řemesel a živností Historie spolkové činnosti v Českých zemích

Spolek českých elektrikářů založen 1899 Elektrotechnický Svaz Československý založen 1919

Společnosti ČSVTS Osvětová činnost Normy ESČ Zkušebna ESČ SNI Státní zkušebny

ČSVTS představuje 68 odborných vědecko- technických společností Vlastní 5 Domů techniky v Kladně, Českých Budějovicích, Pardubicích, Plzni a Ostravě Svaz je členem – FEANI- Evropské federace inženýrských a národních asociací – WFEO -Světové inženýrské organizace

Společnosti sdružují odborníky ze všech technických oborů a souvisejících činností Společnosti a DT organizují odborné konference, setkání odborníků a odborné kurzy Společnosti mají zastoupení v různých odborných komisích a orgánech Společnosti a DT řeší nebo jsou zapojeny do řešení různých grantů a projektů

Odborná společnost = 68 odborných společností

V r.2012 zapojeny do projektů Evropského Sociálního Fondu společnosti ČSVTS:  205Česká elektrotechnická společnost  216Společenstvo drobného podnikání  226Česká slévárenská společnost  233Česká vědeckotechnická společnost spojů  273Česká marketingová společnost Proč tak málo?

a)dlouhá doba mezi podáním projektu, jeho přijetím a vydáním Rozhodnutí b)neúměrně dlouhá doba mezi podáním MZ a jejím schválením c)neúměrně dlouhá doba mezi podáním Žádosti o podstatnou změnu a jejím schválením (nemá žádnou lhůtu) d)financování vyžaduje mít vlastní prostředky i když jde o zálohové financování

Proč tak málo? e)Byrokratická forma styku s Řídícím orgánem i.nemožnost osobní konzultace s externím administrátorem ii.neexistuje možnost odvolání proti rozhodnutí ŘO iii.Na řešitele se pohlíží jako na potenciálního podvodníka