„Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o. s

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Advertisements

Rodinné centrum Kamarád Nenuda o.s.: Enkaustika pro rozvoj osobnosti Mgr. Ivana Scharfová
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
ÚVOD DO ROZVOJOVÝCH STUDIÍ I VÝVOJ NEZISKOVÉHO SEKTORU V ČR.
© Interface Wien GmbH Interface Wien GmbH Vítejte v Interface Wien!
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Finanční možností svépomocných skupin
Rozdíly a interakce veřejné služby a dobrovolnické služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů Ústí nad Labem
Svazky obcí jako zřizovatelé škol a školských zařízení
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
v 1. ročníku Praktické školy jednoleté
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Plánování sociálních služeb v Třinci. „Pověz mi a já zapomenu, ukaž mi a já si vzpomenu, ale nech mne zúčastnit se a já pochopím.“ Konfucius.
Koncepce péče o staré občany
THE GARDEN A PLACE FOR LIFELONG LEARNING Projekt partnerství Grundtvig.
ÚVOD Management a marketing
Program EU „Mládež v akci“ EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA.
Co je program Mládež v akci?. Komunitární program Evropské unie na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Typologie neziskových organizací v ČR
Komunitní a otevřená škola
NIPOS – Lenka Lázňovská.  Velký okruh subjektů poskytujících veřejné služby v kultuře, a to zejména v oblasti veřejné osvěty a edukace. Jsou naplněním.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
DOBRÝ DEN. Kdo jsme? Občanská inspirace je nezisková organizace, která od roku 1998 podporuje pestrý tvořivý a šťastný život dětí i dospělých zejména.
NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE (NNO)
NEZISKOVÉ ORGANIZACE VYMEZENÍ, VÝZNAM. 2 Občanská společnost občan Soukromý sektor stát VEŘ. PROSTOR Dána institucemi a organizacemi různého charakteru.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Prázdninová nabídka pro pražské děti a mládež Hlavní město Praha podpořilo v roce 2010 prázdninové aktivity pro děti a mládež částkou cca 6,5 milionu.
Pastorace rodiny, dětí a mládeže
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Plán rozvoje Kamarádi Stochov Vize Krátkodobý plán na příští rok 2006 Střednědobý plán do r.2010 Dloouhodobý plán do r.2025.
Občanský sektor. Veřejný prostor Klíčová slova: stát x člověk (občan) – mezi nimi se rozpíná prostor – zahrnuje věci veřejné Klíčová slova: stát x člověk.
Přednáška Evropská Studia 2006 JUDr. Kateřina Ronovská, Ph.D.
Přednáška Evropská Studia 2008 JUDr. Kateřina Ronovská, Ph.D.
Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
MIKROEKONOMIKA TYPOLOGIE PODNIKŮ.
Neziskové formy podniku -> Ekonomika a neziskový sektor Ekonomika a neziskový sektor
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
Financování NO Systém veřejného financování - financování z veřejných rozpočtů Finance z neveřejných zdrojů (tuzemských i zahraničních) Nadace tuzemské.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
MC POHÁDKA JESENICE U PRAHY z.s nezisková organizace spolek rodičů na mateřské dovolené.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
N ÁSTROJE ZVYŠOVÁNÍ KVALITY ŘÍZENÍ ÚŘADU Společenská odpovědnost úřadu.
LUŽÁNKY – STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU BRNO, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Evropská dobrovolná služba (European Voluntary Service)
THE GRASSROOTS WOMEN´S INTERNATIONAL ACADEMY SÍŤ MATEŘSKÝCH CENTER o.s. Pečeť kvality Rut Kolínská
Komunitní školy - kulturní, vzdělanostní a prorodinná centra v malých obcích Mgr. František Eliáš.
Z AJIŠŤOVÁNÍ VEŘEJNÝCH SLUŽEB Kontrahování služeb se soukromým a neziskovým sektorem.
MIKROEKONOMIKA Ekonomika neziskových organizací. Společenský význam neziskových organizací Nezisková organizace (nonprofit, nověji not-for-profit) = organizace,
Typologie neziskových organizací v ČR
Neziskový sektor. Neziskový sektor Cílem neziskových organizací je uspokojení řady lidských potřeb: Ochrana lidských práv Ochrana přírodního prostředí.
CENTRUM PRO TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU VE FRYMBURKU
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Programový rámec: Operační program Zaměstnanost
CENTRUM PRO TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU VE FRYMBURKU
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Subjekty a objekty veřejných politik
PBSNPB2: Legislativní vymezení neziskového sektoru Korporace: spolky a pobočné spolky Jakub Pejcal ESF MU, Katedra veřejné ekonomie.
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Transkript prezentace:

„Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o. s „Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o.s.: Uvedení na trh nových služeb v neziskovém sektoru“ Mgr. Ivana Scharfová 8. 12. 2011

Neziskový sektor Neziskový sektor kromě nevládních neziskových organizací zahrnuje i organizace příspěvkové, rozpočtové, odbory, politické strany a hnutí, zájmová sdružení právnických osob, družstva (pokud jsou zřizována za jinými účely než podnikání), nepodnikatelské obchodní společnosti (např. společnosti s ručením omezeným, pokud jsou zřízeny k jiným účelům než podnikání), příp. i právnické osoby zřizované samostatnými zákony (např. Česká akademie věd, Česká televize, Český rozhlas, Česká národní banka).

Nezisková organizace Neziskové organizace jsou vymezeny jako organizace nevytvářející zisk k přerozdělení mezi jeho vlastníky, správce nebo zakladatele; mohou zisk vytvořit, ale musí ho zase vložit zpět k rozvoji organizace a plnění jejích cílů.

Občanské sdružení Občanské sdružení je první typ neziskových organizací uzákoněný v polistopadovém Československu. Jde o právní formu určenou zejména pro organizací vzájemnou prospěšnou činnosti, avšak občanská sdružení zajišťují také radu veřejně prospěšných služeb. Bačuvčík (2006,s.38) ,,Právní úpravu občanského sdružení nalezneme v zákonu č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů. ZÁKON ze dne 27. března 1990 o sdružování občanů.

,,Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o.s.“ Nezisková organizace – občanské sdružení vznik 2007 vlastní prostory duben 2010 Gahurova 5265, Zlín, (Dům Kultury nad Flipem)

,,Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o.s.“ - nestátní nezisková organizace, jejímž posláním je podpora a ochrana rodiny, vícegeneračního soužití, prevence patologických jevů, přispívání ke slaďování rodinného a pracovního života.

,,Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o.s.“ CÍLE A POSLÁNÍ ORGANIZACE: Aktivní využití volného času, vzdělání dětí, mládeže i dospělých Podporovat a zprostředkovávat společné aktivity rodičů s dětmi Zlepšování kvality života rodičů malých dětí, mládeže ve městě Zlín Prevence sociálního vyloučení rodičů na rodičovské dovolené Primární prevence sociálně patologických jevů u dětí, mládeže a rodin Posílení soudržnosti místní komunity Podpora a pomoc rodičům, a rizikovým skupinám při návratu na trh práce Podpora genderové výchovy a politiky .

,,Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o.s.“ Činnost organizace: Pro rodiče s dětmi Pro děti a mládež Pro dospělé .

,,Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o.s.“ ČINNOST ORGANIZACE: PRO RODIČE S DĚTMI: Klub pro rodiče s dětmi Miniklub s Kamarádem – Nenudou Vzdělávací a kroužky .

,,Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o.s.“ ČINNOST ORGANIZACE : PRO DĚTI A MLÁDEŽ: Pohybové a vzdělávací kurzy: graffiti a cvičení na balanční podložce Bosu projekt Chceme být s vámi .

,,Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o.s.“ ČINNOST ORGANIZACE: - PRO DOSPĚLÉ: Pohybové a vzdělávací kurzy: např. QI – Gong, Pilates, Rehabilitační cvičení na balanční podložce Bosu Finanční gramotnost, Efektivní rodičovství .

,,Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o.s.“ PRAVIDELNÉ AKTIVITY: Rodinná dovolená v Chorvatsku s aktivním programem pro děti i dospělé. Příměstské a pobytové tábory – letní i zimní Rodinné odpoledne s šamanským bubnováním Rodinné odpoledne s Enkaustikou Týden zdraví ve Zlíně – Jak na to. .

,,Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o.s.“ Pravidelné jednodenní akce Masopust - únor Vítání jara - březen Velikonoce - duben Dětský den U Majáku - září Drakiáda - září/říjen Halloween - listopad Kouzlo Vánoc - prosinec .

,,Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o.s.“ PŘIPRAVUJEME NOVÉ SLUŽBY Odpolední klub pro děti a mládež Zážitkové pobyty pro děti a mládež Kurzy vaření pro děti, mládež i dospělé Mládež v akci - vysílající a hostitelská organizace

,,Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o.s.“ PŘIPRAVUJEME NOVÉ SLUŽBY SNOEZELEN - multismyslová relaxační místnost Prostor, který je vybaven tak, aby podporoval intenzivní vnímání více smysly současně. Slouží k relaxaci, zklidnění, ke snížení poruch chování, pozornosti, nesoustředěnosti, přináší nové zážitky a zkušenosti. http://www.youtube.com/watch?v=vJADih9bWJ4&feature=related .

,,Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o.s.“ Dobrovolnická práci pro studenty: Jak se budete moci zapojit? Pomůžete nám s analýzou trhu – o co mají mladí lidé zájem co by je to klubu nalákalo, víkendový provoz Pomůžete nám při zajištění aktivit spojených s produkční a marketingovou podporou Hledání možností financování – psaní projektů .

,,Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o.s.“ Co získáte dobrovolnou činností: • Naplníte svůj volný čas smysluplnou činností. • Seznámíte se s problematikou veřejně prospěšných programů/projektů. • Poznáte, jak funguje firemní dárcovství. • Stanete se hráčem týmu neziskové organizace a získáte zde praxi. • Budete mít možnost účastnit se zajímavých akcí a seznámíte se s inspirativními lidmi. .