Spolupráce s firmami – cesta k partnerství školy a praxe Doc. RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Znalostní zázemí organizace
Advertisements

P ODNIKATELSKÉ DOVEDNOSTI PRO ROZVOJ MSP A NNO V K RÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI Projekt CZ.1.07/3.2.10/ Společnost pro právní a ekonomické vzdělávání.
Vzdělávací technologie kurzu podnikatelství pro techniky
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
managementu znalostí podle
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
PRAXE PRO ŽIVOT PRAXE PRO ŽIVOT CZ.1.07/1.1.00/ Projekt určený gastro oborům.
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa. Hodnotí se tři skupiny kriterií: A)Prospěšnost – žádoucnost 1. Jak navržená strategie pomáhá dosažení cílů? 2.
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Lucie Hučínová Výzkumný ústav pedagogický v Praze
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
PROINCOR – Inovační audit. ProIncor Inovační audit ProIncor Inovační audit analyzuje, hodnotí a stimuluje inovační proces a inovační prostředí v malých.
„Talent 2020 aneb…“ TALENT – UNIVERZITA – PRAXE – ?
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
MANAGEMENT - VŽ1 M A N A G E M E N T 1. cvičení. MANAGEMENT - VŽ2 ROLE MANAŽERŮ.
Ing. Gabriela Dlasková ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Výstupy z učení u ekonomických oborů.
Představení klubu manažerů
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Procesní řízení realizace projektů (praxe)
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce Jejím.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
CZ / /0318 „Etika podnikání a podniková kultura“ Předkladatel - Svaz průmyslu a dopravy České republiky Partner 1 - Společnost pro etiku.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Studijní program Ekonomika a management
MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Modulární systém výuky na VŠP, a.s. CÍL = kvalitní, evropské a moderní studijní programy a obory Renáta Nešporková.
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
Projekt TRAWI Vyhodnocení dotazníkového šetření v ČR.
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Struktura podnikatelského plánu
Personální strategie mezinárodní firmy
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Důvody sestavování podnikatelského piánu Struktura podnikatelského plánu poskytuje podnikateli užitečný kontrolní prostředek pro zpracování informací.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ T.G. MASARYKA 4 Ekonomika podniku.
FIKTIVNÍ FIRMY SE PŘEDSTAVUJÍ.  Systematické procvičení všech problémů  Žák řeší úlohy individuálně  Tradiční vztah učitel – žák  Praxe je jen zprostředkována.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Informační průmysl 2013/14 Petr Šmejkal
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Podnikavost P-KAP Ing. Lukáš Hula.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s.
Založení a vznik podniku II. – III. r./ Hotelnictví a turismus
Ekonomika malých a středních podniků
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
IP Alena Kopáčková (DFP)
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

Spolupráce s firmami – cesta k partnerství školy a praxe Doc. RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D.

Systém profesní přípravy Bc.Bc. Professional Bc. Best ZNÁMUMÍMPODNIKÁM

Vize 2015

Výuka znalostí a činů dle potřeb podniků Praktické dovednost, způsobilost a praktická expertní činnost pro konkrétní podnik (vlastnost, kterou umí)Popis vlastní akce (co umí) Zájem o práci Stínování manažerů v podniku a jejich organizační podpora Tvořivost a kreativitaZpracování podnikatelského nápadu a jeho obhajoba DůslednostVyřešení obchodního případu podniku Přeměna nápadu na realizační projekt Zodpovědný přístupAktivní účast v EBC a obhajoba výstupu Práce na projektu studentské firmy Vyhledání nových zákazníků pro podnik Komunikace v cizím jazyceVedení obchodního cizojazyčného dialogu v podniku Samostatnost a schopnost vyřešení úkoluSamostatné vyřešení dílčího úkolu ve firmě Organizační schopnost a dovednosti, řídící předpokladyStudentská aktivita, její organizace a realizace Komunikační dovednostVedení projektové porady ve firmě či škole LoajalitaLoajalní přístup v rámci praxe

Výuka znalostí dle potřeb podniků Praktické dovednost, způsobilost a praktická expertní činnost pro konkrétní podnik (vlastnost, kterou umí)Popis vlastní akce (co umí) Odborná dovednost a expertní činnostNavržení a obhájení projektu štíhlé výroby firmy Navržení a obhájení projektu štíhlé logistiky ve firmě Navržení a obhájení projektu štíhlé administrativy ve firmě Navržení a obhájení projektu inovace produktu Týmová práce a spolupráce, organizační schopnostiVedení týmové práce pro firmu či školu Strategické a analytické myšlení Zpracování analýzy pracovních míst pro firmu a popis její realizace pro firmu Navržení a obhájení ralizace nové strategie firmy Zpracování informační strategie pro podnik a jeho obhajoba

Struktura systému 1. ročník Moduly + SZZ (Ekonomie) 2. ročník Moduly + SZZ (Podnikatel) 3. ročník Moduly + praxe + obhajoba BP Bc. 1. ročník Inovace 2. ročník Procesy 3. ročník Strategie 3. ročník Podnikání + Bc. Professional Bc. Best

Diploma Supplement Professional portfolio projektů mapa kompetencí absolventa reference akreditačních partnerů síť kontaktů

1. ročník – akce, činy, aktivity INOVACE 1. Innovation Boot Camp 2. Innovation a design 3. Event management

2. ročník „Informace a znalosti jsou k ničemu, pokud je člověk neumí aplikovat.“ V rámci 2. ročníku by měl student, který má zájem o tento produkt, prokázat schopnost aplikace znalostí (prokázat kompetence). Výstupem není jen osvojení si informací a získání znalostí, ale schopnost aplikace.

2. ročník Aktivity ve 2. ročníku: Simulace (video: ) Případové studie Řešení reálných situací – návaznost na BP Zpracování podnikatelského plánu a jeho obhajoba Rozhodnutí pro Bc. Professional, nebo Bc. Best.

3. ročník – Bc. BEST Úspěšný absolvent Bc. BEST: Absolvent dokázal prakticky realizovat vlastní podnikatelský záměr a to prostřednictvím založení a vzniku vlastní společnosti (je společníkem a zároveň členem statutárního orgánu společnosti), nebo jako samostatný podnikatel (OSVČ), nebo v rámci rodinného podniku přebírá kompetence a odpovědnost za celý podnik (prokazatelně). Absolvent získal uplatnění již během studia na VŠP, a.s. Program je garantován institutem Podnikatelský inkubátor.

„Kostky jsou vrženy“