Statutární město Karlovy Vary

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ivan Langer stínový ministr vnitřních věcí červen 2006
Advertisements

Setkání starostů obcí Hořicka
Spisová služba – páteřní systém eGovernmentu v úřadu
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Úvod k legislativě eGovernmentu
Spisová služba pro obce a zřizované organizace města Milevska
AUTORIZOVANÁ KONVERZE
IS Datových Schránek Zákon a jeho důsledky 26. listopadu 2009
Informační Systém Datových Schránek IS Datových Schránek 9. října 2009 Webseminář na téma ISDS Jiří Pejčoch Zákon a jeho důsledky.
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
Základní legislativa v oblasti eGovernmentu
Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál.
Strategie implementace
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Czech POINT Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Seminář Plzeň Luděk Šafář Projektový manažer.
Informace k IOP a záměrům MV v zavádění eGovernmentu odbor informatiky KrÚ kraje Vysočina Leden 2009 RK , př. 2 počet stran: 13.
Datové schránky a konverze dokumentů
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 20.
Vypracovaly: Nikola Dreslerová, Eva Šenkeříková
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Konference „10 let eGovernmentu v ČR“ Ivan Langer Praha, Senát Parlamentu ČR, 8. dubna 2010.
Výzva OPPK Operační program Praha Konkurenceschopnost
Informační systém datových schránek
EGovernement a projekt Datové schránky Registry orgánů státní moci CzechPoint Projekt Datové schránky Další komponenty Portál veřejné správy Elektronický.
Jeden cíl, společná cesta Ministerstvo vnitra České republiky Postup projektu CZECH POINT.
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Moderní eGovernment, moderní dokument, moderní bezpečnost Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany.
Datové schránky a autorizovaná konverze dokumentů Zákon č.300/2008 Sb
Základní vztahy mezi subjekty v e-Businessu
DRMS Forum září GINIS ® Registr Autorizovaných Konverzí.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Otázky a odpovědi k zákonu č. 300/2008 Sb. Zpracoval: Mgr. René Pleva Datum:
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
Datové schránky Svaz průmyslu a dopravy ČR Ing. Jiří Polák, CSc.- prezident SPIS.
Principy SPIS pro legislativu eGovernmentu Aleš Kučera – NOVELL eGovernment Expert Forum , ISSS, Hradec Králové.
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
Proč aktualizovat údaje v SOVM ? Petr Stiegler odbor rozvoje projektů a služeb eGovernment.
Krajský úřad Libereckého kraje
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
DATOVÉ SCHRÁNKY Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví.
Datové schránky a konverze dokumentů Zákon o eGovernmentu
Vydávání výstupů z informačních systémů veřejné správy
Seminární práce z předmětu SIPOL
Vzdělávání eGon Zajištění vzdělávání v eGovernmentu Jana Třísková
Zákon o eGovernmentu ► Návrh zákona o elektronizaci některých procesních úkonů v oblasti orgánů veřejné moci a o změně některých zákonů ► Některé problémy.
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
E - government Hana Válková Lucie Švestková Karel Volný Tereza Dvořáková.
Pardubice Zákony  Zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů publikován ve Sbírce zákonů ,
Základní legislativa v oblasti eGovernmentu Ing. Martin Kořínek eGoncentrum ORP Nový Bydžov.
Městský úřad Nový Bydžov eGon centrum ORP Nový Bydžov Ing. Martin Kořínek Bc. Ondřej Neuman.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Elektronizace veřejné správy eGovernment 20. duben 2009, 10 min. nové zákony, povinnosti a možnosti pro obce CzechPOINT, datové schránky, spisová služba.
1 ISDS DATOVÉ SCHRÁNKY Michaela Housová Projektový manažer MSPR.
KONVERZE DOKUMENTŮ. 2 KONVERZE – LEGISLATIVA Zákon o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů č. 300/2008 Sb. (účinný od 1. července 2009)
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
Podpora meziobecní spolupráce Prezentace výsledků dotazníkového šetření ORP Poděbrady.
Vzdělávání v eGovernmentu v Pardubickém kraji Ing. Kristýna Benešová.
Workshop 3. června 2008, Praha Rozvoj služeb eGovernmentu v ČR a elektronizace zadávání veřejných zakázek Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Setkání starostů obcí Datové úložiště Kamil Augustýn Bc. Jiří Dospíšil.
DATOVÉ SCHRÁNKY Ing. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví.
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Czechpoint, bezdlužnost a záznam v trestním rejstříku
EGonovi tluče srdce!!!.
EGONovi tluče srdce! Ivan Langer ministr vnitra.
Systém správy dokumentů
Ivan Langer stínový ministr vnitřních věcí červen 2006
Transkript prezentace:

eGovernment v působnosti Magistrátu města Karlovy Vary jako obce s rozšířenou působností

Statutární město Karlovy Vary Počet obyvatel 54000 Obec s rozšířenou působností Správní obvod zahrnuje 38 obcí a 1 vojenský újezd Rozloha správního území je 86 484 ha

Role Karlových Varů v eGovernmentu Technologické centrum – vytvoření, provoz a údržba infrastruktury Administrace eGovernment – příprava a administrace žádostí o prostředky z EU, spoluúčast 15% Vzdělávání eGovernmentu – vzdělávání úředníků v používání eGovernment

Funkce eGONa Czech POINT Komunikační infrastruktura veřejné správy (KIVS) Zákon o eGovernmentu (č. 300/2008 Sb.) Základní registry veřejné správy

Czech POINT 1. výzva – vyhlášena 1.12.2008 Ukončení příjmů žádostí do 31.3.2009 Pracovní stanice Provizorní konektivita k Internetu prostřednictvím ADSL Multifunkční tiskárna s funkcí skenování pro zajištění konverze dokumentů

Czech POINT - konkrétně Nová pracoviště – dotace 93 927 Kč, spoluúčast 15% Upgrade stávajících pracovišť – dotace 68 540 Kč, spoluúčast 15% Dotace je poskytována na základě vyplněné žádosti Žádosti budou zasílány MVČR prostřednictvím ORP Finanční prostředky obec obdrží do 30.4.2009 Vyúčtování dotace do 15.6.2009 Město Karlovy Vary nabízí pomoc při nákupu výpočetní techniky a konektivity Internetu

Zákon o eGovernmentu Zákon č. 300/2008 Sb. o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů Povinnost od 1.7.2009 Komunikace mezi úřady pomocí datových schránek Zrovnoprávnění elektronických dokumentů s papírovými

Elektronická spisová služba Zavedení elektronické spisové služby Musí být umožněna komunikace se systémem datových schránek Město Karlovy Vary nabízí hostování elektronické spisové služby včetně datového úložiště Obec si může pořídit vlastní instalaci spisové služby

Datové schránky Elektronické úložiště určené k doručování orgány veřejné moci, provádění úkonů vůči orgánům veřejné moci Zřizuje je a spravuje MVČR Povinně se zřizuje orgánu výkonu veřejné moci a právnickým osobám Princip zaručené doručitelnosti – lhůta 10 dnů

Schéma datových schránek

Autorizovaná konverze dokumentů Konverze je úplné převedení dokumentu z listinné formy do elektronické, ověření shody a připojení ověřovací doložky Konverze je úplné převedení z elektronické formy do dokumentu v listinné podobě, ověření shody a připojení ověřovací doložky Vzniklé dokumenty mají stejné právní účinky

Schéma celkové komunikace

Proč do toho jít Zkvalitnění a zjednodušení komunikace úřadu s občany Finanční motivace Možnost technologického rozvoje Legislativní nutnost (zákon č. 300/2008 Sb.) Jednotný informační systém

Děkujeme za pozornost http://www.mmkv.cz/egovernment/ Petr Bönsch - p.bonsch@mmkv.cz Petr Vaňkát - p.vankat@mmkv.cz