Shoda přísudku s podmětem

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Procvičovací cvičení – shoda přísudku s podmětem
Advertisements

Klasifikace větných členů, rozbor věty jednoduché
Podmět rozvitý a několikanásobný
Podmět (Po) - opakování
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_596_5TR_CJ Autor: Mgr. Leona Szabó 1.
Třídní schůzky 29. května Protančili jsme čtvrtým ročníkem.
Shoda přísudku s podmětem
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Shoda přísudku s podmětem 2
Stavba věty jednoduché
Vytvořil: Mgr. Renáta Pokorná
PODMĚT Autor: Mgr. Monika Dudová Název: VY_32_INOVACE_ICT2.5_2-25
Shoda přísudku s podmětem
Anotace: Shoda přísudku s podmětem Autor: Mgr. Michaela Vacková Jazyk: český Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Očekávaný výstup: žák poznává.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Grafické znázornění věty jednoduché
NÁZEV: VY_32_INOVACE_495_Základní a určovací skladební dvojice
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 – Zlepšení podmínek ve vzdělávání na základní škole OP VK Podmět.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
PODMĚT Mgr. Michal Oblouk.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
92.1 Shoda přísudku s podmětem - několikanásobný podmět
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
ZÁKLADNÍ SKLADEBNÍ DVOJICE (PODMĚT A PŘÍSUDEK)
Shoda přísudku s podmětem – doplňování koncovek
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Větné členy PŘÍSUDEK.
Shoda přísudku s podmětem Podmět rodu ženského
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_547_SHODA_PŘÍSUDKU_S_POD MĚTEM Téma: OPAKOVÁNÍ.
PŘÍSUDEK Mgr. Michal Oblouk.
69.1 Stavba věty jednoduché, základní skladební dvojice
Shoda přísudku s podmětem Podmět rodu mužského neživotného Český jazyk 5. ročník ZŠ Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka.
72.1 Shoda podmětu s přísudkem – rod mužský
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_471_4TR_CJ Autor: Mgr. Iveta Grocholová.
Shoda přísudku s podmětem Podmět rodu středního Český jazyk 5. ročník ZŠ Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Český jazyk Ročník :
Život na louce – Včely TÝDEN U PŘEDŠKOLÁKŮ
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Skladba – základní skladební dvojice Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Shoda přísudku s podmětem. Přísudek se shoduje s podmětem. Mluvnická shoda je důležitá pro pravopis, zvláště je-li přísudek v minulém čase, např. Včely.
Jméno autoraMgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvořeníkvěten 2013 Ročník4. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_6A_CJ9_09_SKLADBA.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 7. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_10_Shoda přísudku s podmětem Autor Chňoupková.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová i i y y DRUHY PODMĚTU.
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
Shoda přísudku s podmětem
PODMĚT JIRKA ŠTĚKAL SE ROZPLAKALA ZAPADALO MODRÁ PES ONA HOLČIČKA
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Alena Darebná
PODMĚT.
SKLADBA VĚTA. SKLADBA VĚTA ŽEHLIT Utvoř různě rozvité věty podle obrázků. Naznač základní skladební dvojice. Podmět podtrhni rovnou čarou, přísudek.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_40_ČJ4
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Opakování na závěrečnou písemnou práci
VY_32_INOVACE_01_Český jazyk_8.ročník 11_Skladebné dvojice
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_37_ČJ4
Shoda přísudku s podmětem - 1
Jazyk a jazyková komunikace Shoda přísudku a podmětu Mgr
PODMĚT A PŘÍSUDEK Název školy : Základní škola a Mateřská škola Kokory
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Podmět a přísudek (základní skladební dvojice)
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_Čj(sp)8_17
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 048
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Transkript prezentace:

Shoda přísudku s podmětem Jaro

Všechny záhon__ na zahradě se zazelenal__. Urči slovní druhy. Vyznač základní skladební dvojici. Doplň i, í/ y, ý a odůvodni pravopis. Urči, zda se jedná o podmět holý nebo rozvitý.

Květ__ sladce voněl__. Urči slovní druhy. Vyznač základní skladební dvojici. Doplň i, í/ y, ý a odůvodni pravopis. Urči, zda se jedná o podmět holý nebo rozvitý.

Ptáčkové se navracel__ z dalekých krajů. Urči slovní druhy. Vyznač základní skladební dvojici. Doplň i, í/ y, ý a odůvodni pravopis. Urči, zda se jedná o podmět holý nebo rozvitý.

Nad tul__pány p__lně poletoval__ čmeláci. Urči slovní druhy. Vyznač základní skladební dvojici. Doplň i, í/ y, ý a odůvodni pravopis. Urči, zda se jedná o podmět holý nebo rozvitý.

P__lné včel__ snášel__ do úlů p__l. Urči slovní druhy. Vyznač základní skladební dvojici. Doplň i, í/ y, ý a odůvodni pravopis. Urči, zda se jedná o podmět holý nebo rozvitý.

Keře šeř__ků krásně rozkvetl__. Urči slovní druhy. Vyznač základní skladební dvojici. Doplň i, í/ y, ý a odůvodni pravopis. Urči, zda se jedná o podmět holý nebo rozvitý.

Skř__van__ prozpěvoval__ od rána do večera. Urči slovní druhy. Vyznač základní skladební dvojici. Doplň i, í/ y, ý/ a a odůvodni pravopis. Urči, zda se jedná o podmět holý nebo rozvitý.

Na dvorku mňoukal__ tř__ koťata. Urči slovní druhy. Vyznač základní skladební dvojici. Doplň i, í/ y, ý/ a a odůvodni pravopis. Urči, zda se jedná o podmět holý nebo rozvitý.

Dět__ si venku hrál__ s m__č__. Urči slovní druhy. Vyznač základní skladební dvojici. Doplň i, í/ y, ý/ a a odůvodni pravopis. Urči, zda se jedná o podmět holý nebo rozvitý.