NAŠE DOSAVADNÍ ZKUŠENOSTI S PŘEDMĚTEM NOVÉ METODY VZDĚLÁVÁNÍ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt „Učme se podnikat!“ Žadatel: LAG Podralsko o.s.
Advertisements

Matika krokem  Proč? - motivy vzniku
BOJUJ SE ŠIKANOU! Tento materiál vznikl za finanční podpory EU prostřednictvím programu Daphne. Za obsah je zodpovědný příjemce podpory The BB Group a.
Počítačové praktikum Úvod do předmětu
Inovace, inovační projekty a úloha klastrů (obecný náhled) Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
Nové formy vzdělávání ve veřejné správě Závěrečná obhajoba mé práce Laňková Gabriela LAN0020.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_32_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
Virtuální lektor? Miroslava Dvořáková Jiří Votava.
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
VYUŽITÍ ICT PŘI TVORBĚ DUM
Tvorba webových aplikací
© 2008 IBM Corporation Webov á ře š en í Petr Kunc Tom áš V á vra
LETNÍ ŠKOLA PRO TUTORY Monika Všetulová Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci akademie distančního vzdělávání.
Představujeme službu Samepage
Školní Internetový Informační Portál ŠIIP, ZŠ Vrchlického, Liberec © 2006 Ondřej Peřina představení prvního roku projektu projekt SIPVZ č. 0358P
Studijní IS a e-learning Patrícia Eibenová
OPEN LEARNING Moderní výuka odborných cizích jazyků 89% žáků cítí potřebu umět cizí jazyk pro svou budoucí práci, NIDV, červen 2012 Brno, 4. červen 2014,
IVIG 2005 Informační vzdělávání a informační gramotnost v teorii a praxi vzdělávacích institucí Projekt online systému podpory informačního vzděláván v.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Podnikání na Internetu e-learning letní semestr 2005 Jana Holá X.
Projekt OP RLZ 0207 „Pracujeme chytřeji“ – cíle a metody, dosažené výsledky Jena Švarcová - UTB ve Zlíně.
Jak se stát dobrým právníkem?
Sociální sítě II Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Klíčové kompetence Komentovaný přehled v IKT pro 2.st. ZŠ Vladimír Klír.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
Jak se stát dobrým právníkem?
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
BENEFIT 7 Bc. Iva Sobíková 8. října Cíl prezentace Žádosti Benefit 7+  Cílem - upozornit žadatele na záložky tohoto IS, se kterými mívají občasné.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Systémy pro podporu managementu 2 Inteligentní systémy pro podporu rozhodování 1 (DSS a znalostní systémy)
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Vzdělávání na Univerzitách třetího věku v ČR Zlín, 26. –
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: říjen.
Projektová výuka. Úspěch projektu je závislý na dobrém naplánování a dobrém řízení v poměru 8:2.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Projekt METODIKA II Vítejte na dnešní prezentaci.
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
ÚVODNÍ WORKSHOP Brno.  Cílem projektu je podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků základních škol s využíváním ICT ve výuce,
SIMPLE freehosting UNIVERZITA PARDUBICE Fakulta elektrotechniky a informatiky projekt pro ISPWE.
Androdidaktika Vzdělávání. Smyslem vzdělání je dosáhnout moudrosti, nejen prostého vědění J. A. Komenský.
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
CZ.1.07/2.2.00/ Centrum interaktivních a multimediálních studijních opor pro inovaci výuky a efektivní učení Těší mě, já jsem IS, Informační systém.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice e-Education Andrea Barešová Account.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
DIDAKTIKA FYZIKY I. 8 ICT ve Fy Josef Trna PdF MU©2009.
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Univerzita Palackého v Olomouci Centrum prevence rizikové virtuální komunikace PdF UP v Olomouci Mgr. Kamil Kopecký, Ph.D. & Mgr. Veronika Krejčí
 Název projektu: Poklady kolem nás a v nás  Zkrácený název: Kolumbus  Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.13/  Žadatel projektu: Blažek & Blažek,
Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Oddělení OVAVT Jestliže chcete oživit systém Vaší výuky, „online learning systém“ Vám nabízí? Jednoduché.
Inf WWW – World Wide Web. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Psát není tak složité, aneb pojďte s námi tvořit Metodický portál.
IKT SOCIÁLNÍ SÍTĚ Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Redakční systém Číslo DUM: III/2/VT/2/2/40 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika.
Projekt Podpora práce učitelů - PPUČ
Internet - historie.
Nástroje podpory uživatelů
Hledáme klíč k právům dětí
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Hledáme klíč k právům dětí
Transkript prezentace:

NAŠE DOSAVADNÍ ZKUŠENOSTI S PŘEDMĚTEM NOVÉ METODY VZDĚLÁVÁNÍ

ZALOŽENÍ PLE Personal Learning Environment nebo-li osobní vzdělávací prostředí jsou systémy, které nám pomáhájí k převzetí kontroly a řízení procesu učení se. Slouží nám k překonámí hranic znalostí mezi jednotlivými systémy činnosti v období dospívání. V prvním týdnu jsem si na stránkách VirtUniv v předmětu Nové metody vzdělávání založila vlastní stránku, kde si budu po dobu celého semestru zapisovat své poznatky a zjištěné informace.

JAK PLE ZALOŽIT? Stránka VirtUniv VIRTUNIV centrum eLearningu do kolonky hledat: název nové stránky Editovat tvorba stránky Uložit

VYTVOŘENÍ BLOGU Dalším úkolem prvního týdnu bylo založení BLOGU. Blog je způsob komunikace pomocí jednoduchého a přehledného rozhraní, kterému dnes porozumí opravdu každý. Tady můžeme psát své postřehy, názory a komentáře a jednoduše se na internetu prezentovat. Z řady zajímavých internetových stran jsem si vybrala k založení svého blogu stránky: Tam mám umístěn svůj osobní blog. Stránky jsou veřejné, můžeme komentovat názory ostatních účastníků blogu

Pozadí mého blogu: siskovavero.blog.cz

WEB 2.0 Web 2.0 umožňuje interaktivní sdílení informací. Jsou to internetové stránky umožňující uživatelům získávat informace. Jedná se například o on-line komunity, webové aplikace, social-networking sites,weby pro sdílení videí, wikis, blogy. Narozdíl od ne-interaktivních webových stránek, stránky "Web2.0" umožňují svým uživatelům komunikovat s ostatními uživateli nebo měnit obsah internetových stránek.

TVORBA TLE Úkolem druhého týdne je vytvoření TLE. TLE - Team Learning Environment je založen na práci v týmu. Rozdělili jsme se do týmu. 3 holky z naší univerzity UTB ve Zlíně komunikujeme s 2 holkama z VŠB v Ostravě. Jako tým jsme začali pracovat na moodlovských stránkách jako učitelé, kde se podílíme na tvorbě studijních materiálů.

TEAM LEARNING ENVIRONMENT Náš tým je číslo jedna BUCHWALDKOVÁ Lucie CHROBÁKOVÁ Zuzana JAŇÁKOVÁ Jaroslava KLIKOVÁ Anna ŠIŠKOVÁ Veronika

ÚSPĚCHY A SILNÉ STRÁNKY Získané dovednosti z tohoto předmětu můžu využít nejen při realizaci podnikového vzdělávání. Osvojím si metody, které využiji pro vlastní učení se, kostrou je learning ! Získávám zkušenosti se zakládáním a úpravoou vlastních stránek. Naučím se komunikovat nejen jednodušší cestou face-to-face ale i prostřednictvím mailů a webového rozhraní.

NEDOSTATKY Hlavním problémem je asi komunikace mezi námi a Ostravou, kdy nám ve Zlíně není vždy z úkolů úplně jasné, co se má dělat. Určitě by se měla zlepšit komunikace prostřednictvím komentářů svých kolegů. Musíme být více provázáni a nebát se komunikovat!!!