Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projekt OP RLZ 0207 „Pracujeme chytřeji“ – cíle a metody, dosažené výsledky Jena Švarcová - UTB ve Zlíně.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projekt OP RLZ 0207 „Pracujeme chytřeji“ – cíle a metody, dosažené výsledky Jena Švarcová - UTB ve Zlíně."— Transkript prezentace:

1 Projekt OP RLZ 0207 „Pracujeme chytřeji“ – cíle a metody, dosažené výsledky Jena Švarcová - UTB ve Zlíně

2 Cíle projektu „Pracujeme chytřeji“ Zacílen do oblasti dalšího terciárního vzdělávání zaměstnanců firem ČR. Vyvolat zájem o používání a předávání "best practices" - chytrých praktik, které se firmám osvědčují a pomáhají řešit jejich problémy. Cílem projektu je prezentovat sto chytrých praktik úspěšných firem a v e-learningových kurzech „Pracujeme chytřeji“ vyškolit alespoň pět set zaměstnanců firem ČR. Projekt trvá od června 2006 do června 2008.

3 Z historie projektu Už v osmdesátých letech v USA proběhla velká vlna „work smarter, not harder“. Krédem těchto snah je sdílet mezi firmami know-how, které nelze patentovat (organizační postupy, jednoduché metodické přístupy apod.). S podnětem na projekt "Pracujme chytřeji" v ČR přišel před pár lety ředitel firmy Linet Slaný, ing. Zbyněk Frolík, Podnikatel roku 2003. Projekt a žádost o finanční podporu z ESF zpracovala UTB ve Zlíně spolu s partnerem VUT v Brně.

4 Metody Projekt je více dimenzionální a využívá řadu metod. výzkum v terénu – obě univerzity rozvinuly rozsáhlá šetření mezi firmami; sběr sekundárních informací a rešerše odborných pramenů k dané problematice; strukturované databázové zpracování získaných poznatků; filmové ztvárnění vybraných chytrých praktik pro zajištění komplexního vzdělávacího efektu; E-learningové postupy a prostředky.

5 byla uzavřena první etapa výzkumu v terénu; bylo zpracováno pilotní video, které ověřilo navrhované metodické postupy; byly připraveny realizační týmy pro filmové zpracování; bylo kontaktováno prvních dvacet firem a zpracovány scénáře natáčení jejich chytrých praktik; proběhla výběrová fáze pro e-learningové prostředí; byl zprovozněn internetový portál www.pracujeme-chytreji.eu Dosažené výsledky k 31.12.2006


Stáhnout ppt "Projekt OP RLZ 0207 „Pracujeme chytřeji“ – cíle a metody, dosažené výsledky Jena Švarcová - UTB ve Zlíně."

Podobné prezentace


Reklamy Google