Vítáme Vás na VII. konferenci samospráv Olomouckého kraje Olomouc 27. února 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Komunitární program PROGRESS
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
MAS Mikroregionu Frýdlantsko 349 km obyvatel 18 obcí (3 města, 15 vesnic) Vznikla v roce 2004, s aktivním podílem zemědělců a drobných podnikatelů.
Vítáme Vás na VIII. konferenci samospráv Olomouckého kraje Olomouc 25. února 2013.
DOTAČNÍ POLITIKA MĚSTA PLZNĚ V OBLASTI KULTURY
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
Projekt Podpora rozvoje Olomouckého kraje Ing. Marta Novotná 1. října 2008.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Možnosti podpory investičních záměrů v oblasti vzdělávání Liberec – KÚ Libereckého kraje.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
POV Východiska POV 2008 Odstranění překryvů s Programem obnovy venkova ČR, zejména s Osou III zaměřenou na venkovské projekty Zásadní změna podoby.
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Podpora podnikání a zaměstnanosti v Olomouckém kraji
Odbor kultury a památkové péče Oddělení kultury Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit.
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
Země živitelka 2009 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
EVVO v Ústeckém kraji Odlřichov v Hájích 29. –
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
Aktivity v oblasti regionálního rozvoje Česko-Polská konference Partnerství LEADER , Bouzov.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Metodická pomoc k žádostem o neinvestiční příspěvky do výše 25 tis
Seminář „DOTACE PRO KULTURNÍ INSTITUCE“ Dotační programy Královéhradeckého kraje v oblasti kultury v oblasti kultury.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Rozvoj venkova Olomouckého kraje Setkání aktérů venkova, Všechovice - Příleský mlýn,
XIV. Sněm Unie NNO OK Finanční podpora NNO v Olomouckém kraji 1.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Výbor pro národnostní menšiny zastupitelstva Moravskoslezského kraje
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Michal Šperling - EUREDIS
Závěrečná konference projektu
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

Vítáme Vás na VII. konferenci samospráv Olomouckého kraje Olomouc 27. února 2012

KRIZOVÉ ŘÍZENÍ Krizové řízení je oblast, ve které je místo a odpovědnost hejtmana a starostů obcí nezastupitelná; Olomoucký kraj má zájem přispět ke kvalitní přípravě zejména starostů vykonávajících tyto funkce první období; Dne 16. září 2011 proběhlo Setkání starostů Olomouckého kraje ve Výcvikovém prostoru Libavá (Barnov) s tématikou krizového řízení; v září 2012 má Olomoucký kraj záměr znovu zorganizovat zaměstnání pro starosty obcí, při kterém bude řešena problematika krizového řízení;

KRIZOVÉ ŘÍZENÍ Cíl zaměstnání: poutavou formou přispět ke zdokonalení znalostí legislativy a upevnění praktických návyků starostů obcí v oblasti krizového řízení, k jejich připravenosti řešit mimořádné události a krizové situace a rozšířit povědomí starostů o schopnostech a kapacitách jednotlivých základních a ostatních složek IZS; Při prezenci jste obdrželi anketní lístek k průzkumu Vašeho aktuálního zájmu o informace z oblasti krizového řízení; Prosím o vyplnění těchto anketních lístků i s uvedením Vašich námětů k náplni a formě připravovaného zaměstnání.

KRIZOVÉ ŘÍZENÍ Vyplněné anketní lístky prosím odevzdejte během přestávky do boxu k tomu určenému zde na pódiu. Děkuji všem za návrhy, které nám budou přínosem při organizaci akce.

ZAHRANIČNÍ VZTAHY Partnerské regiony Olomouckého kraje:  REGION JIŽNÍ DÁNSKO (DÁNSKO)  OPOLSKÉ VOJVODSTVÍ (POLSKO)  AUTONOMNÍ OBLAST VOJVODINA (SRBSKO)  PROVINCIE REGGIO EMILIA (ITÁLIE)  ŽUPA BARANYA (MAĎARSKO)  KOSTROMSKÁ OBLAST (RUSKÁ FEDERACE)  LANDKREIS WÜRZBURG (NĚMECKO)  GREEN RIVER AREA DEVELOPMENT DISTRICT (USA) + AER – Sdružení evropských regionů + MEIS – Městská evropská informační střediska + OK4EU - Zastoupení Olomouckého kraje v Bruselu

ZAHRANIČNÍ VZTAHY Dotační program "Podpora rozvoje zahraničních vztahů Olomouckého kraje" pro rok 2012 Objem finančních prostředků: Kč Maximální výše příspěvku: Kč (min. spoluúčast žadatele je 30%) Cíl programu: Umožnit širší zapojení občanů a subjektů se sídlem v Olomouckém kraji do uskutečňování akcí neinvestičního charakteru v oblasti spolupráce s partnerskými regiony Olomouckého kraje. Okruh žadatelů: Fyzické osoby, které jsou občany Olomouckého kraje (dle zákona č. 129/2000 Sb. o krajích, díl 4, § 12), fyzické osoby, které jsou podnikatelé, a právnické osoby se sídlem v Olomouckém kraji a působící v Olomouckém kraji včetně organizací zřizovaných Olomouckým krajem. Termín podávání žádosti: do 15. března 2012 Schválení návrhů v ROK: do 17. dubna 2012 Veškeré informace a formulář žádosti o finanční příspěvek jsou k dispozici na webových stránkách Olomouckého kraje ( - v sekci Příspěvky, granty a dotace – Krajské příspěvky a dotace nebo v sekci Mezinárodní kontakty – Podpora rozvoje zahraničních vztahů Olomouckého krajewww.kr-olomoucky.cz Kontaktní osoba: Mgr. Daniela Nedomová, oddělení vnějších vztahů, tel.: ,

DOTAČNÍ TITUL - PRAXE Dotační program „Podpora rozvoje zahraničních vztahů Olomouckého kraje“ – praktické příklady Na co lze například použít finanční prostředky? – zajištění akce 1.doprava do partnerského regionu (např. autobus) 2.ubytování pro partnery ze zahraničí 3.stravování pro partnery ze zahraničí 4.zajištění tlumočení, překlady 5.propagační materiály a tiskové materiály z akce 6.pronájmy, vstupné 7.……………………… Na co nesmí být použity finanční prostředky? a)mzdy a honoráře žadatelů b)úhrada DPH u plátců DPH c)úroky z prodlení a penále, manka, škody d)dary s výjimkou propagačních předmětů

Program obnovy venkova 2012 Celková alokace na rok 2012 je 60 mil. Kč Podávání žádostí bylo do Soutěž Vesnice roku Olomoucký kraj se podílí na organizování krajského kola soutěže Finanční podpora 500 tis. Kč Podpora regionálních značek Olomoucký kraj poskytuje Kč ročně na propagaci značek Značky Haná, Jeseníky a Moravská brána Projekt Spolupráce v oblasti zaměstnanosti a služeb ve venkovských oblastech Mezinárodní projekt se zapojením dalších 9 zemí Olomoucký kraj rozpočet 3 mil. Kč (z toho 85% dotace) Spolupráce se samosprávami na analýzách území v letech REGIONÁLNÍ ROZVOJ – podpora venkova

REGIONÁLNÍ ROZVOJ – koncepční činnost Program rozvoje územního obvodu Olomouckého kraje Základní samosprávný koncepční dokument, aktualizován v září 2011 Informace v brožuře a na > Regionální rozvojwww.kr-olomoucky.czRegionální rozvoj Regionální inovační strategie (RIS) Cíl: podpora zvyšování konkurenceschopnosti místní ekonomiky a tvorby kvalitních pracovních míst, > Podnikání Sdružení OK4Inovace Zakládající členové: OK, SMOL, UPOL, MVŠO, VŠLG, KHK OK, AK OK, NÚRS (realizuje RIS, Info Sdružením OK4EU Zákládající členové: OK, Olomouc, Přerov, Prostějov, Šumperk, Jeseník, UPOL, MVŠO, VŠLG, UNO, KHK OK Zastupuje zájmy regionu v institucích Evropské unie, dále dle možností v evropských sdruženích, sítích regionů (Info

DOTAČNÍ TITULY OK OdborNázev dotačního titulu upr. rozpočet k rok 2012 (v tis. Kč) OEVýznamné projekty OEPříspěvky do 25 tis. Kč KHDotace na jednotky sborů dobrovolných hasičů KHFinancování složek IZS - z rezervy hejtmana Ostatní příspěvky OSRProgram obnovy venkova OŠMTDotace pro PO OK na informační technologie OŠMTFinanční příspěvky v oblasti sportu OŠMTPříspěvky na mezinárodní výměnné pobyty OŠMTStipendijní řád OK (zahraniční) OŠMTEnviromentální vzdělávání, výchova a osvěta

DOTAČNÍ TITULY OK OŠMT Kofinancování evropských vzdělávacích programů OŠMTTalent Olomouckého kraje OŠMTStipendia pro žáky učebních oborů OŠMTPříspěvky vysokým školám OKPPPříspěvky divadlům a filharmoniím OKPP Neinvestiční dotace pro regionální funkci knihoven OKPPPodpora kultury a památkové péče OZFinancování protidrogové prevence OZProgram Zdraví OZVzdělávání lékařů OdborNázev dotačního titulu rok 2012 (v tis. Kč)

DOTAČNÍ TITULY OK OSVDotační program prevence kriminality OSV Strategie integrace příslušníků romských komunit OSV Podpora aktivit zaměřených na sociální začleňování OSVPodpora terénních a ambul. služeb OŽPZPřísp.na hosp.v lesích na území OK OŽPZ Příspěvky obcím OK na řešení mimořádných událostí ODSH Příspěvek obcím na podporu výstavby cyklostezek ODSHPříspěvek na bezpečnostní prvky na silnicích Celkem za jednotlivé roky: OdborNázev dotačního titulu rok 2012 (v tis. Kč)

Ochranný svaz autorský Licenční smlouva Olomouckého kraje Od roku 2001 Olomoucký kraj uzavírá s OSA licenční smlouvu za města a obce Olomouckého kraje. Pro rok 2012 se licence uděluje pro hudební produkce: a) v době: – b) v místě: města a obce Olomouckého kraje c) v počtu: veřejné provozování hudebních děl prostřednictvím místních rozhlasových ústředen na území Olomouckého kraje d) název produkce: rozhlasové ústředny s připojenými reproduktory Autorská odměna za poskytnutí licence dle smlouvy č. VP_2011_ činí ,00 Kč (hrazeno z rozpočtu OK).

AKCE Sportovec OK 2011 (Přerov) 17.3.Ples Olomouckého kraje (Olomouc) 4. Ceny OK v oblasti kultury (Olomouc) 4/2012Výjezdní jednání Rady Olomouckého kraje 4/2012Poděkování dárcům krve 6/2012Setkání se starostkami obcí OK 6/2012Výjezdní jednání Rady Olomouckého kraje 9/2012III. Setkání Hanáků (Tovačov) 9/2012V. Dožínky OK (Prostějov) 9/2012Setkání se starosty obcí OK

Děkuji za pozornost Ing. Martin Tesařík hejtman Olomouckého kraje