Školní zpráva s výsledky z hlavního šetření PIRLS 2011 a TIMSS 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŠKOLNÍ ZPRÁVY O PŘEDBĚŽNÝCH VÝSLEDCÍCH MZ V ROCE 2011 PRVNÍ Z KROKŮ VYUŽITÍ STÁTNÍ MATURITY PRO ZVÝŠENÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ NA SŠ.
Advertisements

Informační gramotnost na středních školách
Školní projekt ZŠ Smetanův okruh 4, Krnov
Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
David Greger a Jana Straková Ústav výzkumu a rozvoje vzdělávání Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze Asociace ředitelů.
Na Bělidle 7, Moravská Ostrava,
Seminář k PISA 2012 RNDr. Jana Palečková
Obecná východiska, zdroje ►Mezinárodní soustavy kvalifikací ►Národní soustava kvalifikací pro terciární sféru ►Projekt Q-RAM/ Národní kvalifikační rámec.
Budoucnost vzdělávání Budoucnost vzdělávání je postavena na úrovni vzdělání a na jeho rozvoji (univerzální gramotnost a soft skills). Nejde jen o trh!
PISA 2012 – oblast řešení problémů
OECD PISA  mezinárodní projekt v oblasti měření výsledků vzdělávání  zjišťuje úroveň čtenářské, matematické a přírodovědné gramotnosti.
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
Test D-1 je sociometrická diagnostická metoda diagnostikující třídní kolektiv. Je zadávána prostřednictvím dotazníku, který je předložen všem jednotlivým.
Šetření čtenářské gramotnosti
Budou chodit do knihoven? Průzkumy dospělé populace 1996 – 2007 – 2010 a nová koncepce rozvoje knihoven ČR Národní knihovna ČR.
Programme for the International Assessment of Adult Competencies Zjištění týkající se postojů dospělých Jana Straková, Dům zahraniční spolupráce Tento.
ESKILLS.EC.EUROPA.EU Výsledky IT Fitness ESKILLS.EC.EUROPA.EU Základní informace – paralelně i na Slovensku.
Jednoduché vyhledávání – Jednoduchý uživatel Bc. Helena Selucká Knihovna Jiřího Mahena v Brně sekce IVU: Čtenářská gramotnost.
Konference projektu Cesta ke kvalitě
Výsledky přijímacího řízení ve školním roce 2012/2013 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
NÁRODNÍ INSTITUT PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Využití výsledků PISA ve školách PhDr. Josef Basl, Ph.D., Mgr. Radek Blažek Oddělení zjišťování výsledků vzdělávání.
Nabídka sportovního soustředění žákům základních škol Florbalového klubu FBŠ EVVA Bohemians.
Mezinárodní výzkum dospělých Programme for the International Assessment of Adult Competencies První zjištění z výzkumu OECD PIAAC MŠMT, Tento.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Autor: Mgr. Martina Durinová GRAFY.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_09C19 AutorMgr. Monika Chvostková Období vytvořeníZáří 2013.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
Zkvalitnění kompetencí pedagogů ISŠ Rakovník IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Integrovaná.
Metodika šetření PISA PhDr. Josef Basl, Ph.D.
Hodnocení pedagogické činnosti studenty 2005/2006.
Autoevaluace školy ZŠ pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami s.r.o. Aviatiků 462, Ostrava-Hrabůvka Mgr. René Macháč.
VYUŽITÍ VÝSLEDKŮ TESTOVÁNÍ 1. ROČNÍKŮ
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
INFORMATIKA 9 Práce s daty – aplikace I. III2 – I9- 05.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Základy statistiky Autor: Jana Buršová.
PISA 2012 Matematická gramotnost patnáctiletých žáků
Faktory ovlivňující přechod žáků 5. ročníků na víceleté gymnázium Poznatky z longitudinálního výzkumu CLoSE Jana Straková, David Greger.
Úlohy pro rozvoj přírodovědné gramotnosti
Kompetence I Příprava a realizace mezinárodních výzkumů v počátečním vzdělávání a jejich zveřejnění CZ.1.07/4.1.00/ Výsledky mezinárodního šetření.
„Abych nemluvila jako tatar…“ Eva Hartmannová Iva Pecháčková Kdo má lepší příležitost naučit se anglicky?
Výběrové šetření pracovních sil (VŠPS)
Výzkumy PIRLS, PISA, Jak čtou české děti
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Odbor 10 mezinárodních vztahů INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Kompetence I Příprava a realizace mezinárodních výzkumů.
Porada ředitelů škol a školských zařízení Mgr. Ivana Přichystalová zástupkyně ředitelky Jihomoravského inspektorátu ČŠI Brno, 26. a 27. srpna 2015.
Mezinárodní šetření a jejich místo v činnostech České školní inspekce Mgr. Tomáš Zatloukal ústřední školní inspektor Závěrečná konference projektu Kompetence.
Benchmarkingová iniciativa 2005, VCVS ČR, o.p.s., verze 5.1 ANALÝZA AGENDY 49samospráva ve školství Zpracoval:Odbor školství listopad 2009 – leden 2010.
Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj, státním rozpočtem České republiky a státním rozpočtem Slovenské republiky Metodické.
Úvodní seminář Klíčová aktivita č. 3 V Hradci Králové Datum 18. –
Čtenářská gramotnost při řešení slovních úloh ve fyzice Praha, Katedra fyziky Rokitanského 62, Hradec Králové Tomáš Jerje.
Výsledky mezinárodního výzkumu OECD PISA prosince 2010.
Minikonference Gymnázium Brno - Řečkovice 17.červen 2010
Kvalita a efektivita počátečního vzdělávání ve školním roce 2015/2016
Jednoduché vyhledávání – Jednoduchý uživatel
Číslo a název projektu: CZ /1. 5
Výsledky mezinárodního výzkumu OECD
ZMĚNA TEPLOTY V PRŮBĚHU DNE
ZMĚNA TEPLOTY V PRŮBĚHU DNE
Výsledky mezinárodního výzkumu OECD
DEFINICE FUNKCE Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Státní zdravotní ústav Praha Centrum podpory veřejného zdraví
Klíčová role zástupce ředitele při zkvalitňování pedagogického vedení školy Mgr. Tomáš Zatloukal ústřední školní inspektor Praha,
ŽIVOTNÍ SPOKOJENOST U VYBRANÝCH POMÁHAJÍCÍCH PROFESÍ
Analýza vzdělávání na českých SŠ
Základní škola. Základní škola a Mateřská škola, Nová Ves, okres Liberec, příspěvková organizace.
Národní zpráva z Mezinárodní studie občanské výchovy
Základy statistiky.
David Greger Tisková zpráva o přidané hodnotě víceletých gymnázií na základě zjištění longitudinálního výzkumu ClOse.
Transkript prezentace:

Školní zpráva s výsledky z hlavního šetření PIRLS 2011 a TIMSS 2011

Tato zpráva obsahuje výsledky naší školy v mezinárodních šetřeních PIRLS 2011 a TIMSS 2011, kterých se naši žáci tříd 4.A a 4.B účastnili na jaře roku Tyto předběžné výsledky jsou zpracované na základě databáze údajů zaslaných do centra a nastiňují, jak si v šetření vedli žáci naší školy. V prosinci 2012 bude zveřejněna národní zpráva s výsledky žáků České republiky v porovnání s ostatními zúčastněnými zeměmi. S těmito výsledky vás také seznámíme.

O mezinárodních šetřeních PIRLS 2011 a TIMSS 2011  Mezinárodní šetření PIRLS je zaměřeno na testování čtenářské gramotnosti žáků 4. ročníku. Cyklus tohoto šetření je pětiletý. Česká republika se do něj zapojila v roce 2001 a  Mezinárodní šetření TIMSS zjišťuje úroveň znalostí a dovedností žáků 4. ročníku v matematice a přírodo- vědných předmětech. Cyklus tohoto šetření je čtyřletý. ČR se do něj zapojila v roce 1995, 2007 a roce  V roce 2011, kdy se oba cykly šetření sešly, se objevila jedinečná příležitost zjišťovat znalosti a dovednosti žáků 4. ročníku ze všech tří uvedených oblastí (ze čtení, matematiky a přírodovědy) na stejném vzorku (stejných žácích).

Hlavní šetření v roce 2011 Do hlavního šetření v roce 2011 se v České republice zapojilo 177 škol s téměř 5000 žáků 4. ročníku základních škol. Následující tabulky a grafy poskytují informace nejen o výsledcích žáků základní školy běžného typu, ale nabízejí i srovnání s výsledky žáků z tříd s jazykovým zaměřením. V závěru zprávy naleznete některá vybraná zjištění národních otázek učitelských, rodičovských a žákovských dotazníků, které byly součástí obou šetření.

Úspěšnost v grafech a tabulkách Následující přiložené tabulky a grafy obsahují výsledky z šetření PIRLS 2011 a TIMSS Jedná se o průměrné výsledky žáků 4. ročníku naší školy ve srovnání s ostatními. Průměrná úspěšnost je vyjádřena v procentech. VÝSLEDKY ZA CELOU ČR (tabulka 1) Průměrná úspěšnost žáků podle zaměření školy. V této tabulce je uvedena průměrná celková úspěšnost žáků ve všech sledovaných oblastech (ve čtení, matematice a v přírodovědě), průměrná úspěšnost podle zaměření třídy a průměrná úspěšnost dívek a chlapců.

Průměrná úspěšnost žáků podle zaměření školy.

SROVNÁNÍ ŠKOL (grafy 1, 2, 3) Grafy na následujících stránkách zobrazují průměr- nou úspěšnost jednotlivých škol ve čtení na základě výsledků v testu PIRLS (Graf 1) a průměrnou úspě- šnost jednotlivých škol v matematice (Graf 2) a v přírodovědě (Graf 3) na základě výsledků v testu TIMSS. Školy jsou řazeny sestupně podle průměrné úspěšnosti. V grafu nejsou vyznačeny všechny škol, ale pouze škola první a každá desátá. Poslední sloupeček tohoto grafu znázorňuje hodnotu průměr- né úspěšnosti naší školy – oranžový (s kódem naší koly z132). Můžete tak přibližně určit umístění naší školy.

VÝSLEDKY NAŠÍ ŠKOLY (graf 4, tabulka 2, 3) Vztah mezi úspěšností jednotlivých žáků ve čtení a v matematice Grafy zobrazují vztah mezi úspěšností žáků ve čtení a v matematice. Výsledky jsou rozlišeny podle pohlaví. Každá třída má svůj samostatný graf. Průměrná úspěšnost českých žáků ve čtení je v grafu vyznačena svislou přímkou a průměrná úspěšnost v matematice je vyznačena vodorovnou přímkou.

Průměrná úspěšnost žáků naší školy V této tabulce naleznete průměrnou celkovou úspěš- nost žáků naší školy ve všech třech sledovaných oblastech a průměrné úspěšnosti dívek a chlapců.

Průměrná úspěšnost tříd naší školy Pro jednotlivé testované oblasti jsou v tabulce uvedeny průměrné úspěšnosti tříd 4.A a 4.B naší školy.

Vybraná zjištění z UČITELSKÝCH dotazníků

Vybraná zjištění z RODIČOVSKÝCH dotazníků

Vybraná zjištění z ŽÁKOVSKÝCH dotazníků

Poděkování za účast a spolupráci v šetření PIRLS 2011 a TIMSS 2011 patří všem žákům dnes již pátých tříd a jejich třídním učitelkám p. Krýslové a Roubalové.

Žáci 5.A pozorně naslouchají pokynům komisaře ČŠI před šetřením PIRLS 2011.

Žáci 5.B pozorně naslouchají pokynům komisaře ČŠI před šetřením PIRLS 2011.

PIRLS 2011 a TIMSS 2011