Vývoj metodiky a její verze před realizací pilotních studií.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Realizace KA 02 v rámci projektu„Nadané dítě.eu“
Advertisements

Středisko podpory poradenských služeb
Software Development Conference 2007 Vztah dodavatele a odběratele Zdeněk Borůvka.
Podpora meziobecní spolupráce
Metodika hodnocení bariér v domácím prostředí. Obsah prezentace •O projektu •Subjektivní část hodnocení •Objektivní část hodnocení •Plán na následující.
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 4.
Hodnocení domácího prostředí DEMO Zkušenosti z praxe
Diagnostika vnitřních podmínek výuky
Z praxe do dalšího vzdělávání: aneb potřeby VP identifikované v průběhu pilotního ověřování kompetencí kariérových poradců v rámci projektu IMPROVE Mgr.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
Projekt empirického výzkumu
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Výsledná metodika hodnocení bariér v domácím prostředí + vyhlášení pravidel soutěže.
SEMAFOR home Smart Evaluation Methodology of Accessibility FOR home.
EIA – význam procesu s ohledem na navazující řízení Dana Kučová EIA – význam procesu při realizaci záměrů s ohledem na navazující řízení Zpracovala.
Výsledky pilotních studií včetně výsledků a kazuistik.
Mgr. Alena Lukáčová, Ph.D., Dr. Ján Šugár, CSc.
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
Hodnocení prací, jako základ spravedlivého mzdového a motivačního systému.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace
Nadace Sirius Centrum podpory, o. p. s.
Didaktické prostředky
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Odstraňování architektonických bariér v domácnostech osob se získaným poškozením mozku další dílek do skládanky péče o OZP konference „Vybrané metody a.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Sociální práce s rodinou 3
Další dílek do skládanky podpory osob se zdravotním postižením.
4. Lekce Dílčí procesy funkčního testování
Další dílek do skládanky podpory osob se zdravotním postižením: „Metodika hodnocení bariér v domácím prostředí“ Vývoj metodiky pro evaluaci a modifikaci.
Hodnocení DeMo v projektu NetZP Mgr. Andrea Preclíková.
„ Validace dobré praxe 2 “. Harmonogram semináře 10:00 – 10:15 Zahájení 10:15 – 11:00 Validace – výstupy a využití 11:00 – 11:30 Zkušenosti RP s validací.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Marketingový výzkum. podstatou je systematické plánování, podstatou je systematické plánování, shromažďování, analýza a vyhodnocování shromažďování, analýza.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Výzkumné projekty MŽP v oblasti odpadového hospodářství
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
BUDOVÁNÍ SYSTÉMŮ MANAGEMENTU
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Informace o službách půjčoven kompenzačních pomůcek
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ EUR. Ing. Petra Bednářová, Ph.D.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI KOORDINAČNÍ SETKÁNÍ S ŘO A SEA HODNOTITELI DOHODY O PARTNERSTVÍ A PROGRAMŮ.
Projekt VIP Kariéra II - KP Bez bariér až na trh práce Ing. Jana Trhlíková Konference , Praha.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Název projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Příprava žádosti Společný technický sekretariát Drážďany.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
Logistické procesy ve stavebnictví Autor diplomové práce: Bc. Lukáš Hlaváč Vedoucí diplomové práce: Ing. Terezie Vondráčková, Ph.D. České Budějovice, červen.
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku Autor bakalářské práce: David Limberk Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Oponent bakalářské.
Místní plán inkluze + OP VVV
Didaktické prostředky
Seminář pro zaměstnavatele Ing. Jana Váňová, NVF
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza motivačního a stimulačního systému ve vybraném podniku.
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
Presentation Title 1st September 2002
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Pracovní setkání středních škol
„Koncept“ – Koncepce dalšího vzdělávání
Transkript prezentace:

Vývoj metodiky a její verze před realizací pilotních studií

Důvody vzniku projektu v České republice dosud chyběl standardní nástroj, pomocí kterého by bylo možné systematicky identifikovat bariéry a na jejich základě navrhnout efektivní postup jejich odstraňování vzhledem ke konkrétní situaci – daná interakcí O – Č – P

Realizační tým ILA, s.r.o. a ČAE se zahraniční podporou: Lund University - teorie CRPG - praxe

Cíl projektu Metodika „???“ sloužící k systematické a objektivní identifikaci architektonických bariér v domácím prostředí s ohledem na prostředí, konkrétní postižení (motorické) a aktuální potřeby/preference klienta Identifikace bariér z pohledu: –Závažnosti –Četnosti nutnosti jejich překonávání –Potřeby/preferencím klienta

Využití metodiky Objektivní dokumentace o stavu domácího prostředí pro daného klienta –Možnost srovnání jednotlivých případů –Možnost statistického zpracování výsledků –Možnost vyhodnocení efektivnosti realizovaných bezbariérových úprav Vstupní informace pro další odborníky podílející se na realizaci závažnějších úprav (architekty, stavební inženýry, designéry)

Motivace klientů k realizaci potřebných bezbariérových úprav Objektivní podklady pro komunikaci problému s nadřízenými orgány Objektivní podklady pro zdůvodnění finanční náročnosti případných bezbariérových úprav

Fáze vývoje metodiky Rešerše dostupné literatury a konzultace se zahraničními partnery Navržení konceptu metodiky (partneři + externisti) Zpracování jednotlivých dotazníků a způsobu vyhodnocení Rozeslání nezávislým odborníkům k oponenturám Zapracování připomínek a zpracování verzí pro pilotní testování Realizace pilotních studií Zapracování připomínek a finalizace

Formuláře k pilotnímu testování Popisná část - základní identifikace klienta, prostředí a dalších relevantních údajů

Subjektivní hodnocení - identifikace potřeb a preferencí klienta Jak jste spokojeni s vykonáváním níže uvedených činností ve Vaší domácnosti? 1 Velmi spokojen(a) 2 Spokojen(a) 3 Ani spokojen(a) ani nespokojen(a) 4 Nespokojen(a) 5 Velmi nespokojen(a) XNení relevantní – danou činnost neprovádím

Objektivní hodnocení -identifikace existujících bariér Hodnocení závažnosti bariéry: –0 = není relevantní – v daném prostředí se nevyskytuje nebo ji klient nepotřebuje překonávat –1 = bariéra, kterou je klient schopen překonat vlastními silami nebo s pomůckami, které již doma má a umí s nimi zacházet –2 = bariéra, kterou je klient schopen překonat pouze s přiměřenou dopomocí obvykle asistující osoby –3 = bariéra, kterou není klient schopen překonat ani s dopomocí Hodnocení četnosti překonávání bariéry: –0 = není relevantní – v daném prostředí se nevyskytuje nebo ji klient nepotřebuje překonávat –1 = Maximálně 1x měsíčně –2 = Maximálně 1x týdně –3 = Více než 1x týdně –4 = Alespoň 1x denně –5 = Více než 1x denně