Jakými způsoby chytá sportovní rybář ryby

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak se stát rybářem Rybářský team Dolnobřežanská Bělice
Advertisements

Návrh parkování Návrh zastávek MHD.
Šikmo ze zadu. Vlek lodí. - za plavby Z boku. - loď kratší 50 m - - vlek kratší 200 m - …a jak to bude ve dne? Bez znaků. Délka vleku je menší než 200.
Název operačního programu:
P Ř I R O Z E N É S U Š E N Í Ř E Z I V A
STAŇ SE RYBÁŘEM.
Vybrané druhy ryb pro mimopstruhové revíry
Název operačního programu:
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
Závěs ze špejlí Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
U z l o v á n í.
OSTATNÍ DRUHY RYB v mimopstruhových vodách
Primáti = nehetnatci (Primates)
Tkaní pavučin Lenka Purkertová.
Návod,jak postavit draka je lehký, najdete ho na poslední stránce.
ANALÝZA KONSTRUKCÍ 7. přednáška.
SOUSTAVA ROZMNOŽOVACÍ
Kompozice Zpracoval Mgr. Antonín Grafnetter
Leden, únor, listopad, prosinecOd 7 do 18 hodin BřezenOd 5 do 21 hodin Duben, září, říjenOd 6 do 22 hodin Květen, červen, červenec, srpenOd 4 do 24 hodin.
STRATEGIE LOVU VELKÝCH KAPRŮ
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Škola: Mendelovo gymnázium, Opava, příspěvková organizace
Výlov ryb Sebastian Macura. Výlov ryb Sebastian Macura.
KMEN Měkkýši Kmen měkkýši má 3 třídy Plži – hlemýžď zahradní
RYBAŘENÍ Vypracoval: Jaroslav Sýkora Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparDatum vypracování:
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
9. Hydrodynamika.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Prvouka, přírodověda Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_06_11.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Mechanika kapalin a plynů
PLOŠTICE Jana Koucká.
Přirozený způsob vedení vzduchu potrubím. Proč kruhové? spolehlivé jednoduché ekonomické.
Rybaření.
BOZP – Práce s počítačem
ZÁSADY KRESLENÍ.
S T R O P Y Z K E R A M I C K Ý C H P R E F A B R I K Á T Ů
Kde všude najdeme na pevnině vodu?
Ekosystémy.
!Ahoj! Vítej v mém testu Vypracovala: Ester Glocarová.
KRÁTKÁ KONZOLA PŘÍMO PODPOROVANÁ
Tato prezentace byla vytvořena
rybářské potřeby používané k lovu, technika lovu
9. OTVOROVÉ VÝPLNĚ I. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
ÚVOD RYBOLOV OBSAH RYBAŘENÍ HISTORIE DRUHY RYB VYBAVENÍ KAPR RECEPT.
Problém obchodního cestujícího Zpracoval Ing. Jan Weiser.
Aneb od udice na talíř Vytvořila: Kateřina Křivková.
Matějková Adéla Rybolov » Od udice na talíř pro malé rybáře «
Muškaření Ing. Pavel Vrána sekretariát Rady ČRS odborný referent pro ŽP, ČV, ichtyologii mobil:
Rybolov Petra Suchá. Rybolov Aneb od udice na talíř Rybaření Druhy ryb Jak se stát rybářem Jak se stát rybářem Kapr obecný.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_10 Fyzika - duté zrcadlo Autor: Jana Pěničková Období:
Rybolov od udice na talíř Kadidlová Zdeňka. OBSAH Co je rybolov? Rybaření Základní rybářská výbava Rybářské návnady Povolení k rybaření ? Co to vlastně.
Manta obrovská.
Důlní elektrické přístroje
Rybolov Petra Suchá.
Rybolov Aneb od udice na talíř Jirout Jakub.
Rybolov Tereza žáková.
Koule těleso, tvořené množinou všech bodů prostoru, které mají od daného bodu S (střed) vzdálenost menší nebo rovnu r (poloměr)
Šikmo ze zadu. Vlek lodí. - za plavby
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Rybolov Aneb od udice na talíř.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_07-11
Rybolov pro mladé i staré
» Od udice na talíř pro malé rybáře «
ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL ŠVEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ PROSTĚJOV.
Odbíjená – základní pravidla
DOTACE 2018.
(Andrias davidianus). Velemlok čínský je největší mlok na světě Měří kolem 115 cm, ale může dosahovat délky až 180 cm Važí kolem kg Živí se hmyzem,
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_118_Ryby
Transkript prezentace:

Jakými způsoby chytá sportovní rybář ryby ZPŮSOB LOVU RYB Jakými způsoby chytá sportovní rybář ryby

PLAVANÁ Při lovu na plavanou použijeme nejvýše 2 udice. Na každé udici jsou nejvýše dva návazce s jednoduchými háčky nebo jeden návazec s dvojháčkem nebo trojháčkem. Při lovu zachovávají lovící mezi sebou vzdálenost nejméně 3 m, pokud se nedohodnou na menší. Pohyb nástrahy může lovící aktivně ovlivnit.

Sestava udice s pevným splávkem: PLAVANÁ Rozlišujeme dva základní způsoby plavané a to lov s pevným splávkem a lov s průběžným splávkem. Sestava udice s pevným splávkem: Sestavíme prut, nasadíme naviják a očky protáhneme vlasec. Dále pak nasadíme pevný splávek, který připevníme na vlasec bužírkou. Pod splávek upevníme návazec s háčkem a olověné broky. Vyhledáváme ryby v celém vodním sloupci. Místo lovu si prohazujeme návnadou v podobě buď koupených, nebo doma vyrobených směsí.

Sestava s pevným splávkem

Sestava udice s klouzavým splávkem: PLAVANÁ Sestava udice s klouzavým splávkem: Sestavíme prut, nasadíme naviják a očky protáhneme vlasec. Dále pokračujeme : Zarážka, karabinka pro upevnění háčku, malinký broček jako zarážka, aby splávek neklouzal dolů k háčku, olůvka na vyvážení, návazec s háčkem. S tímto typem splávku nejvíce chytáme v místech, která jsou hlubší, než je délka našeho prutu. Vyhledáváme ryby v celém vodním sloupci. Místo lovu si prohazujeme návnadou v podobě buď koupených, nebo doma vyrobených směsí.

Sestava s klouzavým splávkem

POLOŽENÁ Při lovu na položenou použijeme nejvýše 2 udice. Na každé udici jsou nejvýše dva návazce s jednoduchými háčky nebo jeden návazec s dvojháčkem nebo trojháčkem. Při lovu zachovávají lovící mezi sebou vzdálenost nejméně 3 m, pokud se nedohodnou na menší. Pohyb nástrahy lovící aktivně neovlivňuje.

Sestava na položenou

PŘÍVLAČ Při lovu přívlačí se použije 1 udice, která je při lovu držena v ruce, jiná udice není nastražena. Lov spočívá v aktivním vedení nástrahy vodním prostředím. Jako nástraha se použije jedna umělá nebo přirozená nástraha. Při lovu nechávají chytající mezi sebou mezeru nejméně 20 m.

HLUBINNÁ PŘÍVLAČ Jedná se o lov z pohybujícího se plavidla s použitím 1 udice, přičemž je 1 udice tažená v jakékoliv hloubce vody. Jiná udice není nastražena.

UMĚLÁ MUŠKA Při lovu na umělou mušku se použije 1 udice, která je při lovu držena v ruce. Jiná udice není nastražena. Na udici jsou nejvýše 3 návazce s jednoduchými háčky. Nástraha je nahazována pomocí muškařské šňůry nebo vlasce, kdy nosnou funkci zabezpečuje kulové nebo jiné plovátko, popřípadě jiná zátěž. Za umělou mušku se považuje nástraha imitující hmyz nebo jiné organizmy. Mezi rybáři ponecháváme nejmenší vzdálenost 20m, pokud se nedohodneme na menší.

MUŠKAŘENÍ Při lovu muškařením se použije 1 udice, která je při lovu držena v ruce. Jiná udice není nastražena. Na udici jsou nejvýše 2 návazce s jednoduchými háčky nebo 1 návazec s dvojháčkem nebo trojháčkem. Nástraha je nahazována pomocí muškařské šňůry nebo vlasce, kdy nosnou funkci zabezpečuje kulové nebo jiné plovátko, popřípadě jiná zátěž. Za nástrahu se považuje živý nebo mrtvý hmyz. Při lovu dodržujeme vzdálenost mezi rybáři nejméně 20m, pokud se nedohodneme na menší.

ČEŘÍNKOVÁNÍ Při lovu čeřínkem se použije 1 vodorovná síť jejíž plocha nepřevyšuje výměru 1m2. Lov čeřínkováním se nekombinuje s ostatními druhy lovu ryb. Při lovu zachovávají osoby mezi sebou vzdálenost nejméně 3m pokud se nedohodnou na menší.