Technika. TECHNICKÁ PŘÍPRAVA V tréninku techniky jde především o opakované provádění učeného pohybu, při kterém dochází k opravování a zpřesňování jeho.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sportovní trénink 6 Taktika František Langer FTK UP Olomouc.
Advertisements

Dlouhodobý rozvoj sportovce
TECHNICKÁ PŘÍPRAVA Michal Lehnert.
PSYCHOLOGICKÁ PŘÍPRAVA - ÚVOD
TRÉNINKOVÁ JEDNOTKA Michal Lehnert.
Teorie atletické přípravy dětí a mládeže
TRÉNINKOVÉ ZATÍŽENÍ Michal Lehnert Osnova přednášky:
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_JIROCHOVA.
Pracovní skupina Pracovní skupinu tvoří určitý počet osob na jednom pracovišti, kteří jsou spjatí společnou činností, vnitřní strukturou sociálních pozic.
Taktická příprava Michal Lehnert.
Základy sportovního tréninku
Metodický list  Výuka probíhá diskusní formou. Vhodnými otázkami se pokoušíme přivést studenty k odhalování struktury sportovní výkonnosti sportovců.
Mgr. Michal Šafář, Ph.D
Kritická analýza různých přístupů k vyučování SH
© Tom Vespa Témata otázek ke zkoušce Antropomotorika - vývoj, metody (pozorování, experiment, rozhovor, dotazník, testování) Motorické předpoklady pohybu.
. V učení nacházíme tři současně probíhající procesy:
Zásady v tréninkové přípravě mládeže Licence B
Technická, taktická a psychologická příprava
Příklady použití videa ve sjezdu Praha Video a jeho využití - nahrávání A.Klasické nahrávání z ruky na video kameru B.Nahrávání na tablet C.Nahrávání.
Sportovní výkon – obsah, struktura Typologie sportovních výkonů
Taktická příprava Michal Lehnert.
TAKTICKÁ PŘÍPRAVA Teoretická příprava.
TECHNICKÁ PŘÍPRAVA ..
Regenerace ve sportu pedagogické prostředky MUDr.Kateřina Kapounková.
Rozdíly v trénování dorostu a žactva. Školení trenérů 3.třídy Hradec Králové
Sportovní výkon, sportovní výkonnost
Výkon a výkonnost Tělesná cvičení jsou základním prostředkem tělesné výchovy a sportu. Mají tři stránky : 1.strukturální- jde o fáze pohybu(cyklické,acyklické,kombinované)
TRÉNINKOVÁ JEDNOTKA Michal Lehnert.
Psychologie ve sportu Úvod Mgr. Veronika Kavková
Výkon a výkonnost Tělesná cvičení jsou základním prostředkem tělesné výchovy a sportu. Mají tři stránky : 1.strukturální- jde o fáze pohybu(cyklické,acyklické,kombinované)
Psychologie koučování
Osnova přednášky: 1.Charakteristika tréninkové jednotky (TJ), typy TJ. 2.Struktura TJ – úvodní, hlavní a závěrečná část. Obsah a význam jednotlivých částí.
SENZOMOTORICKÉ UČENÍ KŘIVKY ČINITELÉ FÁZE.
Kondiční příprava a plánování ve volejbale
SEBEPOZNÁNÍ základ psychologické přípravy
Řízení sportovního tréninku
TALENT ..
VÝCHODISKA SPORTOVNÍHO TRÉNINKU
Didaktické formy tréninkového procesu - TP
TEORIE SPORTOVNÍHO TRÉNINKU
Psychologie pro sportovní praxi
SPECIFIKA SPORTOVNÍHO TRÉNINKU DĚTÍ
ORGANIZAČNÍ FORMY VÝUKY
PSYCHICKÁ PŘÍPRAVA VE SPORTU
Motorické učení a jeho fáze Marie Blahutková. Motorické učení Proces získávání pohybových dovedností pomocí opakování Docilita – schopnost motorického.
Fáze motorického učení fázeÚroveň zvládnutí poh. dovednosti Vnější projevyProcesy v CNSMentální aktivita I. Seznámení Velmi nízkáGeneralizace (souhyby,
kurzy tenisu pro děti z mateřských a základních škol
Organizační formy práce v tělesné výchově
Didaktika odborných předmětů jako vědní disciplína
Pohybové projevy Pohybová aktivita (souhrn celého pohybového chování jedince - mnohostranná pohybová činnost člověka, která se realizuje jeho pohybovými.
Pedagogická diagnostika
KONDIČNÍ PŘÍPRAVA Michal Lehnert.
jen pro vnitřní potřebu
Moderní úderová technika
Organizační formy ve školní TV vyučovací jednotka
Taktická příprava Michal Lehnert.
Specifické didaktické formy ve vyučovací jednotce
OSNOVA PŘEDNÁŠKY: Charakteristika R, R jako důležitý faktor sportovních výkonů. Biologické základy R. Členění rychlostních schopností – druhy R. Tréninkové.
ATLETIKA přednáška.
TECHNICKÁ PŘÍPRAVA Michal Lehnert.
Pohybové schopnosti a dovednosti
Metodicko – organizační normy
PERIODIZACE Stanovení po sobě následujících tréninkových cyklů, jejichž obsah, velikost zatížení a opakování se podílejí v určitém časovém úseku na zvyšování.
SCHOPNOSTI MOTORICKÉ SCHOPNOSTI © Tom Vespa.
Kondiční příprava ve sportu
TECHNICKÁ PŘÍPRAVA Michal Lehnert.
Konstrukty motoriky, fylogeneze motoriky
Psychologie koučování
KONDIČNÍ PŘÍPRAVA Michal Lehnert.
TRÉNINKOVÁ JEDNOTKA Michal Lehnert.
Transkript prezentace:

Technika

TECHNICKÁ PŘÍPRAVA V tréninku techniky jde především o opakované provádění učeného pohybu, při kterém dochází k opravování a zpřesňování jeho průběhu. Proces zaměřený na osvojování a zdokonalování sportovních dovedností, jimiž sportovec projevuje svůj výkonnostní potenciál v podmínkách soutěží.

TECHNICKÁ PŘÍPRAVA Způsob řešení pohybového úkolu v souladu s pravidly, biomechanickými zákonitostmi a pohybovými možnostmi sportovce. Způsob provedení dovednosti (vnější projev). Rozvoj techniky je převážně založen na empirii trenéra a závodníka – hledá se individuálně optimální pohybové řešení (styl) - často s podporou poznatků z biomechaniky.

TECHNICKÁ PŘÍPRAVA Složka obsahu sportovního tréninku Základem je motorické učení. Úzké vazby na ostatní obsahové složky. V některých sportovních odvětvích dochází ke spojení s technickou přípravou v technicko-taktickou přípravu.

TECHNIKA I. skupina Jednoduchá technika, která přímo určuje úroveň výkonu. II. skupina Složitá technika, zahrnující mnoho dovedností, soustředěná na přesnost a estetický dojem. III. skupina Složitá a poměrně standardní technika v proměnlivých podmínkách soutěží. IV. skupina Složitá technika ve velkém množství otevřených dovedností. Velké nároky na tvořivost.

Uzavřené a otevřené dovednosti Uzavřené Dovednosti realizované ve stálém, neměnném prostředí bez větších zásahů vnějších vlivů (gymnastika na nářadí, skoky do vody…)

Uzavřené a otevřené dovednosti Otevřené Velké množství dovedností a jejich variant, realizovaných v proměnlivém prostředí (terénu, neklidné vodě, za aktivní činnosti soupeřů)

Proces osvojování sportovních dovedností Obsah technické přípravy se s věkem a výkonností sportovce mění Osvojování základů techniky Zdokonalování techniky Dokonalé zvládnutí techniky Důsledné respektování specifiky techniky daných specializací Chápání techniky jako jednoty její vnější i vnitřní stránky Etapovitý průběh procesu osvojování techniky Stabilizace techniky na úrovni maximálních výkonů Podmínky

TECHNICKÁ PŘÍPRAVA = PEDAGOGICKÝ PROCES SPORTOVEC TRENÉR Trénink Sportovní trénink PODMÍNKY Ucelená koncepce přípravy Aktivita sportovce a trenéra Prostředí

Fáze technické přípravy NÁCVIK ZDOKO NALOVÁ NÍ STABILI ZACE Plynule na sebe navazují, mají své specifické úkoly, své zaměření, průběh, přístup