Kontingenční tabulky a grafy 2013 O. Kánský. Zpracovávaná tabulka Chceme sledovat celkovou cenu Do tabulky chceme zahrnout: období – sloupec měsíc prodejce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak na hromadnou korespondenci
Advertisements

VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Databáze Dotazy.
Základní škola a mateřská škola Bzenec
X EXEL.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.15 Grafy - vytvoření základních typů grafu Anotace: Žák se seznámí s tvorbou grafu a jeho formátováním v programu MS Excel 2010.
Kvantitativní metody výzkumu v praxi
Manažerská grafika: Program č.3 Jaroslav LosSB 272.
Manažerská grafika Prezentace pro cvičení č.7 Cvičení č.10.
Manažerská grafika Prezentace pro cvičení č.7 Cvičení č.10.
Kontingenční tabulka (c) Ludmila Fridrichová 2008
Grafická úprava seminární práce
Václav Martínek. Evidence předení koček Vytvoření nové databáze - Po přihlášení se k databázovému serveru (Database Engine) si ze všeho nejdříve vytvoříme.
Prezentační manažer Kapitola 3.0 (Úvodní práce v programu)
Hromadná korespondence
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/2.
Grafy v Excelu.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Kontingenční tabulky a grafy
Druhy grafů 2013 O. Kánský.
Dnes učím já....
Burzovní graf Vytvořte burzovní graf, ve kterém se uvádí objem obchodované akcie, maximální a minimální cena, konečná cena.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Tabulkový procesor.
Úprava grafu Úprava sloupců Formát osy Formát legendy Stěny grafu
Referát č. 17 Tabulkový procesor
TEXTOVÝ EDITOR.
Referát č. 17 M. Novotný Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Vysvětlit pojmy.
Tabulkový program MS Office Excel , SB 305, – h
JAK NA DATABÁZOVÉ FUNKCE Linda Lahodná 4. B POKRAČUJ KLIKNUTÍM>>>
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_254 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Analytické nástroje MS Dynamics NAV Ing.Jaromír Skorkovský, CSc.
Databáze Tabulky. Vytvoření a návrh nové tabulky Tabulku lze vytvořit: na kartě Vytvořit klikněte ve skupině Tabulky na položku Tabulka. importem dat.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT35.05 Téma: Excel Číslo projektu:
ACCESS DOTAZY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
WORD - Tabulky 2. března 2013VY_32_INOVACE_080115_Word_Tabulky_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Satková.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová III. Kontingenční tabulky v Excelu.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
Tabulkový procesor. Tabulkový procesor pokročilé funkce filtrování a řazení dat formuláře podmínky a podmíněné formátování export a import dat.
Vytvoření tabulek a grafů na V této prezentaci krok za krokem ukážeme, jak exportovat data do Excelu či do jiného programu. A dále.
Grafy v Excelu.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
VŠB –TUO ATŘ Manažerská grafika Grafy v MS Excel 2003 Podešva Petr
Tabulkový procesor MS EXCEL III. TVORBA GRAFŮ, SEZNAMY, FILTROVÁNÍ DAT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová.
IKT MS Office Access Sestavy Ing. Jana Horáková
Kontingenční tabulka Mgr. Jan Vavřík
Databáze MS ACCESS 2010.
Filtrování záznamů Filtr podle výběru Filtr podle formuláře Rozšířený filtr Symboly, výrazy Dotazy.
Kontingenční tabulky. Úvod Kontingenční tabulky jsou jedním ze základních nástrojů pro práci s Excelem i pro jakékoliv smysluplné zpracování a vyhodnocování.
Vytváření tabulek MS Access (4). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Seznamy (databáze) v tabulkových kalkulátorech (Microsoft Office Excel, Open Office Calc, …)
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-04 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Vytvoření sestavy Access (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Tabulkový procesor Základní informace o kontingenčních tabulkách a grafech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Grafická úprava sestavy Access (15). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Albertina a Report Mgr. Libuše Simandlová
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
KIV/ZD cvičení 5 Tomáš Potužák.
KIV/ZD cvičení 6 Tomáš Potužák.
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_3_15_20 Vložení III.   Najdi záložku „vložení“. Vlož tabulku – 3 sloupce, 4 řádky. První řádek označ modrou barvou. Vlož.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Vytvoření formuláře Access (11).
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
Transkript prezentace:

Kontingenční tabulky a grafy 2013 O. Kánský

Zpracovávaná tabulka Chceme sledovat celkovou cenu Do tabulky chceme zahrnout: období – sloupec měsíc prodejce – sloupec jméno typ automobilu z jedné tabulky lze vytvořit množství kontingenčních tabulek

Vytvoření kontingenční tabulky

1. řešení V tabulce (a později v grafu) budeme chtít vidět typy a jména proto na osu Z (Pole stránka) umístíme měsíce zda umístíme typy na osu Y (Pole řádky) a jména na osu X (Pole sloupce) nebo obráceně, záleží jen na nás a požadovaném vzhledu budoucího grafu vyhodnocovat budeme cenu – umístíme do Datová pole

1. řešení na osu Z (Pole stránka) umístíme měsíce na osu Y (Pole řádky) umístíme typy na osu X (Pole sloupce) umístíme jména cenu umístíme do Datová pole

Výsledek 1. řešení již je použit filtr – měsíc duben vybrat k zobrazení lze i položky Typ a Jméno

2. řešení V tabulce (a později v grafu) budeme chtít vidět typy a měsíce proto na osu Z (Pole stránka) umístíme jména zda umístíme typy na osu Y (Pole řádky) a měsíce na osu X (Pole sloupce) nebo obráceně, záleží jen na nás a požadovaném vzhledu budoucího grafu vyhodnocovat budeme cenu – umístíme do Datová pole

2. řešení na osu Z (Pole stránka) umístíme jména na osu Y (Pole řádky) umístíme měsíce na osu X (Pole sloupce) umístíme typy cenu umístíme do Datová pole

Výsledek 2. řešení Vybrány jsou pouze vozy Fabia a Octavia

3. řešení V tabulce (a později v grafu) budeme chtít vidět měsíce a jména proto na osu Z (Pole stránka) umístíme typy zda umístíme měsíce na osu Y (Pole řádky) a jména na osu X (Pole sloupce) nebo obráceně, záleží jen na nás a požadovaném vzhledu budoucího grafu vyhodnocovat budeme cenu – umístíme do Datová pole

3. řešení na osu Z (Pole stránka) umístíme typy typy na osu Y (Pole řádky) umístíme měsíce na osu X (Pole sloupce) umístíme jména cenu umístíme do Datová pole

Výsledek 3. řešení

Rozvržení kontingenční tabulky lze i dodatečně upravit kliknutím pravým tlačítkem do kontingenční tabulky

Změna datového pole nemusíme pracovat pouze s celkovým součtem klikneme na položku v datovém poli, posléze na Možnosti a vybereme

Kontingenční graf Calc nenabízí zvláštní tvorbu kontingenčních grafů graf vytvoříme běžným postupem z kontingenční tabulky (pozor na celkový součet, degraduje graf) názornější jsou grafy pouze jedné datové řady – buď neobsazujeme pole sloupců – nebo odfiltrujeme požadovaný počet položek (sloupců)

KONEC