Cizinci Vláda České republiky v roce 1999 zahrnula problematiku integrace cizinců na území České republiky do státní politiky. Bylo to jedinečné a velmi.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
Advertisements

Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Oddělení ústavní a ochranné výchovy - Činnost resortu vnitra v oblasti práce s rizikovými a ohroženými dětmi a mladými lidmi. - Pohled na téma v kontextu.
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Právní aspekty genderového rozpočtování v České republice JUDr. Kristýna Outlá Praha.
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
W.P Výbor regionů Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování místní dimenze.
Projekty PHARE v gesci odboru informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR PHARE 97 informační a komunikační systémy VS přednáší Ing. Tomáš Holenda.
Informace o životním prostředí ve veřejné správě Legislativní rámec problematiky, služby pro veřejnou správu česká informační agentura životního prostředí.
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Nový systém ekonomické migrace
Dlouhodobé uchovávání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA Cesta k informační společnosti Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Přístup státu k budování informačních systémů veřejné správy ing. Tomáš HOLENDA odbor informatizace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 7 Strukturální fondy EU Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název.
Krajské zřízení Přednáška M. Horáková.
Zkušenosti ze spolupráce státního a neziskového sektoru při realizaci projektů financovaných z ESF Ing. Vladimír Kváča, Ph.D. Ministerstvo práce a sociálních.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
Petra Skryjová, Zuzana Kubičíková, Beata Kupová,.
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
MIGRAČNÍ & INTEGRAČNÍ POLITIKA V ČESKU
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
Převod kompetencí krajům (decentralizace a dekoncentrace) Ing. Světlana Kubíková Vrchní ředitelka sekce veřejné správy, Ministerstvo vnitra Praha, 24.
Ekonomické otázky funkčního komunitního systému sociálních a zdravotních služeb v obcích PRAHA 17. dubna 2015.
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
VLÁDNÍ STRATEGIE PRO ROVNOST ŽEN A MUŽŮ V ČR NA LÉTA Radan Šafařík Oddělení rovnosti žen a mužů, Sekce pro lidská práva Úřad vlády ČR.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
1 Aktuální otázky budoucnosti kohezní politiky EU Ing. arch. Daniela Grabmüllerová, MBA, Ph.D. ředitelka Odboru evropských záležitostí Ministerstvo pro.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Analýza možností využití institutu centrálního zadavatele v rámci jednotlivých resortů Přednášející: Ing. Pavel Brož.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Kde jsme a kam jdeme na cestě k digitální ekonomice?
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Elektronický obchod z pohledu České republiky
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Sociální podnikání a lokální ekonomika Mgr. Alena Zieglerová
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Organizačně-právní podmínky fungování ekonomiky cestovního ruchu v Polsku Dr. Piotr Gryszel, Ph.D.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Zasedání RSK
Příprava občanů k obraně státu …
Odbor pro udržitelný rozvoj
Transkript prezentace:

Cizinci Vláda České republiky v roce 1999 zahrnula problematiku integrace cizinců na území České republiky do státní politiky. Bylo to jedinečné a velmi pokrokové rozhodnutí, kterým vláda mimo jiné deklarovala, že Česká republika se připojuje k sdílené odpovědnosti členských států EU v oblasti migrace a integrace cizinců. Vláda si v oblasti integrace cizinců stanovila několik hlavních cílů: především přiblížit postavení legálně a dlouhodobě žijícím cizincům právní postavení občanů České republiky ochrana politických, hospodářských, sociálních a kulturních práv imigrantů posilování principu rovného přístupu a rovné příležitosti, zejména co se týče zaměstnání a podnikání, bydlení, kultury, náboženství a jazyka, vzdělávání, zdravotní péče i účasti na veřejném a politickém životě nedílnou součástí politiky vlády je také důsledná ochrana cizinců před diskriminací a xenofobií

Cizinci -vývoj Pro realizaci Zásad a Koncepce byla zřízena meziresortní Komise ministra vnitra pro přípravu a realizaci politiky vlády České republiky v oblasti integrace cizinců a rozvoje vztahů mezi komunitami, která byla poradním orgánem ministra vnitra v letech 2000-2003 v letech 1999-2000 Koncepce řešila zejména otázku rozdělení kompetencí a odpovědnosti příslušných resortů v jednotlivých oblastech života a integrace cizinců v České republice. V roce 2001 byly ve všech 73 okresech České republiky zřízeny okresní poradní orgány pro otázky integrace cizinců, které se zabývaly zejména monitoringem a analýzou situace a postavení cizinců v místních podmínkách. V letech 2001-2002 okresní poradní orgány soustředily podklady a informace o potřebách regionu ve vztahu k integraci cizinců ve všech oblastech. Závěry a podněty byly využívány při přípravě systémových i praktických opatření.

Cizinci – vývoj Azylanti a cizinci – kompetence Za jeden z  klíčových aspektů úspěšné realizace Koncepce v praxi je považována podpora projektů. V této oblasti je významná role nestátních neziskových organizací. Za významný krok k monitorování integračních jevů lze považovat vyřešení přetrvávající absence koncepce statistického zpracování migračních a integračních dat a více-zdrojového monitoringu integračních jevů ve společnosti. Azylanti a cizinci – kompetence Koncepce integrace cizinců na území České republiky v roce 2004 Usnesením vlády č. 55 ze dne 13. ledna 2003 k účinnosti Koncepce integrace cizinců na území České republiky a další rozvoj této koncepce po vstupu České republiky do Evropské unie bylo 1. místopředsedovi vlády a ministru vnitra uloženo projednat s ministrem práce a sociálních věcí převod agendy spojené s koordinací realizace Koncepce na Ministerstvo práce a sociálních věcí. Tento úkol byl uložen v návaznosti na zkušenosti z realizace Koncepce, které ukázaly, že problematiku integrace cizinců je třeba řešit zejména s důrazem na sociální aspekty tohoto procesu. V průběhu roku 2003 byly v rámci Ministerstva práce a sociálních věcí vytvořeny organizační předpoklady pro převzetí agendy integrace cizinců. V březnu 2003 vznikl samostatný odbor pro migraci a integraci cizinců. Dnem 1. ledna 2004 přešla na Ministerstvo práce a sociálních věcí koordinace realizace Koncepce.

Cizinci - výzkum Analýza postavení cizinců dlouhodobě žijících na území ČR Usnesení vlády č. 126/2004 uložilo v bodu III./1. písm. c) ministru práce a sociálních věcí vytvářet podmínky pro prohlubování Analýzy situace a postavení cizinců dlouhodobě žijících na území České Zpracování Analýzy postavení cizinců dlouhodobě žijících na území ČR (dále jen „Analýza“) bylo zadáno nezávislé analytické agentuře IGAC (Ivan Gabal – Analysis  Consulting). Cílem bylo zpracovat východiska pro systematické zjišťování problémů a překážek, které brání cizincům v integraci na území ČR, i oblastí, které zůstávají politikou státu nepokryty. - analýza má být základem pro cílené odstraňování těchto překážek, zdrojem poznatků i argumentů pro návrhy a uskutečnění změn v procesu integrace a zároveň podkladem pro vytváření koncepce politiky státu v integraci cizinců a politické rozhodování v této oblasti. - v rámci zpracování Analýzy byla provedena právní expertíza české legislativy a porovnání správní praxe v dalších zemích EU

Cizinci – výzkum Analýza byla zpracována za dodržení všech běžných pravidel výzkumu a pokrývá všechny regiony České republiky. Analýza byla dokončena v listopadu roku 2004. Výstupem Analýzy je pracovní studie (veřejný dokument - policy paper).

Závěr často zmiňovaným problémem je komunikační a jazyková bariéra, která na úřadech při jednání s cizinci přetrvává souhrnně lze konstatovat, že k nezbytnému zapojení obcí a krajů do procesu integrace cizinců a rozvoje Koncepce jsou zapotřebí legislativní změny, které by upřesnily dělbu kompetencí mezi ústředními orgány státní správy a orgány územní samosprávy, včetně vytvoření podmínek pro utváření regionálních a místních strategií integrace cizinců při zachování jednotné politiky vlády v oblasti integrace cizinců.