Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Seminář pro koordinátorů romských poradců - Podpora vytváření systému terénní sociální.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Pomůcka – bydlení s doprovodným sociálním programem (nejedná se o popis projektu, ale o vysvětlení schématu třístupňového systému bydlení) • NNO Centrom,
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Sociální politika a Welfare State
Rozdíly a interakce veřejné služby a dobrovolnické služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů Ústí nad Labem
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Právní aspekty genderového rozpočtování v České republice JUDr. Kristýna Outlá Praha.
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Praha, 26. – 27. listopadu Obsah pojmu prevence Řada na sebe navazujících opatření Nutná spolupráce všech relevantních subjektů V ČR je obcí.
W.P Výbor regionů Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování místní dimenze.
Praha, 26. – 27. listopadu Co přispělo k nárůstu počtu lidí bez domova Restrukturalizace průmyslu a s tím spojená dlouhodobá nezaměstnanost Nezaměstnanost.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Národní strategie finančního vzdělávání (inspirovaná Koncepcí informačního vzdělávání na vysokých školách v ČR)
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
STRATEGIE ROZVOJE ŠKOLSTVÍ A VĚDY V PROGRAMU NS-LEV 21 RNDr. Stanislav Palša http://
MAS a podpora sociálního podnikání Sociální podnikání a sociální bydlení Konference MAS
Mgr. Štěpánka Vojtěchovská
Sociální bydlení v kontextu „Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období “ 09/2012 Jan Snopek, analytik pro.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
NEZISKOVÉ ORGANIZACE VYMEZENÍ, VÝZNAM. 2 Občanská společnost občan Soukromý sektor stát VEŘ. PROSTOR Dána institucemi a organizacemi různého charakteru.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
INVALIDITA JAKO SOCIÁLNÍ UDÁLOST
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Sociální politika KVSOPO Jaro 2006 Katedra veřejné ekonomie Mirka Wildmannová 5. patro, místnost 523 Konzultační hodiny: úterý
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Koncepce romské integrace na období 2010 – Obecné informace usnesení vlády ze dne 21. prosince 2009 č. 1572; přílohou - Realizační plán Koncepce.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Státní bytová politika Ing. David Slavata, Ph.D Ekonomika bydlení.
VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ S REALIZACÍ PROJEKTŮ OP VK SEMINÁŘ.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Republikový výbor pro prevenci kriminality 26. května Zpráva o stavu romské menšiny Metodika naplňování Strategie romské integrace 3.Dotace.
Město Velké Hamry – inkluzivní opatření v oblasti vzdělávání Mgr. Štěpán Bolf, lokální konzultant.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Zákon o sociálním bydlení pohledem obcí a menších měst Ing. Radim Sršeň, Ph.D., 1. místopředseda.
Odbor sociální péče Magistrátu města Brna Helena Krištofová
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociální práce, MPSV
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Subjekty a objekty veřejných politik
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Tisková konference
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
DISKRIMINACE Z POHLEDU PEČUJÍCÍ RODINY
Sociální práce v praxi Oblasti působení soc. pracovníků
Prioritní osa 4 Spolupráce institucí a komunit
Transkript prezentace:

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Seminář pro koordinátorů romských poradců - Podpora vytváření systému terénní sociální práce Aktualizace Koncepce romské integrace Olomouc 26. března 2008

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity Seminář pro koordinátorů romských poradců - Podpora vytváření systému terénní sociální práce Olomouc, 26. března 2008 Koncepce romské integrace tzv. Bratinkova zpráva: Usnesení vlády č. 686 ze dne 29. října 1997 ke Zprávě o situaci romské komunity v ČR a k současné situaci v romské komunitě 1. koncepce romské integrace přijata usnesením ze dne 14. června 2000, č. 599 Aktualizace v roce 2005 – střednědobá (tříletá) koncepce

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity Seminář pro koordinátorů romských poradců - Podpora vytváření systému terénní sociální práce Olomouc, 26. března 2008 Východiska koncepce romské integrace Koncepce romské integrace zakotvuje řešení romské integrace ze tří pohledů: z hlediska lidských práv, z národnostního pohledu z širší socio-kulturní perspektivy

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity Seminář pro koordinátorů romských poradců - Podpora vytváření systému terénní sociální práce Olomouc, 26. března 2008 Koncepce romské integrace Perspektivy řešení - lidská práva Rada vlády pro lidská práva - národnostní dimenze Rada vlády pro národnostní menšiny - sociokulturní dimenze Rada vlády pro záležitosti romských komunit

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity Seminář pro koordinátorů romských poradců - Podpora vytváření systému terénní sociální práce Olomouc, 26. března 2008 Východiska koncepce romské integrace Z hlediska lidských práv: Vyplývá nutnost zajistit, aby všichni občané ČR – tedy i Romové – mohli v plné míře a bez jakékoliv diskriminace užívat všech individuálních práv zaručených Ústavou ČR, Listinou základních práv a svobod a mezinárodními úmluvami. Z tohoto důvodu je třeba i institucionálně zabezpečit dodržování těchto závazků. Právo na vzdělání považujeme za jedno z nejdůležitějších, a to včetně vyrovnávání šancí žákům ze socio-kulturně znevýhodňujícího prostředí (kdy např. rodiče s nízkým vzděláním, kteří sami nevidí ve vzdělávání perspektivu nemotivují dostatečně své děti) Důležitost vzdělávání je nutno zdůraznit i z hlediska uplatnění na trhu práce

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity Seminář pro koordinátorů romských poradců - Podpora vytváření systému terénní sociální práce Olomouc, 26. března 2008 Východiska koncepce romské integrace Z národnostního pohledu: Práva úzce souvisejí s kulturou, jazykem a subjektivně pociťovanou kolektivní identitou (právo na vzdělávání v jazyce národnostní menšiny, právo na uchování a rozvoj vlastní kultury). Při podpoře romské menšiny je třeba zohlednit skutečnost, že romská kultura (na rozdíl od jiných menšin, např. polské, německé, slovenské) se nemůže opřít o přirozenou podporu institucí mateřských zemí. Je třeba zdůraznit vliv vědomí vlastní identity, kultury a jazyka jako plnoprávného nástroje vzdělávání romských dětí - při jejich využívání při výuce i vzdělávání obecně (výuka romštiny na školách, začlenění učiva o romské menšině a její historii do obsahu vzdělávání pro všechny žáky).

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity Seminář pro koordinátorů romských poradců - Podpora vytváření systému terénní sociální práce Olomouc, 26. března 2008 Východiska koncepce romské integrace Z širší socio-kulturní perspektivy: pohled vychází z širšího pojetí „romské komunity“ -, který se s pojmem „romská národnostní menšina“ překrývá jen částečně být příslušníkem romské národnostní menšiny – to je aktivní prvek každého subjektu za příslušníka romské komunity jsou označování lidé majoritou diskriminaci pociťuje mnohem více lidí, než je těch, kteří se k romské menšině aktivně hlásí

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity Seminář pro koordinátorů romských poradců - Podpora vytváření systému terénní sociální práce Olomouc, 26. března 2008 Pojetí romské integrace v sobě spojuje: překonání sociálního vylučování - nepřímá diskriminace = rozdělení ročníku ZŠ do tříd např. podle bydliště, kdy do jedné třídy jsou zařazeny děti z romské lokality a do druhé děti neromské, „automatické“ vřazování romských dětí do speciálních škol (Romové nepůjdou studovat, proto je zaměřujeme „prakticky“) snahu o zachování romské kulturní identity - možnost identifikace se vzory (např. paní učitelka, romská asistentka, učivo o romské kultuře apod.) tak, jak to prožívají i děti z majority podporu romského jazyka - možnost nepovinného studia romštiny

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity Seminář pro koordinátorů romských poradců - Podpora vytváření systému terénní sociální práce Olomouc, 26. března 2008 Sedm priorit koncepce romské integrace : 1. odstranění všech forem diskriminace jednotlivců i celých skupin 2. odstranění handicapu ve vzdělání a kvalifikaci 3. předcházení sociálnímu vyloučení v romských komunitách a odstraňování jeho důsledků ( snížení nezaměstnanosti, zlepšení bytové situace, zvýšení vzdělání, zlepšení zdravotního stavu) 4. zastavení vzniku a šíření vyloučených romských enkláv tzv. ghettoizace 5. zajištění rozvoje romské kultury a romského jazyka 6. vytvoření tolerantního prostředí 7. zajištění bezpečnosti příslušníků romských komunit

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity Seminář pro koordinátorů romských poradců - Podpora vytváření systému terénní sociální práce Olomouc, 26. března 2008 Institucionální zajištění romské integrace na centrální a lokální úrovni nutná spolupráce a angažovanost centrálních i místních úřadů a občanské společnosti vládní úroveň: nastavení mechanismů a rámcových podmínek, které umožní představitelům samospráv, nevládním neziskovým subjektům a samotným občanům provádět politiku integrace v praxi Rada vlády pro záležitosti romských komunit Koordinátoři romských poradců Romští poradci Terénní pracovníci

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity Seminář pro koordinátorů romských poradců - Podpora vytváření systému terénní sociální práce Olomouc, 26. března 2008 Problémy resortismus (rozdrobení prostředků, neprovázanost) obtížná měřitelnost efektivity, tj. stupně dosažené integrace koncepce nezahrnuje konkrétní definice úkolů v oblasti integrace, konkrétní opatření, v nichž má integrace spočívat – vágní formulace v samostatné působnosti nelze obce a kraje usneseními vlády z hlediska jejich postavení podle Ústavy vázat v případě působnosti přenesené sice usneseními vázány jsou, usnesení se však mohou pohybovat jen v rámci zákonů upravujících konkrétní rozsah státní správy svěřené obcím a krajů

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity Seminář pro koordinátorů romských poradců - Podpora vytváření systému terénní sociální práce Olomouc, 26. března 2008 Nové vlivy - co se nepodařilo ghetta rostou a zvětšují se stoupající patologie ochromující předluženost ztráta pracovních návyků i dovedností u jedné až dvou generací demotivující sociální systém nelegální práce jako relevantní zdroj obživy nevůle většinové společnosti založená na špatných zkušenostech politická poptávka po segregačních postupech

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity Seminář pro koordinátorů romských poradců - Podpora vytváření systému terénní sociální práce Olomouc, 26. března 2008 Co se podařilo vyrovnávací postupy v oblasti školství rozvoj romského jazyka vznik romských firem sociálně-zdravotní pracovníci ??????????????

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity Seminář pro koordinátorů romských poradců - Podpora vytváření systému terénní sociální práce Olomouc, 26. března 2008 Co by se mělo udělat? vyrovnávací postupy v oblasti školství zajistit v udržitelném rozměru propagovat příklady dobré i špatné praxe provázat dávkový systém s osobní aktivitou (MŠ, ZŠ, práce, placení nájmů, apod.)? definovat sociální bydlení a prostupnou bytovou politiku na obcích? zaměstnávat Romy u obcí (sociální ekonomika – technické služby města, stavební aktivity)? vytvořit půjčkový fond jako alternativu lichvy? ??????????????

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity Seminář pro koordinátorů romských poradců - Podpora vytváření systému terénní sociální práce Olomouc, 25. března 2008 Děkuji za pozornost. Radka Soukupová Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity