Pozitivní dopady dotací v regionu, příští programové období MUDr. Jiří Běhounek předseda Regionální rady Jihovýchod a hejtman Kraje Vysočina Evropská unie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strukturální fondy jako zdroj financí pro komunální investice
Advertisements

Obsah 1. Příprava na národní úrovni 2. Úloha MAS 3. Návrh operačních programů 4. Podmínky 5. Harmonogram 6. Finanční zajištění přípravy 7.
Programové období , 20. mezinárodní sympozium INOVACE JUDr
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Daniel BRAUN Příprava Dohody o partnerství pro programové období
MUDr. Jiří Běhounek, hejtman Kraje Vysočina, předseda Regionální rady Jihovýchod ROP Jihovýchod ve finále?
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Strategie Jihovýchod – jsou kraje připraveny na budoucnost?
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Fond soudržnosti EU v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do.
Evropské fondy a Česká republika v období 2007–2013: náš pohled Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti Praha,
Budoucnost OP – stručný náhled Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Programové období Benefit Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 Datum:
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
VYJEDNÁNÍ NSRR A OPERAČNÍCH PROGRAMŮ Ing. Ivo MINAŘÍK Odbor regionálního rozvoje KrÚ JMK Hodonín,
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
SPOLEČNÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM autor: Mgr. Marta Sargánková
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Regionální operační program jako partner rozvoje mikroregionů Seminář k problematice mikroregionů Humpolec, Richard Hubl Evropská unie Evropský.
Specifikace závěrečných výzev v ROP JV Listopad 2012 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Příprava programového období Aktuální proces přípravy programového období Zpracoval: Nazim Afana Datum: duben 2013.
Strukturální politika
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
EU dotace v Plzeňském kraji malé obce do 500 obyvatel
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Olomouc, 2. září 2009.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
FONDY EU Programové období
ministryně pro místní rozvoj
Evropské fondy Mgr. Kateřina Neveselá
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Programovací období Fondy ESIF - nový souhrnný název Evropské strukturální a investiční fondy EU (ESIF) - jednotný soubor předpisů  Evropský.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
Zkušenosti s činností ROPu Střední Morava a náhled na implementaci v příštím programovém období aneb od administrace k řízení EU fondů Roztoky.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Zdravotnictví v Regionálním operačním programu Jihovýchod Ing. Erika Šteflová Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Výzva Vládě ČR: Zajistěte budoucnost Regionálních operačních programů ČR v letech 2014−2020.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Školení pro zaměstnance SSČ, v.v.i. Podpora ekonomických systémů na pracovištích AV ČR v oblasti projektového řízení Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
ROP JV – informace o novém programovém období
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
NNO partner pro rozvoj kraje
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Pozitivní dopady dotací v regionu, příští programové období MUDr. Jiří Běhounek předseda Regionální rady Jihovýchod a hejtman Kraje Vysočina Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti

Kdo jsme? Regionální rada regionu soudržnosti Jihovýchod je řídícím orgánem Regionálního operačního programu. Je zřízena zákonem č. 248/2000 Sb., o podpoře regionálního rozvoje. Orgány: Výbor Regionální rady (8 zastupitelů za každý kraj) Předseda Regionální rady Úřad Regionální rady (64 zaměstnanců), pracoviště Brno a Jihlava

ROP Jihovýchod jako partner rozvoje regionu Jihovýchod ROP Jihovýchod Rozvíjí strategii JMK a VYS Je administrován Úřadem Regionální rady, který má otevřený, odpovědný a odborný tým Prozatím administruje 1570 projektů, schváleno 690 projektů za 16 mld. Kč Celkem rozdělí 18,4 mld. Kč Prověřený subjekt

Schválené projekty k financování z ROP – DOPRAVA červen 2013

Schválené projekty k financování z ROP – CESTOVNÍ RUCH červen 2013

Schválené projekty k financování z ROP – ROZVOJ MĚST A OBCÍ červen 2013

Stav implementace ROP JV – květen 2013

Kolik peněz jsme na Vysočinu získali z ostatních OP?

Kolik peněz jsme na jižní Moravu získali z ostatních OP?

Příklady úspěšných projektů Oblast podpory Rozvoj dopravní infrastruktury v regionu Cyklostezka Přibyslav - Sázava (okres Havlíčkův Brod - Žďár nad Sázavou) Částka dotace: 24,1 mil. Kč Město Přibyslav využilo více než 100 let starou železniční trať a vybudovalo pro cykloturisty, in-line bruslaře, vozíčkáře, turisty a v zimě i pro běžkaře stezku v délce téměř 9 km. Celkem schváleno 122 projektů za 6,1 mld. Kč

Příklady úspěšných projektů Oblast podpory Rozvoj infrastruktury pro cestovní ruch Rozhledna na Mařence (okres Třebíč) Částka dotace: 3 mil. Kč Rozhlednu na nejvyšším bodě Třebíčska vrcholu Mařenka tvoří kombinace obvodového pláště z kamene a kovové konstrukce s dřevěnými prvky. Je vysoká 31 m a přístupná pouze pěšky nebo na kole. Celkem schváleno 123 projektů za 2,3 mld. Kč

Příklady úspěšných projektů Prioritní osa 3 – Udržitelný rozvoj měst a venkovských sídel Pavilon urgentní a intenzivní péče Nemocnice Jihlava 132 mil. Kč Sportoviště pro lední sporty Jihlava 176,3 mil. Kč Přístavba ZŠ speciální Jihlava 46,8 mil. Kč

Příprava Strategie regionu Jihovýchod na nové programové období Index konkurenceschopnosti

Návrh MMR pro programové období Programové období EFRR+ESF+FS EZFRV ENRF Program rozvoje venkova OP Rybářství Cíl Investice pro růst a zaměstnanost OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost OP Páteřní infrastruktura OP Zaměstnanost a vzdělávání Integrovaný regionální operační program OP Praha - pól růstu ČR OP Technická pomoc Cíl EÚS OP ČR - Polsko OP Svobodný stát Sasko - ČR OP Svobodný stát Bavorsko - ČR OP Rakousko - ČR OP Slovensko - ČR OP Nadnárodní spolupráce OP Meziregionální spolupráce Vláda ČR sloučila 7 Regionálních operačních programů (ROP) do Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) v gesci MMR.

Vláda ČR sloučila 7 Regionálních operačních programů (ROP) do Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) pod centrálním řízením. Veďme ji tedy alespoň o zachování regionálních dimenzí rozdělování financí. Nejde o politické, ale především o věcné téma. IROP je cesta zpět o minimálně 5 let, která povede: k menší efektivitě jednání, špatnému zacílení na lokální potřeby krajů, administrativnímu chaosu pro žadatele. Návrh MMR pro programové období

Příprava Strategie regionu Jihovýchod na nové programové období BUDOUCNOST Východiska regionální strategie

Příprava Strategie regionu Jihovýchod na nové programové období Pracovní skupina pro Strategii Jihovýchod 2014–2020 Aktivity Regionální rady Jihovýchod: ÚRR na různých fórech, včetně celostátních medií prezentoval výhody Regionálních operačních programů. ÚRR spolu s krajskými úřady spolupracují na tvorbě resortních operačních programů, prosazují model administrace regionálních intervencí z regionů. Region jihovýchod ví, co je v novém programovém období potřeba realizovat => vznik Regionální strategie Jihovýchod, aktualizace Programů rozvoje obou krajů.

Regionální rada regionu soudržnosti Jihovýchod Kounicova 13, Brno DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST! MUDr. Jiří Běhounek předseda Regionální rady Jihovýchod hejtman Kraje Vysočina