CZ.1.07/2.2.00/28.0009. KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ERASMUS INTENZIVNÍ PROGRAMY V INŽENÝRSKÝCH VĚDÁCH Intenzivní programy jako jeden z nástrojů internacionalizace VŠ Martina Hudečková Mezinárodní oddělení.
Advertisements

Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Představení projektu a řešitelského týmu Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko – výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Představení zajímavých projektů OPVK
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Možnost studia na Fakultě stavební a uplatnitelnost stavebních oborů
Studijní program Stavební inženýrství
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Vysoké učení technické v Brně
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Studijní program Stavební inženýrství
ORBIS PICTUS 21. STOLETÍ. Projekt je zaměřen na inovaci výuky odborných a všeobecně vzdělávacích předmětů za pomoci ICT, interaktivních a multimediálních.
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
Projekt CZ.1.07/2.2.00/ Inovace studijního oboru Geotechnika Geotechnika, geotechnická stavba, geotechnická konstrukce © 2014 Karel Vojtasík - Geotechnické.
PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Soukromá vysoká škola ekonomických studií Lindnerova 575/1, Praha 8 16 Snímků Projekt CZ.2.17/3.1.00/34025.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Projekt OP VK „Teorie – dovednosti – praxe: inovace studia práva“ (reg. č. CZ.1.07/2.2.00/ ) Jan Neckář
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Michal Sedláček.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
VYBER SI, MÁME CO NABÍDNOUT Široká nabídka bakalářských a navazujících magisterských oborů zahrnující i obory s unikátním postavením na ekonomických.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Mik. Program :00Zahájení (doc. Mazal, prof. Potáček) 10:15Obsah projektu a výsledky jeho plnění v oblasti KA 01 Inovace základních kurzů.
ČVUT V PRAZE Fakulta stavební ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Magisterský studijní program „Budovy a prostředí“ prof.Ing.Karel Kabele,CSc. Katedra TZB.
Rozvoj inovace a integrace studijních programů a oborů pro učitele a pracovníky ve školství Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Představujeme Vám projekt TechIN - Propojení studia a praxe, TEMPO TRAINING & CONSULTING s.r.o. Okresní hospodářskou komorou Karviná. který realizuje společnost.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
MAPLIMAT Modernizace studia aplikované matematiky
Bakalářský studijní obor OPTIKA A OPTOMETRIE garantuje KPO
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava vyhlašuje v rámci rozvojového projektu „Analýza studia.
Studijní program Ošetřovatelství
Rozvoj vzdělávání na Slezské univerzitě v Opavě CZ /0. 0/0
Sylaby přednášek Geotechnické stavby
Statutární město Ostrava
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Kariérové poradenství a podnikavost
Sylaby přednášek Úprava vlastností hornin a zemin
Transkript prezentace:

CZ.1.07/2.2.00/

KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty KA2 -Vytvoření didaktických učebních pomůcek a vzdělávacího portálu pro studenty KA3 - Podpora odborných praxí a exkurzí studentů u spolupracujících subjektů KA4 - Inovace a výuka odborných předmětů v souladu s aktualizovanými potřebami praxe a začlenění odborníků z praxe a zahraničí KA5 - Příprava a organizace konferencí a dnů Geotechniky KA6 - Zvyšování odborných a jazykových dovedností akademických pracovníků

Přehled vybavení: * zeminový mlýn * seizmická aparatura a seizmické senzory, * laboratorní vrtulkový přístroj * výukový model inklinometrická pažnice * výukový model vrtu pro názornou ukázku měření pórových tlaků, * Hardwarové a softwarové vybavení, * Tlakové napěťové buňky, …

* Inovace a vytvoření multimediálních studijních opor pro 5 odborných předmětů (Mechanika hornin a zemin, Zakládání staveb, Podzemní stavitelství, Geotechnický monitoring a Modelování v Geotechnice) * Vytvoření Multimediálních vzdělávacích DVD obsahujících studijní materiály k 11 odborným předmětům * Instruktážní výukové filmy a prezentace

* Stránky budou informovat studenty o aktuálních trendech a vývoji v oblasti Geotechniky. * Budou zde umístěny vytvořené multimediální studijní opory odborných předmětů a zkušební samoevaluační testy. * Informace budou poskytovat odborní pracovníci z praxe a zahraniční odborníci. * K dispozici budou také informace o realizaci projektu, nabídky praxí u spolupracujících firem a informace o pořádaných exkurzích.

a) Jednodenní odborné exkurze * pro studenty 1 a 2 ročníků - cílem exkurzí je seznámit studenty s geotechnikou problematikou a zvýšit jejich zájem o studium oboru. * Celkem proběhnou 2 exkurze/rok (6 exkurzí) až pro 80 studentů a 8 akademických pracovníků. b) 2 denní specializované exkurze * pro studenty oboru Geotechnika * Celkem 2 tuzemské exkurze a 1 zahraniční exkurze/rok (9 exkurzí) pro 40 studentů a 5 akademických pracovníků.

a) Vznik nových Studijních materiálů pro 5 odborných předmětů b) Zakoupení odborné české i cizojazyčné literatury c) Příprava a realizace vložených přednášek odborníků z praxe a zahraničí d) Prezentace firem ve výuce e) Výuka 11 inovovaných odborných předmětů f) Workshopy s odborníky z praxe týkající se bakalářských a diplomových prací. g) Účast 15 studentů magisterského a doktorandského studia na zahraničních konferencích

Výstup klíčové aktivity: * 8 setkání lektorů a odborníků, * sborníky přednášek a cvičení - celkem 5 (110 Ks/1 sborník), * odborné knihy (české i cizojazyčné) - celkem 10, * v rámci inovované výuky proběhne celkem 32 přednášek odborníků z praxe (spolupracující firmy) a 12 přednášek odborníků ze zahraničí, * prezentace firem ve výuce - 10, * inovované odborné předměty - celkem 11, * počet studentů FAST a HGF absolvující inovované předměty - celkem 525 studentů, * workshopy s odborníky z praxe - celkem 3, * účast 15 studentů magisterského a doktorského studia na zahraničních konferencích

Přehled 11 inovovaných předmětů: * Zakládání staveb * Mechanika hornin a zemin * Geotechnické stavby * Úprava vlastností hornin a zemin * Silniční a geotechnická laboratoř * Geotechnický monitoring * Technické odstřely a jejich účinky * Modelování v geotechnice * Metoda konečných prvků * Statika a dynamika geotechnických staveb * Podzemní stavitelství

1) Dvoudenní konference týkající se geotechniky a podzemních staveb - celkem 3. – prezentace B a DP, pedagogů, spolupracujících firem - odborníků z praxe a ze zahraničí a veřejnosti. 2) Den geotechniky - celkem 3. této akce se bude účastnit 150 studentů z 1. a 2. roč., zástupců firem. * prohlídky laboratoří * přednášky o oboru * exkurze v terénu 3) Brožury o studijním oboru 4) Videoprezentace studijního oboru.

Den geotechniky Konference Zpevňování, těsnění a kotvení horninového masivu a stavebních konstrukcí

a) odborný kurz pracovníků pro práci s nově zakoupenými přístroji. b) odborný kurz týkající se zakoupených softwarových systémů c) účast na odborných zahraničních konferencích d) Jazykové kurzy angličtiny

RočníkForma studiaPočet studentů ve skupině 5.Navazující magisterské4 4.Bakalářské9 3.Bakalářské17 2.Bakalářské24 / 28 Současný stav studentů