20. Josef dokázal faraonovi vyložit jeho sny

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
2. Abrahám uslyšel, jak k němu mluví Hospodin
Advertisements

Jen se dívej na ptáčky 1. Jen se dívej na ptáčky, jejich přání Bůh zná, ty jsi víc, nežli oni, říká Pán. Ref: Nezoufej, neboť tvůj život má ve svých rukou.
5. Abrahám věří, že mu Hospodin splní slib - bude mít potomka.
16. Jakub s Ezauem se usmířili. Jak se daří mému bratrovi? Zlobí se na mě stále?
22. Josefovi bratři přišli do Egypta nakoupit obilí
31. Mojžíš se setkal s Hospodinem u hořícího keře
6. Hospodin plní slib Abrahámovi - narodil se mu syn Izák
37. Izraelité od Hospodina dostali pravidla pro život
29. Mladý Mojžíš zabil Egypťana, a proto musel uprchnout
12.Ezau poznává, že ho bratr podvedl. Jakub před ním utíká
11. Jakub lstí dostává prvorozenecké požehnání
14. Jakub pracuje u svého strýce Lábana jako pastýř
15. Jakub zápasí s neznámým cizincem
36. Během cesty pouští zakusili Izraelité, že se o ně Hospodin stará
41. Izraelité postavili stan, v němž bude přebývat Hospodin.
Lásko dej mi čas.... Lásko dej mi čas... Možná se mýlíš, možná to není sen. To byla moje dlaň na tvém spánku, a tvůj dech podobný vánku.
38. Izraelité byli netrpěliví, proto si nechali ulít zlatého býčka
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1.Jak se jmenovalo město, kde měla stát svatyně? ŠÍLO 2. Z čeho byla postavena svatyně, když Izraelci putovali do Zaslíbené.
8. Abrahám dokazuje svou věrnost Hospodinu. Ach Hospodine, je mi těžko. Vlastního syna obětovat, ale vím, že co žádáš ty, je vždy správné. Půjdu s těžkým.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Gedeon měl vysvobodit Izraelce z rukou Midjánců. Na koho nejvíce spoléhal, že mu pomůže? NA HOSPODINA 2. Gedeon.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kde bydlela Noemi se svým mužem? BETLEM 2. Proč musela Noemi opustit svůj domov? NEÚRODA, HLAD 3. Kolik dětí měla.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kam putovala Noemi s Rút, když opustily Moabskou zemi? DO BETLÉMA 2. Noemi neměla pole, co udělala Rút? ŠLA SBÍRAT.
30. Mojžíš se při útěku skryl u kněze Jitra a potom pásl jeho stáda ovcí.
24. Josef se dal poznat svým bratrům. Nikdo z vás nezůstane v mém otroctví, jen muž, který pohár ukradl.
21. Josef se stará o to, aby Egypťané neměli hlad
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
25. Jakub přišel s celou rodinou do Egypta a setkal se se svým synem Josefem.
9. Izákovi se narodila dvojčata– Ezau a Jakub
7. Hospodin zkouší Abrahámovou důvěru – má obětovat svého syna Izáka.
13. Jakubovi se na útěku zdál zvláštní sen. Jakube, Bůh ti žehnej. V zemi, kde budeš, si najdi dobrou ženu, věřící v Hospodina.
40. Hospodin uzavřel s Izraelity smlouvu. Jdu opět na horu k Hospodinu a beru kamenné desky.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Co bylo úkolem Samuela? PŘEDÁVAT SLOVO OD HOSPODINA, POMÁHAT LIDEM ŘEŠIT OBTÍŽNÉ SITUACE 2. Co Izraelitům Samuel.
Je to chlapec. Co s ním bude? Přece ho neutopím v Nilu!
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Jak si Šalomoun představoval chrám, který chtěl vystavět? VELKÝ, HONOSNÝ, BOHATÝ, LEPŠÍ NEŽ JEHO PALÁC 2. Proč začal.
26. Izraelský národ se během let v Egyptě rozrostl.
2. Hospodin si vybral Gedeóna, aby zachránil Izraelity před Midjánci.
Vítej na ministrantské schůzce
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
34. Před odchodem z Egypta slavili Izraelité večeři, které se říká Pascha.
32. Mojžíš se svým bratrem žádá faraona, aby propustil Izraelity z Egypta.
4. Abrahám děkuje Hospodinu, protože ho dovedl do země Kanaán
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Jak se jmenoval první král izraelského lidu? SAUL 2. Kdo určil krále Izraelitům? HOSPODIN, SAMUEL HO PŘEDSTAVIL.
17. Ze svých synů měl Jakub nejraději Josefa
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Proč královna Jezabel usilovala Eliášovi o život? ELIÁŠ ZVÍTĚZIL NA BAALOVÝMI BOHY 2. Kam utekl Eliáš před královnou.
Když víru máš. Noc je v modlitbách, strach, že nás nebe neslyší. V srdcích píseň nadějí, tak plynul život náš. Už necítíme strach i když je nouze nejvyšší,
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Elkána měl dvě ženy. Peninu a Chánu, která z nich se trápila, že nemá děti? 2. Kdo se komu posmíval. Chána Elkánovi?
Z truhly moudrosti krále Šalamouna
18. Bratři prodali Josefa do otroctví
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kde se ukrývali Izraelité před Midjánci, kteří je napadli? V JESKYNÍCH, V HORÁCH 2. Co udělal Gedeón, když zůstal.
1. Zde u tvých jeslí stát chci dnes, | můj Ježíši, mé žití
23. Josef chtěl zjistit, jestli bratři změnili své chování a litují toho, co způsobil.
1. „Pojďte ke mně!“ V odpočinku svatý čas | velké, malé zve sám Ježíš zas a zas. | Slyšte můj lásky hlas! Ze srdce se radujte, | když volám vás! Slyšte.
1. Chci věrný být, | jen tebe svým chci zváti! | Byť nouze zlá mne svírala | ni svět ni smrt ni tma | mne neodvrátí. | Já v tobě zůstanu | a k vůdci svému.
27. Faraon udělal z Izraelitů své otroky, kteří museli těžce pracovat.
Má duše žíznivá Má duše žíznivá touží po Tobě jak laň, když žádá pít. Jen Ty sám můžeš dát mé duši plnost, v Tobě chrám chci mít. Křídla Tvá jsou stínem.
3. Gedeon prosí Hospodina o pomoc. Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Jak se jmenovala postava, která měla vysvobodit Izraelce od Midjánců? 2. Co právě.
1. Hned v jitře k tobě duši svou, | ó Bože, nesu modlitbou. | Tys chránil v noci, sen jsi dal, | tys tělo, duši zachoval.
1. Ježíši Vykupiteli, | můj duch se v tobě veselí, | v životě, smrti jist jsem tím, | že tvým se vlastním zváti smím. | V tvé ruce vkládám život, | čest.
Díky 1. Díky za toto krásné ráno, díky za každý nový den.
1. Slyš kdo to stojí u dveří a volá: | Duše, otevři
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kdo byl Náman? BOHATÝ PÁN, GENERÁL VOJSKA 2. Čím trpěl Náman? MALOMOCENSTVÍM 3. Kdo poradil Námanovi, jak se uzdravit?
1. Díky za toto krásné ráno, | díky za každý nový den, | díky za to, | co už je za mnou | jako těžký sen.
43. Izrael nakonec doputoval do zaslíbené země Kanaán.
1. Svou lásku, pramen vody čisté | Kristus mne právě zjevuje | a jeho odpuštění jisté | teď z kříže ke mně směřuje. | Já na Krista tak pamatuji, | když.
JIRKA POSPÍŠIL, AC BUČOVICE. CÍRKEV TU JE PRO DRUHÉ A NE PRO SEBE !!! TŘÍSKA V OKU – ZRCADLO DUŠE JIRKA POSPÍŠIL, AC BUČOVICE.
Přítel.
Přítel.
Kolikrát? Matouš 18,21-35.
NOC JE V MODLITBÁCH, STRACH, ŽE NÁS NEBE NESLYŠÍ
Před Tebou smím pokleknout, vyznat Ti lásku, Pane můj, jsi pro mě nejvzácnější. Teď srdce své otvírám a prosím, vejdi jako Král. Jolana Krásná 2001 Rosa,
Transkript prezentace:

20. Josef dokázal faraonovi vyložit jeho sny

Hospodine, můj Pane, neopouštěj mě. Pomoz mi. Stůj při mě.

???

Mohl by jsi mi říci co ten sen znamená pro mě nebo naši zemi?

Oba sny mají stejný smysl. sedm tučných krav znamená sedm úrodných let Oba sny mají stejný smysl. sedm tučných krav znamená sedm úrodných let. Vyhublé krávy zase sedm let velkého hladu a nouze, které zničí celé tvé království.

Vaše Výsosti, smím navrhnout, co byste měl udělat?

Vyberte jednoho z mužů a stanovte ho správcem nad zásobami potravin Vyberte jednoho z mužů a stanovte ho správcem nad zásobami potravin. Vystavte sýpky a během úrodných let se bude skladovat nadbytek obilí. Po sedmi letech, kdy nastane hlad, budete prodávat obilí, těm, kteří budou potřebovat.

Ty se staneš správcem, vidím, že jsi moudrý jistě zvládneš tento úkol.

Děkuji ti Hospodine, ty jsi na mě nezapomněl. Děkuji ti.

Úkol: Josef dostal dar vykládat sny ne pro vytahování, ale pro ochranu faraona a jeho lidu. I ty máš jistě spoustu darů a schopností, kterými můžeš posloužit druhým. Pomáháš těmito dary ostatním nebo se jen vytahuješ, že jsi nejlepší?

Bonus pro dospělé Josef se učil pokoře celou dobu v Egyptě. Ježíš o sobě říká: „Vezměte na sebe mé jho a učte se ode mne, neboť jsem tichý a pokorného srdce: a naleznete odpočinutí svým duším.“ Mt 11,29 Jak vnímám tato slova? Umím odpočívat v Ježíšově srdci?

Římskokatolická farnost Hnojník leden 2014 www.farnost-hnojnik.cz Pro vnitřní potřebu farnosti