Problém hladu a podvýživy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Celosvětové ekologické problémy Zuzana Snášelová
Advertisements

A D O P C E N A D Á L K U. Projekt Adopce na dálku má v České republice tradici od roku 1993.
Úvod do rozvojových studií Základní pilíře rozvojové pomoci.
ADOPCE PANENEK Adoptuj panenku a zachráníš dítě. Cíl projektu •Cílem projektu PANENKA je získat finanční prostředky pro celosvětovou očkovací kampaň UNICEF,
HLAD A NEDOSTATEK VODY VE SVĚTĚ
Nedostatek potravy Jakub Průdek Kateřina Pužejová Adéla Chloubová
Téma hodiny: Problémy Afriky
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ STÁTY SEVERU A JIHU.
Školní stravování (úvod) MUDr. Petr Tláskal, CSc. Ing. Eva Šulcová Bc
Mezinárodní organizace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
 v roce 2012 žije na Zemi přes 7 miliard obyvatel.
Globální svět.
22.Března. VODA Dnes má totiž svátek voda - životodárná tekutina. Pro někoho samozřejmostí, pro jiné vzácnost. Přejeme vodě, aby si každý člověk denně.
PROBLÉMY AFRIKY.
Označení vzdělávacího materiálu (kód): práceVY_52_INOVACE_ZE.8.58 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Adopce na dálku Zpracovali: Natálie Panáková, Nicole Maťová.
Autor: Mgr. Radek Bílý Datum: Naše voda. Náš život.
Afrika nevšedníma očima … nejen v českých školách II 2010 Projekt je financován z prostředků Evropské unie a spolufinancován z prostředků vládního programu.
HOSPODÁŘSKÉ PROBLÉMY SOUČASNÉHO SVĚTA
Stupeň rozvoje států světa
Školáci potřebují dostatek energie především dopoledne
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
Problémy současné Afriky
Charitativní projekt SOŠ Luhačovice
CHUDOBA.
KEŇA – kam turisté nechodí
Sociální politika 06 CHUDOBA.
Chudoba.
Nigérie je krásná a velká zem. Nigérie leží v západní Africe.
Anketa o Africe.
PRROBLÉMY V AFRICE.
Helča Jedličková Kristy Mikulková Anička Filipcová
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
Předmět: Občanská výchova Ročník: první Téma: Soudobý svět
PODVÝŽIVA -CELOSVĚTOVÝ PROBLÉM. CO TO VLASTNĚ JE? Podvýživa je stav, který nastává v době, kdy organismus nedostává dostatečný přísun potravy. Projevuje.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Saharská Afrika Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Mexicko-americké vztahy, Kuba v LA
Mexicko-americké vztahy
INTERVENČNÍ TÉMA – KVALITA ŽIVOTA Tipy a nástroje k vytváření a prezentacím snímků v širokoúhlých formátech.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : červen.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
PROBLÉMY AFRIKY. chudoba války nemoci voda vegetace hlad negramotnost.
Omar Zainab Ali Petr Březina 8.B. Seznámení s adopcí Afrických dětí Jde o pomoc dětem, které se nacházejí v podmínkách úplné chudoby. Cílem je především.
Adopce na dálku 2015/2016. Jak se žije v Africe?
Gramotnost v sociální práci Zimní semestr Školního roku 2015/2016.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Kamila Tkáčová Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých.
PROBLÉM SVĚTOVÉHO HLADU. nejstarší z globálních problémů – akutní hlad vede k bezprostřednímu umírání, chronické podvýživě, náchylnosti k nemocem a degeneraci.
Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov Autor: Mgr. Květuše Hurdová Název: VY_32_INOVACE_ZEMĚPIS_13.AFRICKÉ REGIONY Téma: AFRICKÉ REGIONY (Sahel.
Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Evropský sociální fond Gymnázium, Praha 10, Voděradská 2 Projekt OBZORY Globální svět – světová potravinová.
PREZENTUJÍCÍ Porada vedoucích zařízení školního stravování Olga Johanidesová.
Voda Věc,která nás všechny spojuje Daniel Kanaloš a Eliška Lhotáková, ZŠ CHRASTAVA.
Adopce na dálku. Mnozí z nás často mívají pocit, že pomoc jednoho nic nezmůže. Není tomu tak. Pomoc každého jednotlivce je důležitá.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Marcela Zahrádková NÁZEV:VY_12_INOVACE_02B_06_Chudoba a hlad TEMA:Člověk a.
OSN.
Vsetín proti chudobě Vsetínské školy pro lepší svět Vsetín,
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá Název materiálu: VY_32_INOVACE_ VO.7.B.10_lidska_prava_I. Datum: Ročník: sedmý Vzdělávací.
Omar Zainab Ali Petr Březina 8.B.
Saharská Afrika Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Mexicko-americké vztahy
Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých států
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Uganda Vytvořila: Andrea Katič. Podnebí Leží na rovníku. Tropické kontinentální podnebí s letním počasím po celý rok. Díky nadmořské výšce zde nejsou.
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
Obezita v USA JAK TO VIDÍM JÁ.
Přidejte se na slido.com #ZE1.
Sahel – nejchudší část Afriky
Transkript prezentace:

Problém hladu a podvýživy

Kuba Jídlo     To je kapitola sama pro sebe. Kdo by čekal, že se na Kubě setká s rozvinutou kuchyní, typickou pro země Latinské Ameriky, velice se plete. Kubánci, přestože uvařit umějí dobře, nevaří skoro nic, jelikož na to nemají. 

Afrika Tropická Afrika – 150 mil. obyvatel a 43 % domácností trpí podvýživou

Negramotnost V zemích „černé“ Afriky často převyšuje 60 %, v Nigeru 86 % Ta způsobuje nízkou informo- vanost o různých problémech

Problémy Afriky Asi 3,5 milionu dětí zemře každý rok kvůli tomu, že nemají dostatek potravin. To je třetina všech dětských úmrtí ve světě, varují studie publikované v nejnovějším čísle britského odborného časopisu Lancet, o jejichž závěrech informují zahraniční média. Naprostá většina podvyživených dětí a těhotných žen žije ve dvaceti asijských a afrických zemích. Přitom přinejmenším čtvrtině z těchto úmrtí lze podle výzkumníků relativně snadno předejít. Například dodáváním vitamínu A a zinku, které zlepšují kvalitu mateřského mléka. Právě kvůli nedostatečnému kojení zemře podle odhadů vědců až 1,4 milionu dětí ročně.

Formy hladu Akutní hlad - příjem energie je menší než výdej, umírání Chronická podvýživa – trvalý nedostatečný energetický příjem, ale nad hranicí minima

chudoba voda negramotnost války hlad nemoci vegetace

Chceme pomáha tam, kde je to opravdu potřeba.

UNICEF UNICEF (Dětský fond OSN) je hlavní světovou organizací, která se zabývá ochranou a zlepšováním životních podmínek dětí a podporou jejich všestranného rozvoje.

Pomáhejte i vy!!!! Adopce dětí Tento projekt pomoci na dálku, který zajišťuje humanistické centrum Narovinu, je pomocí dětem z Keni, které se nacházejí v podmínkách úplné chudoby. Cílem je především zprostředkovat přístup ke vzdělání. Dar ve formě finanční pomoci je určený na úhradu nákladů pro děti na základních školách - konkrétně na zaplacení školného, školních pomůcek a školní uniformy.