Hynek Moliš Králík domácí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JACOB.
Advertisements

Plemena ovcí.
SKUDDE.
OUESSANTSKÁ OVCE.
KERRY HILL.
někdy nesprávně nazývaná HOLANDSKÁ ZAKRSLÁ KOZA
Dorado (Koryféna velká)
Nejznámější plemena ovcí 4 skupin podle užitkového směru
DORPER © Katedra speciální zootechniky, FAPPZ, ČZU v Praze.
Jack russel teriér.
Plemeno rozšířené v centru a na pobřeží západní Afriky. Celosvětově oblíbený druh v zoo, vhodný k rekultivaci zanedbaných pozemků. Je to nenáročné masné.
Kočky Perské kočky.
Kristýna Mašková Ragdoll.
Základní škola T.G.Masaryka Rajhrad
Jezevčíci Alice Žáčková.
Velký münsterlandský ohař
Kočka domácí Felis Catus.
Velbloud Dvouhrbý.
Veronika Rozehnalová a Kristýna Kořínková
Medvědi.
Mozek Aleš Jůn, Dominik Šíba.
Základní škola a Mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín
American Staffordshire Terrier
PRIMÁTI - OPICE Ploskochodci = těžiště těla je přesunuto na zadní končetiny. Lebka je oválnější než u jiných savců. Oči směřují dopředu = řídí se hlavně.
Small Munsterlander. byl vyšlechtěn v Německu, v kraji Münsterland, odkud pochází jeho pojmenování. Vznikl začátkem 20. století cílenou selekcí ze španělských.
Německý ovčák LORD.
Bišonek Frisé A ZAJÍMAVOSTI O NĚM.
Horákovský hrad František Křivánek.
Vědecké klasifikace Říše: živočichové Kmen: strunatci Třída: savci
Blechy Michala Doskočilová.
ELEKTROMAGNETICKÉ VLNY A ZÁŘENÍ
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Anglický plnokrevník Martina Kotíková.
Jan Mačina.  Objevil se už ve 14. století ve Velké Británii  Nejprve byl užíván k vyslídění a nahánění zvěře při lovu se sokolem  Je schopen přinést.
CHOV KOZ.
Kriteria třídění koní Podle fylogenetického původu - skupina mongolských koní - skupina orientálních koní iránských arabských araboberberských anglických.
Labrador, labrador retriever
Infračervené záření Barbora Pagáčová IV.C
PORTUGALSKÝ PODENGO MALÝ (Podengo Portuguese pequeno)
Atlas psů Iveta Nováková 8.A rok 2008.
Jméno autoraMgr.Eva Truxová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyV/2 Inovace.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: střední Afrika Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes Využití dnes: společník Průměrná délka života: 12 let Další.
Krocan divoký Třída: Ptáci (Aves) Řád: Hrabaví (Galliformes) Čeleď:
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Velššpringršpaněl.
KLOKÁNCI A KLOKANI.
KANÁRSKÝ CHRT-PODENGO
Střední škola zemědělská a přírodovědná
Trénink v určování savců ČR
Nejznámější světová plemena, jejich historie a moderní užití
Nejznámější plemena koní
ROTTWEILER.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Portugalsko Doba vzniku: starověk Původní využití: lov králíků a zajíců Využití dnes: společenský pes, lov králíků a zajíců.
Bulteriér.
01.2 CHOV KRÁLÍKŮ Projekt Praktický výcvik žáků v Malém hospodářském dvoře byl spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Vačnatcy Vačnatcy vývoj mláďat probíhá ve vakuu vývoj mláďat probíhá ve vakuu nedochází ke vzniku složité placenty, pouze jednoduchá nedochází ke vzniku.
Richard Gall Vyučující:Mgr.Ludvík Kašpar Obor: Technické lyceum Předmět: Biologie Školní rok: 2012/13 Třída: 1.L.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Pě Datum ověření ve výuce: Ročník:7.
Anotace Výukový program pro žáky 7. ročníku na 2. stupni ZŠ. Téma:Savci – zajícovci, hlodavci. Možnost využití: interaktivní tabule.
Plemena ovcí. Merino  Střední až větší tělesný rámec  Bílá barva  Beran rohatý, ovce bezrohá  Rouno uzavřené  Vhodné do nadmořské výšky 600 m  Ovce.
VLK OBECNÝ Tereza Mičkova 8.A. OBSAH Zařazení Jak vypadá ? (obecné informace) Rozdíly mezi psem a vlkem Zajímavostí Obrázky Zdroje.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ KOČKA DOMÁCÍ.
ZAJÍCIZAJÍCIZAJÍCIZAJÍCI. Něco o nich Tvoří samostatnou skupinu savců Stavbou těla a způsobem života se podobají hlodavcům Zajíci, stejně jako hlodavci,
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Náš mazlík Husky Autor: David Pšenička.
Název školy ZŠ a MŠ Březno Název: Autor: Mgr. Petr Pištěk
REKORDY ZVÍŘAT.
Bílý švýcarský ovčák. Povaha plemene Je velice inteligentní a snadno se učí novým povelům. V rodině je klidný a přátelský společník, jeho vztahy s dětmi.
Transkript prezentace:

Hynek Moliš 7. 12. 2012 Králík domácí           Vyučující: Mgr.Ludvík Kašpar Obor: Technické lyceum Předmět: Biologie Školní rok: 2012/13 Třída: 1.L

Historie a zajímavost Historie Už staří Římané chovali divoké králíky v tzv. leporáriích a jejich maso považovali za pochoutku. Od druhé poloviny 16. století pak známe první barevná a masná plemena, ke skutečnému rozvoji chovatelství došlo v Anglii. V 17. století se chov zaměřoval hlavně na králíky chované pro kožešinu, od 19. století se středem pozornosti stala masná produkce. Dnes je uznáváno asi 100 plemen králíků (65 základních, zbytek jsou rexové a zakrsklá plemena). Rychlost Zajímavostí může být, že králík domácí se údajně dokáže pohybovat rychlostí 56 km/h.

Chov Králíci jsou domácím zvířetem, které lze poměrně snadno chovat v malochovech pro maso, bílé králičí maso obsahuje v porovnání s ostatními domácími zvířaty nejméně cholesterolu. Zakrslá plemena jsou pak oblíbeným zvířetem chovaným jako společníci, hlavně v městských bytech.

Zajímavé plemena Anglický beran Zakrslý beran Angora Belgický obr albín

Zakrslý beran Zavalité tělo, krátké, bez zřetelného krku. Středně dlouhé velmi silné nohy. Hlava je výrazně široká se svěšenýma ušima. Rozpětí uší je 22 - 28 cm, u kořene s velkými hrbolky, tzv. korunky.

Anglický beran Délka těla okolo 50 cm, rozpětí uší je 62 cm a více, šířka uší až 14 cm, otvory uší jsou obráceny dopředu. Silné krátké nohy. Barvy srsti a očí dle konkrétního druhu. Genotypy odpovídají příslušným barevným rázům, jsou povolené všechny jednobarevné barevné rázy plemen králíků a strakáči s plášťovou kresbou.

Belgický obr albín V osmém měsíci má až 6,5Kg! Délka těla je 65 cm a více, délka uší cca 19 cm. Hlava i tělo mohutné, silná kostra, masité uši, silné nohy, krk mírně viditelný. Srst bílé barvy, světle červené oči. V osmém měsíci má až 6,5Kg!

Zdroje http://www.ifauna.cz/kralici/forum/r/detail/711246/belgicky-obr-albin http://www.barany.sk/pages/vzornik-plemien.php http://www.kralici.cz/ http://cs.wikipedia.org/wiki/Kr%C3%A1l%C3%ADk_dom%C3%A1c%C3%AD

Děkuji za Pozornost