Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Plemeno rozšířené v centru a na pobřeží západní Afriky. Celosvětově oblíbený druh v zoo, vhodný k rekultivaci zanedbaných pozemků. Je to nenáročné masné.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Plemeno rozšířené v centru a na pobřeží západní Afriky. Celosvětově oblíbený druh v zoo, vhodný k rekultivaci zanedbaných pozemků. Je to nenáročné masné."— Transkript prezentace:

1

2 Plemeno rozšířené v centru a na pobřeží západní Afriky. Celosvětově oblíbený druh v zoo, vhodný k rekultivaci zanedbaných pozemků. Je to nenáročné masné plemeno, které je schopno přežít v oblastech s velmi chudou vegetací. Živí se trávou, listy keřů a stromů. Pro plemeno jsou typické krátké končetiny, jedná se o tzv. achondroplazii, s harmonickou stavbou těla, konstitučně pevné, mimořádně temperamentní, nenáročné na výživu, typově a barevně nejednotné, převážně černé, ale i strakaté. Rohatá hlava krátká a široká se vzpřímenýma ušima, kozli mají bradku. Plemeno je odolné proti trypanosomě a je typické svou schopností lézt po stromech. Kohoutková výška se pohybuje od 45 do 50 cm, hmotnost pak kolem 25 kg. Nenáročná, raná, celoročně vysoce plodná koza. V ČR se chová od roku 2001 jako hobby plemeno. © Katedra speciální zootechniky, FAPPZ, ČZU v Praze

3

4

5 různá zbarvení © Katedra speciální zootechniky, FAPPZ, ČZU v Praze

6

7

8

9

10 http://www.youtube.com/watch?v=GDD1BETc8h8 http://www.youtube.com/watch?v=qwZ-kw6sS3Y http://www.youtube.com/watch?v=jiXyPwmb_IQ Prezentace byla vytvořena v rámci řešení projektu FRVŠ 237/2013/G4 © Katedra speciální zootechniky, FAPPZ, ČZU v Praze


Stáhnout ppt "Plemeno rozšířené v centru a na pobřeží západní Afriky. Celosvětově oblíbený druh v zoo, vhodný k rekultivaci zanedbaných pozemků. Je to nenáročné masné."

Podobné prezentace


Reklamy Google