Dobrý den vážené dámy a pánové, milé kolegyně, kolegové a hosté,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Středisko podpory poradenských služeb
1 Projekt „České centrum pro mobilitu v letech “ finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci programu EUPRO.
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
Vítáme Vás!! Závěrečná konference projektu OPVK oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání Centrum podpory EtV v Olomouckém kraji 5. června.
Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Obecná část rozpočtového práva III
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
Ostrava, BA-CPVŠK 2007 Bibliotheca academica – CPVŠK 2007 Proč změna zavedené značky… A co obsah? Iva Prochásková, Univerzita Pardubice.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Středisko rozvoje sociálních služeb, o.p.s. Jeseník
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Z praxe do dalšího vzdělávání: aneb potřeby VP identifikované v průběhu pilotního ověřování kompetencí kariérových poradců v rámci projektu IMPROVE Mgr.
1 NNO a strukturální fondy EU Liberec, 16. dubna 2009.
GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Výroční zpráva o činnosti a hospodaření
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Dělení se zbytkem 3 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.
Program 1. pracovního semináře Financování internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
IPS. Nová adresa ÚP pro Prahu-východ (IPS) od Dobrovského 1278/ Praha 7.
Téma : Veřejné zakázky Úvodní prezentace Ing. Renata Aulová
Bilanční diagnostika pro uchazeče o zaměstnání: výměna zahraničních zkušeností a aplikace nových poznatků do praxe Úřadu práce ČR Tento projekt je financován.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
k přijímacímu řízení pro školní rok
EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Možnosti hodnocení ředitelů škol
Zpráva o činnosti výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období Seminář a valná hromada Komise knihovníků AMG ČR Cheb, října 2007,
Česká asociace adiktologů
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
VOLBA POVOLÁNÍ VÁŠ PRŮVODCE.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Valná hromada ČESKÁ SPOLEČNOST AKTUÁRŮ.
TEST 17. POLITOLOGIE
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Název projektu: Aktivizační a vzdělávací centrum Období řešení projektu: –
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Kongresové dny Brno 2010 Asociace výchovných poradců / - založena v červnu 2005 jako Asociace školských poradců díky spolupráci s časopisem.
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
Kongresové dny 2010 Praha Národní vzdělávací fond, o.p.s. Středisko podpory poradenských služeb Ing. Zuzana Freibergová
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Kongres 2006 Pardubice Poradenské služby v evropských souvislostech Ing. Zuzana Freibergová Národní vzdělávací fond Národní informační středisko pro poradenství.
Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Barbora Ramajzlová Asociace knihoven vysokých škol ČR - kroky ke.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Organizace hájící zájmy hotelů. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám.
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
AKČNÍ POLE SOCIÁLNÍ PRÁCE – VÝCHODISKO I CÍL STUDIA OBORU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Association of Knowledge transfer organizations and Professionals
Sociální práce TEĎ a TADY II
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Transkript prezentace:

Kongresové dny výchovného poradenství Aktuální problémy výchovného poradenství Lázně Bělohrad 2012 Dobrý den vážené dámy a pánové, milé kolegyně, kolegové a hosté, otevírám jednání Kongresových dnů výchovného poradenství, na kterém Vás jménem organizátorů všechny srdečně vítám. Vítám nejen Vás, účastníky Kongresových dnů, ale také naše milé přednášející, které Vám budeme postupně představovat. Letošním tématem jsou nové trendy ve výchovném poradenství.

Asociace výchovných poradců, o.s. Sídlo / poštovní adresa: Gymnázium Polička Nábřeží Svobody 306 572 01 Polička IČO: 27002543 www.asociacevp.cz

Asociace výchovných poradců je dobrovolné, nevládní, neziskové a nezávislé společenství sdružující členy na základě společného zájmu, tj. zájem o rozvoj studijního a profesního poradenství, je právnickou osobou s celostátní působností, byla založena v roce 2005 a nevznikla za účelem podnikání. www.asociacevp.cz

Asociace výchovných poradců sdružuje poradenské pracovníky různých druhů poradenských a vzdělávacích institucí, např.: výchovné poradce základních, středních škol a vyšších odborných škol, poradce celoživotního vzdělávání, poradce pro volbu povolání úřadů práce, členy se mohou stát i další zájemci o problematiku studijního a profesního poradenství. www.asociacevp.cz

Cíle činnosti prezentovat a prosazovat společné zájmy poradenských pracovníků, přispívat ke zlepšování postavení poradenských pracovníků ve společnosti, napomáhat rozvoji poradenské práce a její kvality, propojovat poradenské činnosti a vztahy mezi sférou školství a zaměstnanosti, rozvíjet spolupráci mezi členy, www.asociacevp.cz

Cíle činnosti zapojovat členy do domácích a mezinárodních projektů, zprostředkovávat informace a zkušenosti mezi členy, podporovat celoživotní vzdělávání (kurzů, výcviků, seminářů) poradenských pracovníků, respektovat suverenitu členů. www.asociacevp.cz

Členství Členem Asociace mohou být fyzické osoby starší 18 let, které souhlasí se stanovami a cíli Asociace, dodržují tyto stanovy a usnesení orgánů Asociace. Členství ve Asociaci má několik kategorií: Řádný člen: pracovník vykonávající v rámci svého hlavního pracovního poměru přímou poradenskou činnost, Přidružený člen: všichni ostatní občané, kteří nespadají do kategorie řádného členství, Čestný člen: významná osoba mající zásluhy o rozvoj celoživotního poradenství. www.asociacevp.cz

Rada asociace (rada.avp@nvf.cz) Mgr. Libuše Třískalová Základní škola, Starý Kolín RNDr. Stanislav Adamec Gymnázium, Polička Ing. Zuzana Freibergová Národní vzdělávací fond, Praha PhDr. Jindra Bajerová Základní škola, Žďár nad Sázavou Mgr. Ladislava Hazdrová Základní škola a Mateřská škola Libáň Mgr. Jarmila Vaníčková Střední odborné učiliště, Vlašim www.asociacevp.cz

Kongres o výchovném poradenství Kongresové centrum Praha 18. června 2004 Kongresové dny školního poradenství Národní dům na Smíchově, Praha 11. - 12. března 2005 Kongres výchovného poradenství Interhotel Labe, Pardubice 25. – 26. dubna 2006 Kongresové dny výchovného poradenství Státní zdravotní ústav, Praha 27. - 28. března 2008 Hotel Continental, Brno 7. - 8. dubna 2010 Těmito kongresovými dny navazujeme na předchozích pět úspěšných akcí. První dvě byly uspořádány redakcí časopisu StudentIn. Třetí již byla pořádána naší Asociací ve spolupráci s časopisem StudentIn, Národním vzdělávacím fondem a nakladatelství Raabe. Kongresové dny výchovného poradenství v roce 2008 a 2010 byly stejně jako ty letošní pořádány naší Asociací ve spolupráci s Univerzitou Hradec Králové a Národním vzdělávacím fondem.

Z aktivit Organizace Kongresu výchovného poradenství, Brno 7.- 8. dubna 2010 Nové trendy ve výchovném poradenství www.asociacevp.cz

Kongresové dny výchovného poradenství

Aktuální problémy výchovného poradenství Představení programu Je mou milou povinností představit vám program.

29. března 2012 10:30 – 11:45 Vztah České školní inspekce, školy a výchovného poradce Mgr. Kateřina Kulíšková, Česká školní inspekce 13:00 – 14:00 Legislativa výchovného poradenství PaedDr. Milan Štoček , Nakladatelství aTre, v.o.s. 14:00 – 16:00 Sebepoškozování mládeže jako aktuální téma Doc. PhDr. Pavel Vacek, PhD., Ped. fakulta Univerzity Hradec Králové 16:30 – 17:00 Quo vadis IPS ÚP ČR? Mgr. Zdeňka Procházková , ÚP ČR, krajská pobočka v Hradci Králové 17:00 – 18:00 Řešení konfliktů a stížností Mgr. Bc. Miluše Urbanová, Ph.D. 18:00 – 18:15 Z praxe do dalšího vzdělávání aneb vzdělávací potřeby VP identifikované v průběhu pilotního ověřování kompetencí kariérových poradců v rámci projektu Improve PhDr. Lenka Hloušková , Masarykova univerzita v Brně 18:15 – 18:30 Informační zdroje a produkty využitelné ve výchovném poradenství Ing. Zuzana Freibergová, Asociace výchovných poradců

30. března 2012 9:00 – 10:00 Valná hromada Asociace výchovných poradců - Výroční zpráva 2010 - Diskuse - Usnesení a závěr Valné hromady 10:30 – 13:00 Prevence a diagnostika školního šikanování Mgr. Michaela Veselá , Společně k bezpečí, o.s. 13:00 – 14:00 Diskuse k legislativě výchovného poradenství Mgr. Libuše Třískalová, Asociace výchovných poradců, o.s. 14:00 – 14:15 Závěr kongresových dnů

Materiály ve složce Program Osvědčení o absolvování Sborník z Kongresových dnů 2010 Dotazník => krabice na stole a další materiály Multikulturní poradenství Materiály Brother at your side

Sborník z letošních Kongresových dnů Jen elektronicky na stránkách http://www.asociacevp.cz/