Hudba Ernesto Cortazar ‘Bertha’ ‘Scent Of A Lifetime’

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přátelé dobrého vína a adrenalinu,
Advertisements

Průběh běžného školního roku na naší skvělé škole.
Český jazyk (sloh) – 8. ročník
Úvod 1/9 Pro ubytování slouží osm místností, rozdělených na chlapecký a dívčí blok. Uprostřed je hala, kuchyně a sklady. Hlavní vstupy budovy míří.
New York City mistrovství světa v tanci TEREZA SEKAVOVÁ studentka primy.
 Otevřena 1. srpna 1844  V okolí zoo je také také akvárium  Otevřena 1. srpna 1844  Po zboření Berlínské zdi byl problém v tom, že ve městě byly ZOO.
náměstí Krále Jiřího z Poděbrad, čp. 508
- jako propagační prostředek
Místo, které bych chtěl navštívit
Zájezdy cestovní kanceláře BLUDNÝ HOLANĎAN Martina Jasparová, 4. I
Aby nedošlo k omylu – Jardin du Luxembourg je veřejný park v Paříži. Rozkládá se na levém břehu Seiny v 6. obvodu.
Štrasburk Malá Francie v Alsasku
Každé ráno začíná život....
Všechno se to začalo odehrávat už hodně, hodně dávno, kdy nebylo nic. Jen černo černá tma, která obklopovala velký vesmír. A pak se to stalo! Narazili.
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
R a k o u s k o MELK s klášterem I automatický posun !!
CENTRUM BABYLON je zábavní a společenský komplex
Patří k nejvýznamnějším poutním místům Itálie. Zasloužil se o to místní rodák Giovanni Battista Bernardone syn bohatého kupce. ASSISI Itálie Neklikej.
P – Amsterdam a Viena – Fonte Old English tam
Katedrála v Chartres.
Nikdy nesuď nikoho, podle toho, jak vypadá
Karlův most Jakub Kořínek VI.S. Logo cestovky Co je to Karlův most??? Karlův most je nejstarší stojící most přes řeku Vltavu v Praze a druhý nejstarší.
Stolování ve středověku
Abstraktní expresionismus
Praha Hlavní město 1 mil. 140 tisíc obyvatel Zajímavosti: Pražský hrad
V Planetáriu Markéta Hýblová, Michaela Ryšavá, Kateřina Králová 1.A
GREŠLOVÉ MÝTO.
ZVU VÁS DO TEPLIC informace výletyzajímavostiubytovánízávěr.
ZAJÍMAVÉ BUDOVY a OBJEKTY v Brně
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
VODA.
Katastrální výměra:2002 ha Počet obyvatel:1671 Starostka obce:Lenka Cincibusová Připojené obce:Kundratice Čikvásky.
Yucatán je jedním z 31 mexických států, rozkládající se na stejnojmenném poloostrově. Nedaleko města Cancun se rozkládá národní park Xcaret. Jedním z jeho.
Pohled na fotky, jako jsou tyto, asi trochu děsí a fascinují zároveň. Strmost a hloubka těchto děr vás donutí si uvědomit, jak nicotní vlastně jsme.
SLOVENSKO Martin Schwarz.
Stará čínská moudrost (s hudbou) Jedna starší čínská žena měla dvě velké hliněné nádoby. Visely na obou koncích váhadla, které nosila zavěšené na ramenou.
PAMÁTKY PRAHA.
Autor: Autor: esrebla Hudba: Secret Garden – You RaiseMeUp Animace: sš Automatická zvuková Slide Show.
„kráčejte s námi po Českých památkách“. Nejlákavější kulturní památka Nazdar turisto, jsi připraven na pořádný výlet? Tak to bych tu pro tebe měl jednu.
Stará čínská moudrost Zapni hudbu.
TÝDEN PROGRAMU COMENIUS COMENIUS WEEK PREZENTACI ZPRACOVALI ŽÁCI ZE ZŠ DR.EDVARDA BENEŠE Z ČAKOVIC JAN RICHTER A MARTINA HERVERTOVÁ.
Slezské muzeum Alena Křížová. Historie muzea: Roku 1814 bylo založeno Gymnazijní muzeum - první instituce na území ČR. Roku 1882 bylo založeno Uměleckoprůmyslové.
Masarykovo gymnázium, SZŠ a VOŠZ Vsetín
Náměstí Grand Place v Bruselu, obklopené renesančními budovami je nepochybně jedno z nejkrásnějších v Evropě. Můžete obdivovat především impozantní.
 Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky  Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Itálie. Obecné informace Jedná se o 69. největší stát na světě Je 23. nejlidnatějším státem na světě Stát je od pradávna jednou z významných oblastí.
TÁBOR Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
ÚSTECKÝ KRAJ Rozloha: km 2 Počet obyvatel: Počet obcí: 354.
Mírov Mírov.
Zvěrolékař každého druhu
HRADEC KRÁLOVÉ → PARDUBICE → LÁZNĚ BOHDANEČ → KUTNÁ HORA
Můj domov Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Heřmanův Městec Vlastivědné zajímavosti, které bychom měli znát.
Autor prezentace: Matěj Weinrich autor fotografií: Matěj Weinrich.
OLOMOUC. Geografie Rozloha:10 337ha Počet obyvatel (k ): Poloha zeměpisné souřadnice středu města: 49°45´ severní zeměpisné šířky 17°15´
Pojďme se podívat do nové budovy píseckého Technologického centra… Fotografie: Vojtěch Nesvadba.
Římská obydlí ve městech - domus Ondřej Turek, 2A.
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
Zámek Trója Zámek Troja (známý též jako Trojský zámek) je barokní stavba v pražské městské části Troja. Stojí v bezprostřední blízkosti Vltavy a v jeho.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Chotěšov - klášter Chotěšov - klášter
Zručský park.
ERASMUS 2011 – Belgie – Liège Michaela Wiesnerová
FRANCOUZSKÉ VINNÉ OBLASTI
Hallstatt světové dědictví Rakousko.
Erasmus v Tartu.
V Planetáriu Markéta Hýblová, Michaela Ryšavá, Kateřina Králová 1.A

Strasbourg 16/01/ :59.
Poznávací zájezd do Říma
Transkript prezentace:

Hudba Ernesto Cortazar ‘Bertha’ ‘Scent Of A Lifetime’

Beaune, malé město s neobyčejnou pověstí, je skutečným centrem vinařského průmyslu v Burgundsku. Toto městečko, ležící uprostřed nejlepších vinic na světě, je skvělým místem, kde můžete ochutnat rozmanité druhy vín zdejšího regionu. Zároveň je domovem jedné z nejslavnějších památek, kterou je hospic Hôtel-Dieu.

Zvnějšku působí tato nejproslulejší budova v Beaune velmi prostým dojmem. Jakmile však vstoupíte dovnitř na nádvoří s dřevěnými arkádami, s kopulemi a věžičkami a barevnými glazovanými střešními taškami, spatříte ji v celé její nádheře.

Tato budova byla založena Nicolasem Rolinem, kancléřem burgundských vévodů, a jeho manželkou Guigonou de Salins v roce 1443 ( po skončení Stoleté války ) pro občany postižené válkou, jako špitál.

O pacienty se staraly řádové sestry v Grande Salle des Malades (Hlavním sále nemocných).

Podél jeho stěn stojí řady dřevěných postelí s nebesy, na každé z těchto postelí leželi dva lidé a z každé pak bylo vidět na ohromný oltář na konci sálu.

Nad nimi je nádherná hrázděná střecha s vyřezávanou a malovanou valenou klenbou.

Příchozí dostali čisté oblečení, postel a jako lék na dobrou náladu byl hospic vyveden ve veselých barvách. To vše zadarmo.

Později zde byli hospitalizováni i lidé bohatí, ti si však na rozdíl od chudáků museli svůj pobyt platit. Platilo se v té době čímkoli, ale velmi často i kvalitními vinicemi. Platilo se v té době čímkoli, ale velmi často i kvalitními vinicemi.

V té době si hospic vybudoval vlastní vinici a z ní těží dodnes.

Jako nejdůležitější medicína se tady podávalo víno. Už tehdy se vědělo o jeho léčivých účincích.

Nemocní, kteří nebyli schopni vstát z postele, absolvovali bohoslužbu přímo na své posteli natočeni k oltáři v místnosti.

V hlavním sále chudých najdete po obou stranách místnosti dvaadvacet postelí seřazených za sebou jako ve vlaku, všechny mají červené závěsy i deky. Zřejmě si tehdy ještě mysleli, že červená uklidňuje. Zřejmě si tehdy ještě mysleli, že červená uklidňuje.

Soukromí zajišťovala pacientům jedině plenta, kterou si mohli zatáhnout, aby k nim nebylo vidět.

K ostatním, pro veřejnost otevřeným místnostem, patří prádelna a lékárna, nicméně nejlepší místností ze všech je kuchyně s ohromným krbem, prastarým rožněm a měděným nádobím.

Nachází se zde mnoho nádherných tapiserií a obrazů.

V podzemí města najdete nekonečné sklepy plné sudů s vínem.

Každý třetí týden v listopadu se na nádvoří tohoto středověkého hospice koná aukce vín, která pocházejí z šedesáti hektarů těchto vinic, jež dnes částečně patří hospici a částečně také okolním nemocnicím. Ceny vydražených vín určují sazby pro celý letošní ročník a účastní se jich i slavné osobnosti. Není bez zajímavosti, že na dva tisíce láhví koupil v loňském roce například známý herec Jean Reno.