Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CENTRUM BABYLON je zábavní a společenský komplex

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CENTRUM BABYLON je zábavní a společenský komplex"— Transkript prezentace:

1

2 CENTRUM BABYLON je zábavní a společenský komplex
vzniklý jako typický „brownfields“.

3 Komplex byl vybudován z opuštěné textilní továrny nacházející se asi jeden kilometr od středu města Liberce u sjezdu z dálnice.

4

5 Objekt o půdorysné ploše 25 000 m2 byl ve velmi špatném stavu
Objekt o půdorysné ploše m2 byl ve velmi špatném stavu. Přesto byla zachována většina původních budov. Některé části doznaly značné rekonstrukce.

6

7 Největší změnou prošlo dnešní nákupní městečko s malebnými obchůdky vestavěnými do sítě litinových sloupů. Na původní sloupy byla postavena nová střešní konstrukce.

8

9 V prostorách bývalého dvora továrny byl postaven monolitický skelet aquaparku a do něj zabudována spleť skluzavek, skal a bazénů. Právě díky aquaparku je CENTRUM BABYLON nejvyhledávanější turistickou atrakcí regionu.

10

11 Nejtěžší stavební práce však byly provedeny v podzemí objektu
Nejtěžší stavební práce však byly provedeny v podzemí objektu. Došlo k záchraně téměř 5 000 m2 klenutých sklepů, které dnes slouží k rautům a společenským akcím.

12

13 Ráz staré továrny uvnitř i vně zůstal zachován
Ráz staré továrny uvnitř i vně zůstal zachován. Nejvíce je to patrné na šedových střechách a podpěrových litinových sloupech, které se nacházejí téměř všude. V některých případech jsou využity jako pouliční lampy, jindy jako stromy nebo jsou obezděny.

14 Tvůrci interiérů se nebáli přiznat původní technický účel objektu ani nikterak nezastírali, že komplex má sloužit obyčejným lidem. Zůstali věrni názvu BABYLON. Jde o směs kultur a stavebních stylů, smíchání jazyků a bludiště uvnitř bývalé továrny.

15 Vnější plášť nese stavební prvky původního BABYLONU, kde za zdmi mohli lidé zapomenout na venkovní svět. Relaxace, zábava a vzdělávání, to vše najdete i v libereckém BABYLONU. Jezdí sem rodiny s dětmi za pobavením, starší generace za wellness programy a podnikatelé na firemní akce.

16 Letos CENTRUM BABYLON oslaví již sedm let od otevření prvních provozů
Letos CENTRUM BABYLON oslaví již sedm let od otevření prvních provozů. Přibude i další nová část, kterou je nový kongresový hotel. Na rozdíl od toho stávajícího, vestaveného do průmyslové budovy, vznikl tento nový hotel na volném prostoru.

17 Je situován do dvou atrií s pokoji dovnitř
Je situován do dvou atrií s pokoji dovnitř. Celková kapacita převýší magické číslo tisíc lůžek. V Liberci tak vznikne největší mimopražský hotel. Unikátní zábavní a kongresový komplex se rozroste o další ubytovací část.

18

19 Dalším z ambiciozních projektů CENTRA BABYLON je MUZEUM ZÁBAVNÉHO POZNÁVÁNÍ. Hravou formou se v něm děti učí fyzice, biologii či logickému myšlení na nesčetných hlavolamech a hříčkách.

20 V blízké budoucnosti je připraveno podstatné rozšíření
expozice MUZEA do bývalé budovy SVÚT.

21 Obdobné in door centrum budete v Evropě velmi obtížně hledat
Obdobné in door centrum budete v Evropě velmi obtížně hledat. Ve spojení s okolní přírodou, historickými památkami a dalšími libereckými turisticky atraktivními místy vzniká velký synergetický efekt. Je to průkopnický koncept, který si zaslouží pozornost i podporu. Přijeďte se podívat, jak se vyvíjí.


Stáhnout ppt "CENTRUM BABYLON je zábavní a společenský komplex"

Podobné prezentace


Reklamy Google