Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CLIL Content and Language Integrated Learning
Advertisements

Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
ZŠ Rakovského v Praze 12.  Ve škole je integrováno 35 dětí cizích státních příslušníků  Nejpočetněji je zastoupena skupina vietnamských žáků  Dále.
SEMINÁŘ SLAVKOV U BRNA OBSAH PREZENTACE 1. PŘEDSTAVENÍ ŠKOLY 2. METODA CLIL – ANO X NE 3. METODA CLIL JAKO VÝZVA 4. REALIZACE PROJEKTU 5. ZÁVĚREČNÉ.
, Praha, Goethe institut Tereza Šmídová NÚV.
Problémy spojené se zaváděním CLIL do škol:
Petr Adamus.  Vycházíme z předpokladu, že osoby s autismem trpí poruchami chování, protože prostředí a většina technik učení nepočítá s jejich individuálními.
Časová dotace:16 hodin měsíčně. možnost konzultace problémů souvisejících se speciálními vzdělávacími potřebami žáků vytváření podmínek pro integraci.
Didaktika fyziky jako vědecká disciplína
ROZVÍJEJÍCÍ AKTIVITY V PROCESU VÝUKY V PRAXI
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
RNDr. Eva Zelendová PaedDr. Karel Tomek VÚP Praha září 2008
TRÉNINK KOMUNIKAČNÍCH A PREZENTAČNÍCH DOVEDNOSTÍ V OBLASTI VELETRHŮ
Kdo jsme? Jsme sportovní soukromá škola, která, přestože má sportovní zaměření, je otevřená všem, kteří chtějí kvalitní základní.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Kurikulární reforma a pedagogický sbor ZŠ Vrané nad Vltavou.
INKLUZÍVNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ SE SVP
Konference projektu APSYS Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe ODBORNÁ JAZYKOVÁ.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Výstupy z Úvodního semináře
METODICKÁ DOPORUČENÍ K ZAČLEŇOVÁNÍ ŽÁKŮ-CIZINCŮ DO VÝUKY
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY ZÁKLADNÍCH ŠKOL v Městské části Praha 9
Environmentální výchova a
Logopedická třída MOTÝLCI
Projektová výuka. Úspěch projektu je závislý na dobrém naplánování a dobrém řízení v poměru 8:2.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Praktické zkušenosti ze ZŠ a MŠ ANGEL v Praze 12 Mgr. Petra Kohoutová
Pohled pedagoga běžné základní školy na podporu komunikativních kompetencí žáků s narušenou komunikační schopností PhDr. Veronika Girglová Katedra speciální.
Riziko: Chybí ochranné prostředí, které nevyhovuje individuálním potřebám dítěte. klíčové: uzpůsobit prostředí patří mezi první úkoly + Náročnější prostředí.
Práce s dětmi se speciálními vzdělávacími potřebami. Příklady dobré praxe.
Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami
ZÁKLADNÍ ŠKOLA T. G. MASARYKA
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
Logopedická prevence v Olomouckém kraji CZ.1.07/1.2.27/ SCHOLA SERVIS – zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
„Pomáháme imigrantům stát se našimi spoluobčany.“ Příprava učitelů na výuku češtiny jako cizího jazyka Mgr. Lenka Pavelková, MSc. 1.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity Tamara Váňová, Jitka Kazelleová 1 Praha, 2013.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Profese učitele z pohledu praxe střední školy (vážně i nevážně) Duben 2008.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
 Souhrn hybných činitelů v činnostech, učení a osobnosti  Skutečnosti, které jedince podněcují, podporují nebo naopak tlumí, aby něco konal či nekonal.
ČESKÝ JAZYK A LITERATURA Praktická aplikace teoretických poznatků z hláskosloví Online diskuse k virtuální hospitaci – Open Gate, gymnázium.
II. Metodický výklad výzvy. Cíl oblasti podpory 1.1 Podpora výuky cizích jazyků a v cizích jazycích ve školách a školských zařízeních. Výzva č. 55 je.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Šablony OP VVV a podpora nadání
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Praktické zkušenosti ze ZŠ a MŠ ANGEL v Praze 12 Mgr. Petra Kohoutová
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
PROFESE UČITELE Radek Šír.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ANALÝZA PORADENSKÝCH SLUŽEB A PODPŮRNÝCH OPATŘENÍ PRO ŽÁKA S NARUŠENOU KOMUNIKAČNÍ SCHOPNOSTÍ V ZÁKLADNÍ ŠKOLE Pavla Sychrová MU, 2011.
Šablony I a jejich realizace Hradec Králové/Pardubice/Liberec
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
Kariérové poradenství a podnikavost
Školní vzdělávací program
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280 KONFERENCE 6. 10. 2012 BRNO OBSAH PREZENTACE PŘEDSTAVENÍ ŠKOLY METODA CLIL – ANO X NE METODA CLIL JAKO VÝZVA REALIZACE PROJEKTU ZÁVĚREČNÉ HODNOCENÍ PREZENTACE PROJEKTU NA DNI OTEVŘENÝCH DVEŘÍ

Představení školy Zaměření školy Tradice Výhody naší školy Výuka dle 2 školních vzdělávacích programů s nižší náročností oproti běžné základní škole.V současnosti 51 žáků v 5 třídách základní školy praktické a 1 třídě základní školy speciální. Tradice 62 let vzdělávání žáků, kteří se pro své postižení nemohou s úspěchem vzdělávat v běžných základních školách. Výhody naší školy Organizace výuky ve třídách s menším počtem žáků (6 – 14). Práce speciálních pedagogů, která je více zaměřená na jednotlivého žáka. (Individuální přístup, zvýšená názornost a motivace, procvičování). Vyučování zaměřené na základní znalosti, zvýšené opakování, učivo pro praxi, přirozenou aktivitu a přiměřený rozvoj osobnosti. (Různorodé pedagogické metody a způsoby práce). Možnost pro pedagoga lépe přizpůsobit podmínky výuky pro své žáky.

Představení školy Mezi cíle naší práce patří: Úspěch žáka ze své práce, z kontaktu mezi vrstevníky. Pro některé „naše děti“ je prostředí větších kolektivů v běžných základních školách nevhodné, nerozumí mu a jen málokdy zažijí úspěch z učení.

Metoda CLIL – ANO nebo NE

Metoda CLIL jako výzva Na ZŠ praktické výuka anglického jazyka začíná až v 6. ročníku. Obavy z hlediska našich žáků i z hlediska pedagogů: Přijmeme něco takového ve výuce? Bude to přínosné? Budeme schopni jej motivovat? Bude je to bavit? Nebude nám do výuky zasahovat někdo „cizí“?

Realizace projektu Účast v projektu. Předměty. Přizpůsobení organizace školy projektu. 3 fáze: sběr slovní zásoby tvorba příprav ověřování Pravidelné porady po celou dobu projektu. Formy práce při ověřování.

Závěrečné hodnocení Přínos Zkušenost s novou metodou. Zájem žáků. Komunikace a spolupráce mezi učitelem a žákem. Oživení výuky (ruku v ruce s náročnější přípravou pro učitele). Uvědomění si používání anglického jazyka v běžném životě člověka. Odbourávání ostychu z mluvení a strachu z angličtiny. Rozvoj komunikačních schopností a jazykových kompetencí. Podpora a spolupráce mezi učiteli – předávání zkušeností. Propagace školy. Vytváření a používání nových pomůcek. Zařazování nových metod a aktivit do výuky.

Závěrečné hodnocení Každý předmět je vhodný pro tuto metodu i u našich žáků. Osobnost učitele. Vhodné výrazy. Není vhodné realizovat tuto metodu ve více předmětech v jednom dni. Velmi dobré hodnocení od žáků i od vyučujících angličtiny.

Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280 KONFERENCE 6. 10. 2012 BRNO OBSAH PREZENTACE PŘEDSTAVENÍ ŠKOLY METODA CLIL – ANO X NE METODA CLIL JAKO VÝZVA REALIZACE PROJEKTU ZÁVĚREČNÉ HODNOCENÍ PREZENTACE PROJEKTU NA DNI OTEVŘENÝCH DVEŘÍ