Neberte nám naši hru.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základy sportovního tréninku mládeže
Advertisements

Nabídka pro partnery. Nabídka pro partnery Co jsou světové gymnaestrády Světové gymnaestrády pořádá Mezinárodní gymnastická federace (FIG) jedenkrát.
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.

FLORBAL pro trenéry navazuje na seminář „Florbal pro pedagogické pracovníky“ Lektor: Tomáš Hradil.
Atletický klub A. C. Sparta Praha
Atletický klub A.C. Sparta Praha
Management sportovního klubu © Nymburk 2012
Struktura soutěží ČSA  STK ČSA  STK LM ČSA  Komise rozhodčích  Přestupní komise.
Beach Centrum Club o.s. Nabídka spolupráce Sezóna
SK Joudrs Praha je mladý, ambiciózní sportovní klub, který již pět let patří mezi špičkové softballové kluby v České republice. Členskou základnu našeho.
výchova k nekuřáctví pro I. stupeň ZŠ
KOMUNIKACE A KOOPERACE VE FOTBALE
FIRMA SVOBODA DEMOLICE, ZEMNÍ PRÁCE, RECYKLACE Svoboda Park.
ZMĚNY V SOUTĚŽÍCH PŘÍPRAVEK. Motto:,,Neberme dětem radost ze hry, oni nám to vrátí“ Proč změny v soutěžích přípravek?  zapojení všech hráčů do hry 
ETIKA V LEDNÍM HOKEJI Požadavky trenérů ČSLH. CÍLE Rozvoj a růst mladých hráčů Zvýšení účasti, nábor nov Rozvoj dovedností Bezpečné a pozitivní prostředí.
Dívčí Akademie ragby 2013 Nabídka pro partnery | Praha.
Mezinárodní Fotbalový turnaj o pohár náměstka hejtmanky Ústeckého Kraje Arna Fišery Ročník 2003 Pořádající klub FK Ústí nad Labem.
FC Slovan Rosice, o.s. Mgr. Petr Čejka.
Schůze rodičů hráčů FBC Plzeň
Fórum prevence dětské nadváhy a obezity Hana Zamrazilová Školní stravování 2014, Praha, 20.–
Teorie atletické přípravy dětí a mládeže
MISTR ČESKÉ REPUBLIKY V SOFTBALLU žen roku 2006 a 2007 hledá partnera pro SPOLUPRÁCI! Softballový klub SK JOUDRS Praha, který patří mezi špičku nejen v.
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
COMENIUS FIT FÜR EUROPA ZŠ Mendelova, Karviná, Česká republika ZŠ Hurbanova, Martin, Slovensko Lucas-Cranach-Schule, Gotha, Německo.
Rámcové představení projektu TRIATLON DĚTI 9. listopadu 2013 Voroněž, Brno.
POTŘEBNÉ ZMĚNY V PÉČI O ZDRAVÍ MLADÝCH FOTBALISTŮ.
Sdružení Podané ruce, o.s.
PROPAGACE PRÁCE SEKTOROVÉ RADY, JEJÍCH VÝSTUPŮ A CELÉ ZAKÁZKY NSK2.
Klíčení Rosteme s dětmi Pionýrský program neformálního vzdělávání se zaměřením na děti se specifickými vzdělávacími potřebami.
Metodický list Výuka probíhá diskusní formou. Hledáme odpověď na otázku – proč je užitečné věnovat se sportovní činnosti či jiné intenzivní pohybové činnosti.
Benjamínci TJ SOKOL Dub nad Moravou
Společně proti úrazům ve městě Chrudim. Zdravé město Chrudim  Zdravé město od roku 2001 – vstup do NSZM ČR  Podpora zdraví (soulad psychické, fyzické.
SVĚTOVÝ DEN VODY AQUA UNITED 2010 AQUA UNITED Vodní noc v aquaparcích Vodní týden v bazénech, wellness centrech aquaparcích a wellness.
AC SPARTA PRAHA. Tournament of companies Fotbalový turnaj firem  Fotbalový turnaj na Strahově  Pořadatel: AC Sparta Praha  Místo: PRE Tréninkové centrum.
Vize softballových soutěží. Co chceme ? Co je cílem ? Pozvednout a rozšířit povědomí o softballu Vytvořit mediální obraz našich nejvyšších soutěží Vytvořit.
Prezentace pro borce Trenéři: Kulatka, Kain FK Brandýs-Boleslav roč FK Brandýs-Boleslav roč Březen 2010.
Řízení sportovního tréninku
Soutěžení ve SH Předmět: Teorie sportovních her (KUT/SHT) Přednáší: Doc. PhDr. D. Tomajko, CSc.
MAN 1. Seminář sociální psychologie se zaměřením na sport Marie Blahutková.
Marketing klubu a události (Club Marketing and Event Marketing)
Výchova ke zdraví Projekt POHYB.
OSOBNOSTI AUTOGRAMIÁDY KOSMETIKA ZÁBAVA KULTURA OSOBNÍ ROZVOJ PŘEDNÁŠKY MÉDIA.
Sady 5. května Plzeň
Podnikatelský záměr: Turnaj v malé kopané. Základní info: turnaj v amatérské malé kopané dvoudenní turnaj přínos pro Olomoucký kraj a město Olomouc, široké.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
Měsíce náborů Organizace tiskové konference na úrovni kraje: od hodin v Presscentru stadionu FK Teplice, Na Stínadlech 2796.
FC Slovan Rosice, o.s.. Činnost klubu v roce 2015 Informace v číslech: ● Počet týmů – 11 ● Členská základna – 247 členů ● Roční rozpočet – ,-
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
 kolektivní halový sport, který se hraje na hřišti o rozměrech 40x20 metrů a lehkým dutým míčkem z plastu. V jednu chvíli je z každého.
SK Slavia Praha pozemní hokej Nejstarší a nejúspěšnější klub v ČR
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Meath Local Sports Partnership - Committed to the development of sport in Meath Místní sportovní partnerství Meath.
Vítejte v klubu HC Bobři Valašské Meziříčí
NÁBOROVÁ KAMPAŇ FAČR PRO NOVÉ ROZHODČÍ PÍSKEJ – MÁVEJ - ROZHODUJ STAŇ SE ROZHODČÍM I TY!
FC Slovan Rosice, z.s..
Otakar Mestek, Michal Blažej
Aplikace nových forem marketingu
Sportovní klub Strupčice
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
BSE České Budějovice o. s.
SK Benátky nad Jizerou z.s.
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí
Krajský Fotbalový Svaz Vysočina
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Požadavky trenérů ČSLH
NÁBOROVÁ KAMPAŇ FAČR PRO NOVÉ ROZHODČÍ PÍSKEJ – MÁVEJ - ROZHODUJ STAŇ SE ROZHODČÍM I TY!
Projekt manažer SK Florbal Benešov: Individuální plán rozvoje dle zralostního modelu pro období Petr Tůma.
Transkript prezentace:

Neberte nám naši hru

Pražský fotbalový svaz (PFS) – mládež Rozvoj a podpora mládežnického fotbalu je jedním ze základních cílů PFS PFS si jednoznačně uvědomuje svoji společenskou odpovědnost v této oblasti PFS organizuje soutěže v kategoriích: Mladší přípravka (od 6 do 8 let) – 8 soutěží Starší přípravka (od 8 do 10 let) – 9 soutěží Mladší žáci (od 10 do 12 let) – 6 soutěží Starší žáci (od 12 do 14 let) – 4 soutěže Mladší dorost (od 14 do 16 let) – 2 soutěže Celkem je v rámci PFS v mládežnických kategoriích registrováno více než 15tis hráčů PFS organizuje Dětský fotbalový pohár, největší turnaj pro žáky 1. a 2. tříd ZŠ WWW.FOTBALPRAHA.CZ

CÍLE PROJEKTU Upozornit na negativní aspekty působení rodičů na děti (mladé fotbalisty) Dlouhodobě působit na rodiče s cílem změnit jejich nazírání na sportovní aktivity dětí Propagace myšlenek fair-play a úcty k soupeři Zvýšit povědomí o problematice tréninku dětí u rodičů Cílová skupina projektu: Rodiče a děti ve věku 6-10 let (mladší a starší přípravka) Nepřímé působení rovněž na trenéry, funkcionáře, hráče i širší veřejnost WWW.FOTBALPRAHA.CZ

ANALÝZA SOUČASNÉ SITUACE Negativní vlivy na mládežnický fotbal: Rodiče (avšak i někteří trenéři a funkcionáři) kladou přílišný důraz na výsledky hráčů (týmu) Úspěchů chtějí dosáhnout okamžitě a vyvíjejí tak neadekvátní tlak na hráče i trenéry Rodiče si prostřednictvím svých dětí chtějí často realizovat vlastní nenaplněné aspirace Není brán zřetel na nepřipravenost dětského organismu na jednostrannou zátěž spojenou s pouhým „drilem“ fotbalových dovedností Děti nejsou vychovávány k pokoře a v duchu myšlenek fair-play ve Švýcarsku Důsledky výše zmíněných vlivů: Na děti tohoto věku je kladen nepřiměřeně vysoký psychický a často i fyzický tlak Postupně se vytrácí úcta ke spoluhráčům i protihráčům, což se následně přenáší i do vyšších věkových kategorií WWW.FOTBALPRAHA.CZ

NA CO CHCEME UPOZORNIT Mládežnický fotbal není totéž co fotbal dospělých U dětí nejsou důležité výsledky, ale především radost a prožitek ze hry Důležité je rovnoměrné zapojení všech dětí bez ohledu na výkonnost, týmové pojetí a uvolněná (přátelská) atmosféra Fotbal má integrovat a socializovat, nikoliv rozdělovat Fotbal má děti vychovávat k aktivnímu životnímu stylu a působit jako prevence proti užívání drog Důležitá je pestrost a rozmanitost tréninku, není vhodné se jen jednostranně věnovat trénování fotbalových dovedností  negativní dopad na budoucí zdravotní stav hráčů a pravděpodobnost vzniku zranění Role rodičů spatřována ve zdravé podpoře jejich dětí, „zdravém“ fandění a výpomoci v případě potřeby během tréninků, nikoliv v zasahování do systému tréninku či pokřikování během utkání na rozhodčí, soupeře a ostatní diváky WWW.FOTBALPRAHA.CZ

PLÁNOVANÉ AKTIVITY Spuštění projektu Tisková konference Ligové utkání AC Sparta Praha x FK Teplice Video spot Silný, emoční 30sek spot, prezentace na internetu, na stadionech, v rámci TV přenosů Kodex slušného rodiče Patroni projektu a odborný garanti Celkem 5 patronů z řad aktivních nebo bývalých hráčů Garanti projektu jsou renomované osobnosti z oblasti sportovní psychologie a tělovýchovného lékařství PFS Promo týmy Speciální promo týmy aktivně navštěvují jednotlivé utkání v přípravkových kategoriích PR aktivity, TV debata, speciální web stránky Využití odborných garantů a patronů WWW.FOTBALPRAHA.CZ

PLÁNOVANÉ AKTIVITY – spuštění projektu Tisková konference Spuštění celého projektu Představení Kodexu slušného rodiče a video spotu Osobní účast patronů projektu a odborných garantů Ligové utkání AC Sparta Praha vs. FK Teplice 14.4.2012 Nástup doprovodu hráčů v tričkách kampaně Poločasový TV rozhovor a prezentace kampaně Prezentace video spotu na stadionu a v TV Distribuce Kodexu slušného rodiče fanouškům WWW.FOTBALPRAHA.CZ

PLÁNOVANÉ AKTIVITY – video spot Silný, emoční video-spot v délce 30 vteřin Autor spotu - Jakub Kohák (absolutní špička mezi režiséry reklamních spotů) Využití spotu: Web PFS, facebookový profil projektu, Youtube, virální šíření po internetu Projekce na velkoplošných obrazovkách při ligových utkáních „pražských ligových týmů“ Možné zařazení do TV vysílání v rámci ligových utkání WWW.FOTBALPRAHA.CZ

Patroni projektu a odborní garanti Aktivní nebo bývalý hráči Celkem 5 patronů, každý by měl být spojen s jedním pražským ligovým týmem Mělo by se zároveň jednat o hráče s dítětem ve věku 6 až 10 let nebo o bývalého hráče, jež vychoval „svého nástupce“ např. Martin Frýdek vs. Martin Frýdek jr. Využití patronů v PR článcích, rozhovorech atd., prezentace jejich názorů na výchovu sportovců atd. Odborní garanti 2 až 3 osobnosti s oblasti sportovní psychologie a tělovýchovného lékařství Akcent především na negativní vliv nadměrné psychické a jednostranné fyzické zátěže na mladý organismus Prezentace jejich názorů v médiích, publikování odborných textů atd. WWW.FOTBALPRAHA.CZ

PLÁNOVANÉ AKTIVITY – promo týmy Složení PFS týmu Vedoucí týmu, maskot, fotograf a dvě hostesky PFS tým navštíví minimálně 20 utkání v přípravkových soutěžích Scénář akce Oficiální nástup k utkání v tričkách „Neberte nám naši hru“ za přítomnosti maskota a fotografa Děti obdrží od hostesek kartičku tzv. Kodex rodiče, kterou odevzdají před utkání svým rodičům a příbuzným Po utkání focení dětí společně s jejich rodiči u projektového roll up banneru (za odměnu obdrží voucher od partnera projektu nebo drobný dárek) Průběžné sbírání podpisů rodičů (dospělých) do Kodexu slušného rodiče Soutěž pro týmy Tým, který získá největší množství podpisů do Kodexu slušného rodiče, obdrží věcné ceny od partnerů PFS WWW.FOTBALPRAHA.CZ

Kodex slušného rodiče Silný, emočně zaměřený text Distribuce formou „kartiček“, které rozdávají děti svým rodičům Prezentace Kodexu v médiích, na ligových utkáních, na stránkách pražských klubů Kodex je možno podepisovat od rodičů a fanoušků Soutěž mezi kluby, kdo bude mít nejvíce podpisů WWW.FOTBALPRAHA.CZ

ČASOVÝ HARMONOGRAM Přípravná fáze, organizační zajištění plánovaných aktivit 1. 3. – 31. 3. 2012 Spuštění web stránek 10. 4. 2012 Tisková konference 13. 4. 2012 Prezentace na utkání AC Sparta Praha vs. FK Teplice 14. 4. 2012 Realizace aktivit projektu 13. 4. – 20. 5. 2012 Shrnutí a evaluace projektu 21. 5. – 31. 5. 2012 WWW.FOTBALPRAHA.CZ

KONTAKTY Pražský fotbalový svaz Kozí 915/7, 110 15 Praha 1 Tel: 605 700 040, e-mail: pfs@fotbalpraha.cz www.fotbalpraha.cz Dušan Svoboda - Předseda VV PFS E-mail: svoboda@fotbalpraha.cz Petr Veselý - marketing manager PFS Tel.: 733 141 394 E-mail: vesely@fotbalpraha.cz WWW.FOTBALPRAHA.CZ

DĚKUJEME ZA POZORNOST