Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

FLORBAL pro trenéry navazuje na seminář „Florbal pro pedagogické pracovníky“ Lektor: Tomáš Hradil.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "FLORBAL pro trenéry navazuje na seminář „Florbal pro pedagogické pracovníky“ Lektor: Tomáš Hradil."— Transkript prezentace:

1 FLORBAL pro trenéry navazuje na seminář „Florbal pro pedagogické pracovníky“ Lektor: Tomáš Hradil

2 Osnova semináře Lekce 1: Osobnost trenéra Lekce 2: Florbalový trénink
Lekce 3: Cvičení, cvičení, cvičení Lekce 4: Soutěže v tréninku Lekce 5: Vedení zápasů, taktika Lekce 6: Rozvoj individualit

3 Lekce 1: Osobnost trenéra
Osoba trenéra je klíčovým předpokladem úspěchu týmu. Trénování je náročné, protože vyžaduje znalosti z mnoha oblastí. Trenér musí být vzorem! Tip: Sem přidejte vlastní poznámky k prezentaci.

4 Lekce 1: Osobnost trenéra
KODEX TRENÉRA: poctivá příprava, kreativita aktivní komunikace pozorování, naslouchání pozitivní a herní přístup pokora, vzdělávání Tip: Sem přidejte vlastní poznámky k prezentaci.

5 Lekce 2: Florbalový trénink
čas před začátkem tréninku zahájení tréninku dynamické rozehřátí cvičení hra vyběhání statický strečink ukončení tréninku Tip: Sem přidejte vlastní poznámky k prezentaci. Trénink je až příliš cenný čas ke zdlouhavému řešení organizačních záležitostí!

6 Lekce 3: Cvičení, cvičení, cvičení
obecná sportovní příprava obratnost (koordinace, motorika) rychlost síla vytrvalost florbalové dovednosti dribling, vedení míčku přihrávka a její příjem střelba uvolňování s míčkem a bez míčku obsazování hráče s míčkem a bez míčku Tip: Sem přidejte vlastní poznámky k prezentaci.

7 Lekce 3: Cvičení, cvičení, cvičení
Podle počtu hráčů: všichni v akci (florbalová abeceda, had...) dvojice (přihrávky...) více hráčů (dva na jednoho...) Základním pravidlem při volbě a vymýšlení florbalových cvičení by mělo být co největší zapojení hráčů a co nejkratší časové úseky, kdy hráč nic nedělá. Tip: Sem přidejte vlastní poznámky k prezentaci.

8 Lekce 3: Cvičení, cvičení, cvičení
Florbalová abeceda Slalomy, opičí dráhy Nahrávky bez střelby Nácvik střelby Přihraj a běž, narážečky Osobní souboje, obrana Kombinační hra Tip: Sem přidejte vlastní poznámky k prezentaci.

9 Lekce 4: Soutěže v tréninku
Proč soutěžní tréninky? Jak často zařazovat? Soutěžní cvičení Soutěžní trénink Soutěžní soustředění Celosezónní soutěž Odměny Tip: Sem přidejte vlastní poznámky k prezentaci.

10 Lekce 5: Vedení zápasů, taktika
taktická příprava: děti vs. dospělí, regionální vs. celostátní soutěže rozehřátí přihrávky a nebo 1:1? herní systémy pro obranu a rozehrávku doporučené taktické prvky pro mládež a regionální soutěže Tip: Sem přidejte vlastní poznámky k prezentaci.

11 Lekce 6: Rozvoj individualit
role trenéra, míra taktiky zapojení hráčů do organizace týmové porady cvičení pro rozvoj individualit doporučené taktické prvky pro mládež a regionální soutěže Tip: Sem přidejte vlastní poznámky k prezentaci.

12 Děkujeme za pozornost Budeme rádi za připomínky, náměty i kritické postřehy k semináři. Tomáš Hradil tel.: Radomil Novák tel.:


Stáhnout ppt "FLORBAL pro trenéry navazuje na seminář „Florbal pro pedagogické pracovníky“ Lektor: Tomáš Hradil."

Podobné prezentace


Reklamy Google