1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Program rozvoje venkova Opatření IV.1.1 Místní akční skupina Hanušovice
Národní síť Místních akčních skupin České republiky v kontextu rozvoje venkova Olomouc František Winter.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Aktuální stav opatření V.2 zřízení Celostátní sítě pro venkov Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Seminář SPOV: Podpora rozvoje venkova v ČR , České Budějovice.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
LEADER v České republice Ing. František WINTER Národní síť Místních akčních skupin ČR, o.s. Konference při mezinárodním setkání LeaderFEST
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Víme opravdu, co to je LEADER?
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Co nám přinesl LEADER (14) Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. Lada Nevečeřalová
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova, - pro obce Ing. arch. Kamila Matoušková, CSc. poradkyně ministra zemědělství.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
5. Hodnotitelská komise Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory - zpráva o činnosti v roce 2011.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Projekt spolupráce v Programu rozvoje venkova, osa IV. LEADER VENKOVSKÉ.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Osa IV - Leader. Metoda Leader  Místní akční skupina (MAS) – partnerství soukromého sektoru (min. 50% zástupců) veřejného sektoru (max. 50% zástupců)
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
MAS JIŽNÍ HANÁ Místní Akční Skupina Jižní Haná. Projednání bodu 2 Zpráva o dosavadní činnosti MAS Jižní Haná.
MAS Brdy – Vltava Komunitně vedený místní rozvoj.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
SLAVKOV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Členská schůze MAS Opavsko.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Školení MAS „Přiďte pobejt!“o.s MAS „Přiďte pobejt!“o.s. MAS „Přiďte pobejt!“ občanské sdružení V letech zpracovávalo Strategický.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Program rozvoje venkova Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Region spokojeného života pro všechny
Jana Vavryčuková manažerka
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS

2 Leader + je iniciativa evropského společenství pro pomoc venkovskému obyvatelstvu Čtyři hlavní témata Co nejlepší využívání přírodních a kulturních zdrojů Zlepšování kvality života ve venkovských oblastech Zhodnocení místní produkce Využití novoho Know – how a nových technologií Vychází z dané oblasti Zdola nahoru Založený na partnerství Inovace Integrovaný přístup Vytváří sítě a spolupráci mezi oblastmi Místní financování a řízení

3 Státní zemědělský intervenční fond Program rozvoje venkova Osa IV. Leader 1. Implementace místní rozvojové strategie 2. Realizace místní rozvojové strategie Osa III. 2. Opatření ke zlepšení kvality života ve venkovských oblastech 2.1. Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby

4 Místní akční skupina o.p.s. nebo o.s. Veřejný a soukromý sektor (minorita veř, sektoru) Geografická působnost s více jak obyvatel SPL -Strategický plán Leader – průsečík SZIF ISÚ – Integrovaná strategie území Národní síť místních akčních skupin České republiky -

5 MAS V ČR

6 MAS NA VYSOČINĚ

7 MAS PODHORÁCKO Sokol Kněžice Sokol Opatov Sokol Okříšky Sokol Rokytnice nad Rokytnou Sokol Stařeč Sokol Kojetice

8 MAS MORAVSKOBUDĚJOVICKO Sokol Moravské Budějovice Sokol Martínkov Sokol Lesonice Sokol Nové Syrovice Sokol Želetava

9 Žadatel - Dotace Obce Občanská sdružení Investice Soubor samostatného movitého majetku Vybavení do 10% ceny projektu Dotace 90 % způsobilých výdajů Max ,- Kč na jeden projekt. Předfinancování Monitorování 5 let

1010 ABY VAŠE ŽÁDOST BYLA ÚSPĚŠNÁ Strategický plán Leader Fische Školení pro žadatele Samostatná říloha 9 – povinná osnova, přílohy Bodové hodnocení – postupujte logicky Instruktážní list pro vyplňování formuláře žádosti Příručka pro zadávání neveřejných zakázek Ptejte se. (manažerky, úspěšných žadatelů, SZIF) Čas na přípravu

1 2.Inovacea) Nápad/řešení poprvé využit v obci bodů b) Nápad/řešení poprvé využit v regionu MAS bodů c) Pilotní projekt v regionu MAS bodů d) Pilotní projekt v rámci ČR/EU bodů 1.Vytvoření pracovních míst a) nepřispěje za dobu života investice k tvorbě pracovních míst - 0 bodů b) má nepřímý vliv na vznik pracovního místa - 1 bod c) 1 pracovní místo jako kvantifikovaný ukazatel projektu - 8 bodů d) 2 pracovní místa, dále po 2 bodech za každé další pracovní místo – 10 bodů e) 7 a více pracovních míst – max. 20 bodů 3.Víceodvětvové navrhování a provádění projektu a) Má vliv na ostatní sektory a subjekty body b) Prokázaná spolupráce mezi sektory na návrhu projektu bodů c) projekt prokazatelně přímo navazuje nebo souvisí s dvěma a více projekty z jiných sektorů bodů

Zaměření dopadů projektu na mladé lidi do 30 let a) Projekt je zaměřen na mladé, mladí projekt zpracovali a podávají - 20 bodů b) Projekt zaměřen na mladé - 10 bodů c) Mládí se prokázaně podíleli na zpracování projektu - 5 bodů d) Neutrální - 0 bodů 5.Zaměření dopadů projektu na ženy a) Projekt zaměřen na znevýhodněnou skupinu žen - 20 bodů b) Projekt zaměřen na ženy – 10 bodů c) Ženy se prokázaně podílely na zpracování projektu – 5 bodů d) Neutrální - 0 bodů 9.Využití stávající budovy a) Realizací projektu dojde k využití existující budovy, která před realizací projektu nebyla využita – 5 bodů b) Projekt bude realizován adaptací části existující budovy, která před realizací projektu nebyla využita nebo dojde k rozšíření stávající budovy - 2 body c) Projekt bude realizován jako novostavba - 0 body

1313 Zapojte se do Masky Partneři MAS spolurozhodují o zásadních věcech Zastoupení v orgánech - ( plénum MAS, správní rada, výběrová komise, monitorovací výbor), v každé složce platí minorita veřejného sektoru) Kontakty a poradenství Zkušenosti a rozhled nad rámec vlastní obce Převzít odpovědnost

1414 Děkuji za pozornost.