Západočeská univerzita v Plzni

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI MULTIMEDIÁLNÍ TVORBY „UMĚNÍ A MULTIMÉDIA“ INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI.
Advertisements

Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Národní síť VTP v ČR Pavel Švejda Společnost vědeckotechnických parků ČR Seminář Podnikové inkubace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Kvalitní péče o seniory Vítejte na mezinárodní konferenci v Praze, 9.března 2007.
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
FAKULTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VUT v Brně. Škola bývalý klášter Kartuziánského řádu, založen kolem roku 1375.
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
MEZINÁRODNÍ VZTAHY Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Příprava novely Sněm Rady vysokých škol.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Západočeská univerzita v Plzni Partner pro SOČ v Plzeňském kraji? Irena Vlachynská, Karel Jedlička Seminář pro autory SOČ, , Plzeň.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Prezentace Fakulty ekonomické ZČU v Plzni
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Prezentace pro projektovou výuku na DIDI2
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
VŠFS P.B.. prezentace VŠFS, Partneři Generální partner Hlavní partneři.
Vysoká škola ekonomická v Praze. Veřejná vysoká škola založená v roce 1953 Cca studentů Studijní programy: –bakalářské (3 roky) –navazující magisterské.
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
BUDDY SYSTÉM Západočeské univerzity. Co je to Buddy systém Dobrovolná studentská aktivita Pomoc zahraničním studentům Možnost pro studenty ZČU zdokonalit.
Mendelova univerzita v Brně (P 2) MENDELU
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
STAV A VÝHLED TRANSFERU TECHNOLOGIÍ NA ZČU doc. Ing. Jan Horejc, PhD., prorektor pro spolupráci s praxí Mgr. Jaroslav Šíp, asistent prorektora.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Západočeská univerzita v Plzni. a industriální zóna Západočeská univerzita v Plzni a industriální zóna.
Fakulta informatiky Masarykova univerzita Brno. Fakulta informatiky MU Brno Brno – univerzitní město Masarykova univerzita – druhá největší univerzita.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE
Investiční rozvoj UTB ve Zlíně v období 2011 až 2015 Investiční rozvoj UTB ve Zlíně v období 2011 až 2015.
Centrum jazykového vzdělávání Language Centre. VZNIK A ČINNOST CJV bylo zřízeno rozhodnutím Akademického senátu Fakulty humanitních studií na návrh děkanky.
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
Fakulta aplikované informatiky / Nad Stráněmi 4511 / Zlín 1.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Zpráva o studiu za rok 2016 Zdeňka Chmelíková
SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKŮ ČR, z.s.
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
Možnosti studia techniky a technických projektů na fakultách ZČU
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Transkript prezentace:

Západočeská univerzita v Plzni

Vývoj vysokého školství v Plzni

Organizační struktura ZČU

Nejdůležitější změny v rozvoji ZČU vypracování Dlouhodobého strategického záměru značný nárůst počtu výzkumných projektů a studentů v doktorském studiu zahájení celoživotního vzdělávání návrh a realizace kreditního systému výuky rychlý rozvoj mezinárodních kontaktů, včetně účasti na řadě vzdělávacích a výzkumných projektů EU zavedení certifikátových programů a paralelních studijních programů v angličtině zařazení studijních programů FAV, FEL a FST do indexu FEANI, což umožňuje absolventům těchto fakult získat titul EUR ING zřízení centra Nové technologie – Výzkumné centrum v západočeském regionu jako vysokoškolský ústav zřízení Ústavu umění a designu jako vysokoškolský ústav založení Informačního a poradenského centra vznik Fakulty zdravotnických studií zřízení Ústavu jazykové přípravy

Západočeská univerzita v Plzni

Úkoly ZČU Spoluúčast na demokratizaci života společnosti Vzdělávání Věda, aplikovaný výzkum, tvůrčí aktivity Internacionalizace Spoluúčast na demokratizaci života společnosti Působení v regionu Procesní a projektové řízení Zajištění a strategická distribuce zdrojů Vnitřní kultura ZČU

Strategické cíle ZČU Strategické cíle univerzity do roku 2010 (2015) Naplnit všechny tři role univerzity: - vzdělávací (komplexní rozvoj lidí) - výzkumnou (tvorba a difúze poznatků) - „třetí role“, tj. spolupráci s externími subjekty. Počet studentů – až 20 000. Počet výzkumných pracovišť špičkové úrovně – nejméně 8. Prestižní výstupy základního a aplikovaného výzkumu (publikace, patenty) – ročně alespoň 700. V každém studijním programu (oboru) modul v cizím jazyce. Alespoň jeden profesor (na plný úvazek a s významnou výzkumnou činností na ZČU) v každém studijním programu (oboru). Plně využít strukturálních fondů k všestrannému rozvoji univerzity, zejména ale v „třetí roli“ a v oblasti výzkumu.

Evropská kompatibilita kreditní systém studia vnitřní otevřenost a prostupnost kompatibilita ECTS akreditace FEANI (EUR ING) evaluace informační systém studentská samospráva

Studium Studijní programy: Formy studia: prezenční bakalářské (Bc., BcA.) – 180 kreditů magisterské (Mgr., Ing.) – 300 kreditů navazující magisterské (Mgr., MgA., Ing.) – 120/180 kreditů doktorské (Ph.D.) Formy studia: prezenční kombinovaná Kreditní systém zajišťuje kompatibilitu systému vzdělávání na ZČU s požadavky evropského kreditního systému Doklady o absolvování: diplom + Diploma Supplement (v češtině a v angličtině) Certifikátové programy - možnost doplnění studia základního oboru. Certifikát se vydává současně s diplomem.

Přijetí do navaz. Mgr. studia Absolvování (Ing., Mgr., MgA) Studium Přijetí do bakalářského studia Přijetí do magisterského studia Bakalářské studium 1. etapa Absolvování (Bc., BcA.) Postupová zkouška Přijetí do navaz. Mgr. studia 2. etapa Absolvování (Ing., Mgr., MgA) Doktorské studium

Výzkum a vývoj Vědecká a výzkumná činnost: základní výzkum aplikovaný výzkum experimentální vývoj 1996 založen Vědeckotechnický park (VTP) společný projekt ZČU, Business Innovation Centre (BIC) a města Plzně - vazba na komerční a průmyslovou praxi

CENTRA VÝZKUMU A VÝVOJE NA ZČU PROJEKTY OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM A VÝVOJ PRO INOVACE FINANCOVANÉ ZE STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU: NTIS – Nové technologie pro informační společnost projekt Fakulty aplikovaných věd ZČU RICE – Regionální inovační centrum elektrotechniky projekt Fakulty elektrotechnické ZČU RTI – Regionální technologický institut projekt Fakulty strojní ZČU CENTEM – Centrum nových technologií a materiálů projekt výzkumného centra Nové technologie ZČU

Mezinárodní projekty a zahraniční partneři Účast ZČU v mezinárodních projektech v oblasti vzdělávání Erasmus Leonardo da Vinci Comenius Evene Průřezový program NAEP JEAN MONNET FM EHP/Norska TEMPUS v oblasti výzkumu a vývoje podporované z účelových prostředků státního rozpočtu, kterých se účastní ZČU 96 Zahraniční partneři Smlouvy o spolupráci 11 zemí (24 partnerských univerzit) Rakousko, Bulharsko, Francie, Indie, Německo, Nizozemsko, Polsko, Rusko, Slovinsko, Jižní Korea, USA

Celoživotní vzdělávání Garanti výuky: PLZEŇ (Ústav celoživotního vzdělávání - ÚCV) CHEB (Centrum celoživotního vzdělávání - CECEV) akreditované studijní programy, obory, předměty v prezenční i distanční formě (CECEV) nabídka vzdělávacích aktivit dle katalogů vzdělávání na objednávku projekty celoživotního vzdělávání (ČR i zahraniční) spolupráce se zahraničím Univerzita třetího věku: cílová skupina posluchačů - senioři v rámci celoživotního vzdělávání, zaměření výuky: 3 – 6 oborů dle každoroční nabídky

Letní školy na ZČU Mezinárodní letní jazyková škola Art Camp (každoročně organizována útvarem Zahraniční vztahy již od roku 1990) Výuka jazyků: čeština pro cizince, angličtina, francouzština, němčina, italština, portugalština, ruština, španělština a řečtina Art Camp (pořádá Ústav umění a designu) Letní kurzy umění a designu Letní škola arabského jazyka a Ivritu (pořádá Fakulta filozofická) JuniorFEL (pořádá Fakulta elektrotechnická) Letní škola pro žáky ZŠ a víceletých gymnázií

Péče o studenty – studijní zázemí Centrum informatizace a výpočetní techniky - provozuje a rozvíjí informační technologie na ZČU (JIS karty, veřejné počítačové učebny, WiFi přístup, kolejní sítě, hlasové služby) Univerzitní knihovna - elektronická databáze, celkový fond téměř 400.000 svazků a cca 1 000 ks českých a zahraničních periodik Informační a poradenské centrum Multimediální posluchárny - největší učebna s kapacitou 344 míst Speciální laboratoře Koleje a menzy Sportovní zařízení Školicí a ubytovací střediska

Studentské organizace a aktivity Mezinárodní studentské organizace AIESEC zahraniční praxe ekonomického charakteru IAESTE zahraniční praxe technického zaměření AEGEE mezinárodní spolupráce a integrace mezi studenty Studentské organizace na ZČU SUS servis pro vysokoškoláky, organizování kulturních, sportovních a zábavných akcí ELSA asociace studentů práv ISC pomoc zahraničním studentům v aklimatizaci Další aktivity studentský informační server, studentské rádio

Spolupráce ZČU s městem Plzní a Plzeňským krajem

Západočeská univerzita v Plzni

http://www.zcu.cz Kontakty Západočeská univerzita v Plzni Univerzitní 8 306 14 PLZEŇ Česká republika telefon: (+420) 377 631 111 mail: rektor@rek.zcu.cz http://www.zcu.cz