ANGLIE 2001 / JAZYKOVÝ POBYT

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Londýn.
Advertisements

Poznávací zájezd A n g l i e s cestovní kanceláří.
Výlet do Anglie 14. až 19. března 2010.
10 nej z královské Anglie den Londýn.
MISTROVSTV Í MAŽORETEK TEREZA SALIVAROVÁ 2003 – b udoucí studentka primy.
Markéta Horáková Kvinta B
královské město na Temži
Londýn, Oxford, Brighton, Eton
Velká Británie školní zájezd 24/9- 29/ Část čtvrtá.
Zájezd do Velké Británie Konečně jsme na trajektu a loučíme se s francouzským přístavem Calais.
Spojené království Velké Británie
Londýn 2008 Zájezd Adély Koubové. Začátkem roku 2008 jsem se svojí rodinou navštívila již podruhé krásné město Londýn. Tento výlet byl opět o návštěvě.
Na jih A n g l i e s cestovní kanceláří. Londýn I.
Londýn a okolí 21. –
Mýma o č ima PAVEL DVOŘÁK student tercie Anglie 2006 / zájezd.
Bára Kahánková Nikol Košíková Natálie Nytrová
Anglie / školní zájezd JANA CHOCHOLOVÁ  (budoucí studentka prvního ročníku)
Chceš se kouknout do Londýna?Klikni na něj. Chceš vidět Big ben? Klikni na něj. Chceš vidět London eye.Klikni na něj. Jestli jsi viděl Big ben i London.
3.5. – Zájezd do Londýna. První den :  V osm hodin jsme se sešli ve škole. Jen co jsme zkontrolovali potřebné věci, vyrazili jsme o půl desáté.
MÝMA OČIMA TEREZA NEDVĚDOVÁ studentka primy Anglie / výlet
Anglie 2007 Pro přechod na další snímek klikněte levým tlačítkem myši.
GÁBINA UHLÍŘOVÁ studentka septimy Skotsko / prázdniny.
Památky Londýna Vítězslav Traurig.
ANGLIE
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
Mýma očima Roman Lavička student kvarty školní studentský pobyt Anglie 2005.
LONDÝN.
Téma hodiny: Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Anglie / Školní studijní  V druhém dubnovém týdnu se někteří studenti primy, sekundy a kvarty zúčastnili studijního pobytu v jihoanglickém.
Londýn Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Leží na jihovýchodě země při ústí řeky Temže. Londýn je společně s městy New.
Cestovní ruch Velké Británie a Irska
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. LONDON - the capital of Great Britain.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Komunikace London VY_22_INOVACE_06 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracovala:
ZÁJEZD DO ANGLIE A PAŘÍŽE 18. – 24. BŘEZEN den – PAŘÍŽ začali jsme samozřejmě na Eiffelovce.
Londýn Vypracoval: Jakub Krišpín
Big Ben je hovorové označení používané pro hodinovou věž, která je součástí budovy Westminsterského paláce vedle Temže v Londýně a neformální pojmenování.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Anglický jazyk Autor: Petra Skotnicová Buckingham Palace Oxford Street Buildings of Parliament Downing Street.
– * V sobotu jsme vyjeli v 18:00 z Břežan * směr Londýn * Jeli jsme asi 18 hodin. * Seznámili jsme se i z druhou školou.
 Je to ostrovní stát přiléhající k západu kontinentální Evropy.  Geograficky zahrnuje ostrov Velké Británie a část ostrova Irsko. Vlajka: Znak:
MÝMA OČIMA ADÉLA ŠÍPKOVÁ STUDENTKA PRVNÍHO ROČNÍKU ANGLIE- 2002/ ŠKOLNÍ ZÁJEZD.
Téma: Nejoblíbenější školní aktivita Zpracovala: Kristýna Veverková Třída: 2.A Střední škola diplomacie a veřejné správy.
Velká Británie Tereza Pavličková. Warwick castle  Hrad Warwick je památkově chráněný středověký hrad ve Warwicku  Hrad byl velmi krásný ale krajina.
VII.A Exkurze Anglie ZŠ HORNÍ POLICE. Rozpis ceny – 6260 Kč Doprava Praha – Londýn a zpět Doprava po Anglii Ubytování Vstupy STUDENT AGENCY 1690 Kč Florenc.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_05_Britské_souostroví_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Autor: David Primus. What I liked most: I was most impressed by a meteorite, which was exhibited at the planetarium in Greenwich. I was surprised that.
Čurda Petr, LA2.A.   Well, I am going to tell you about my experience from London and about some sights.  I‘ve never been to London before. So this.
KENT RANNÍ POHLED NA DOVERSKÉ ÚTESY DOVER – PŘÍSTAV A PEVNOST.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR:Lenka Hrnčířová VY_32_INOVACE_19_Konverzace v Aj 6. ročník_London Téma:London CZ.1.07/1.4.00/
Anglie ADÉLA VITÁSKOVÁ BARBORA LEHNEROVÁ. CESTA DO ANGLIE  Sraz jsme měli na školním dvoře v 9 hodin rodiče se s námi rozloučili a vyjeli jsme. Jelo.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s. AUTOR: Mgr. Dita Nerudová NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_Anglický jazyk TÉMA: London ČÍSLO PROJEKTU:
Londýn. Základní fakta Londýn je hlavní město Spojeného království Londýn má kolem 7 milionů obyvatel Londýn se skládá ze 3 částí: a)Město Londýn b)Město.
Anglie ZŠ Bor, ZŠ Nebušice Vytvořila: Veronika Třísková.
TERMÍN: – Zájezd do Anglie začal od obchodu COOP pár metrů od školy ve Francově Lhotě v 6:30 Naše trasa byla dlouhá přibližně 1700km Projížděli.
Anglie Natálie Kováčiková Anna Valíčková. Proč jsme vůbec jeli do Anglie? Do Anglie jsme cestovali díky projektu Čtení a cizí jazyky zajímavě Potkali.
UNIVERZITNÍ OXFORD S VÝUKOU
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Zpracovali: Nicole Sušilová, Jan Babinský, Dennis Vaculík
Londýn Class 4 Eva Andrýsková,ZŠ Polešovice
Jonáš Junek & Vlastimil Urban
Londýn.
Spojené království Lukáš Vicherek.
Londýn, místo, které mě zaujalo
Anglie Monika Trochtová.
Viki, Kači, Naty, Světlík, Káňa, Mara Terka, Domča, Bája, David
VY_32_INOVACE_Spo_III_09 London – práce s textem
LONDON P L A F A C M E O S U S.
zpracovaný v rámci projektu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj7_77
Transkript prezentace:

ANGLIE 2001 / JAZYKOVÝ POBYT MARKÉTA ŠLECHTOVÁ BUDOUCÍ STUDENTKA 1. ROČNÍKU

ANGLICKÁ RODINA Zúčastnila jsem se desetidenního jazykového pobytu v Hastings na jižním pobřeží Anglie. Po osm nocí jsem bydlela u typické britské rodiny Deanů. Naše uvítání v rodině bylo opravdu příjemné. I když se pan a paní Deanovi projevili jako praví konzervativní Britové, jejich tři potomci byli jejich pravým opakem. Tak situace vypadala první den. Po další dny jsem celou rodinu viděla snad jen dvakrát. Naše konverzace se absolutně vytratila a zbylo pouhé - Good morning, Good night. Jediný člověk, se kterým jsem si rozuměla, byla dcera Deanů Lizie.

ANGLICKÁ DOMÁCNOST Bydlela jsem ještě s jednou Češkou v klasickém městském domě s mini zahradou. Cihlový dům v takzvaném viktoriánském stylu svým zevnějškem maskoval úplně jiný vnitřek. Angličané jsou totiž pověstní bordeláři s příšernou kuchyní, což mohu potvrdit. Tepláky, sušenky, papíry se nacházely všude. Pokrmy připomínaly rozpečený tuřín se sójou a snaha paní Deanové o italské špagety byla opravdu marná.

ANGLICKÁ DOMÁCNOST Snad nejvíce mě zaujal portrét zesnulé princezny Diany v obývacím pokoji Deanů. Angličané jsou pyšní na to, že mají monarchii, a ze všeho nejvíce právě na Dianu.

TYPY NA VÝLETY Co se týče Anglie, měla jsem to štěstí, že jsem se zúčastnila královských oslav k 102. narozeninám královny matky. Britové se vydali do ulic v těch nejelegantnějších šatech, dámám nesměl chybět klobouk, a vzhůru k Buckingham Palace.

TYPY NA VÝLETY Doporučuji určitě navštívit Dover - původní středověký hrad se sklepeními z druhé světové války. Dále Brighton - Royal Pavilion, překrásný palác královny Viktorie v japonském stylu. Zajímavý je i Bodiam Castle - vodní hrad a Seven Sisters - útesy sebevrahů.

TYPY NA VÝLETY A samozřejmě kromě zmíněného Buckingham Palace i další místa v Londýně: Tower of London a Big Ben. Tower Bridge.

TYPY NA VÝLETY Trafalgar Square, London Eye (=londýnské kolo) a pro dámy zajímavou Oxford Street! Perfektní podívanou jsme také zažili v muzeu Madame Tussaud´s. Zato velmi nepříjemná byla jízda londýnským metrem - bez vzduchu, se spoustou špíny a nelibými pachy.