Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Čurda Petr, LA2.A.   Well, I am going to tell you about my experience from London and about some sights.  I‘ve never been to London before. So this.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Čurda Petr, LA2.A.   Well, I am going to tell you about my experience from London and about some sights.  I‘ve never been to London before. So this."— Transkript prezentace:

1 Čurda Petr, LA2.A

2   Well, I am going to tell you about my experience from London and about some sights.  I‘ve never been to London before. So this was my first time. And I have to say it was amazing!  London is such a beautiful and fantastic city. The truth is I don‘t like cities much, but London definitely belongs to my favourites.  I‘ve never seen such magnificent and awesome buildings like in London. The local people were very friendly and kind.  I am so glad that I went to London because it‘s a great experience for the whole life.

3   Buckinghamský palác  Jedou z nejvýznamnějších památek, kterou jsme zde navštívili, byl Buckinghamský palác.  Buckinghamský palác je oficiálním sídlem britského panovníka (v současnosti Alžběty II.)  Dům, který tvoří centrum paláce, byl postaven roku 1703 pro vévodou z Buckinghamu.  Postupem času byla k centru paláce přistavována další křídla.  Palác byl vyzdoben ve stylu francouzského neoklasicismu.  Královským sídlem se stal až roku 1837, kdy na trůn usedla královna Viktorie.  Součástí paláce je obrazová galerie s díly Rembrandta, van Dycka, Rubense a dalších.  Před Buckinghamským palácem se nachází pomník královny Viktorie.

4

5   Westminsterský palác a Big Ben  Wesminsterský palác bývá také označován jako The Houses of Parliament.  Je to sídlo Parlamentu Spojeného království.  Nejstarší dochovanou částí paláce je Westminster Hall, vybudovaná roku 1097.  Do 16. století palác sloužil jako sídlo panovníků.  Většina přístaveb pochází z 19. století, kdy byl palác po devastujícím požáru rekonstruován.  Přestavba paláce byla provedena v neogotickém stylu.  Součástí Westminsterského paláce jsou věžové hodiny Big Ben.  Big Ben není označení pro samotnou věž, nýbrž pro zvon, který se nachází uvnitř věže.  V souvislosti s 60. výročím vlády Alžběty II. byla věž oficiálně přejmenována na Elizabeth Tower.  Vež byla rekonstruována na základě návrhu Charlese Barryho.

6

7   Katedrála sv. Pavla  Katedrála svatého Pavla je sídlo londýnského arcibiskupa.  Současná stavba pochází ze 17. století.  Je vysoká 108 metrů.  Chrám je postaven v renesančním a barokním stylu.  První katedrála byla postavena Sasy ze dřeva, ale byla zničena při požáru. Po její obnově byla vydrancována Vikingy, a tak se postavila druhá katedrála.  Třetí katedrálu (označovanou jako původní) vybudovali Normané. Tato katedrála byla zničená při Velkém požáru Londýna roku 1666.  Katedrálu zrekonstruoval stavitel Christopher Wren. Rekonstrukci dokončil 20. října 1708.

8

9   Mycenae House  Mycenae House byla škola, kterou jsme po dobu našeho výletu v Londýně navštěvovali.  Naše výuka trvala dva dny po 4,5 hodinách.  Byli jsme rozděleni do skupin a přiučili jsme se novým věcem.  Naše učitelka se jmenovala Jeyna. Byla velmi milá.  Výuka byla oživena formou her, takže jsme se nenudili.

10

11   Tower Bridge a Tower  Tower Bridge je zvedací most nad řekou Temží.  Most byl dokončen roku 1894.  Je postaven ve stylu viktoriánské gotiky.  Vedle Tower Bridge se nachází londýnský Tower, podle kterého se tak most jmenuje.  Tower původně sloužil jako vězení. Dnes si zde můžeme prohlédnout britské korunovační klenoty a další historické předměty.  Podle legendy je v Toweru drženo 8 havranů. Když uletí, tak Londýn padne.

12

13   Odkazy:  https://cs.wikipedia.org/wiki/Buckinghamsk%C3%BD_pal%C3%A1c (8. 12. 2015 – 16:11) https://cs.wikipedia.org/wiki/Buckinghamsk%C3%BD_pal%C3%A1c  http://www.londynan.cz/pruvodce/historicke-pamatky/buckingham- palace/ (8. 12. 2015 – 16:37) http://www.londynan.cz/pruvodce/historicke-pamatky/buckingham- palace/  https://cs.wikipedia.org/wiki/Westminstersk%C3%BD_pal%C3%A1c (8. 12. 2015 – 16:52) https://cs.wikipedia.org/wiki/Westminstersk%C3%BD_pal%C3%A1c  https://cs.wikipedia.org/wiki/Big_Ben (8. 12. 2015 – 17:09) https://cs.wikipedia.org/wiki/Big_Ben  http://anglie.svetadily.cz/londyn/Katedrala-svateho-Pavla/lokality (9. 12. 2015 – 16:32) http://anglie.svetadily.cz/londyn/Katedrala-svateho-Pavla/lokality  http://vlasta.org/cz/cestovani/evropa/velka-britanie/ost/tower-bridge.htm (9. 12. 2015 – 16:51) http://vlasta.org/cz/cestovani/evropa/velka-britanie/ost/tower-bridge.htm  https://cs.wikipedia.org/wiki/Tower (9. 12. 2015 – 17:24) https://cs.wikipedia.org/wiki/Tower


Stáhnout ppt "Čurda Petr, LA2.A.   Well, I am going to tell you about my experience from London and about some sights.  I‘ve never been to London before. So this."

Podobné prezentace


Reklamy Google