Stavitelství 4 Betonové stropy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Téma: Plošné základy POS 1
Advertisements

STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Ztužující věnce ST14 Ing. Naděžda Bártová.
VÝKRES KROVU - SEDLOVÁ STŘECHA
Téma: Stropy Heluz Miako POS 2
1.Cvičení PSII vede ing Jan Mareček Ph.D. LPA311/1
Název operačního programu:
Název operačního programu:
VY_32_INOVACE_36_02 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Název operačního programu:
Název operačního programu:
Princip monolitické konstrukce
Rozdělení stropních konstrukcí
STROPY 225 Katedra pozemního stavitelství, Fakulta stavební Ostrava
montované STROPY 225 Katedra pozemního stavitelství,
Název operačního programu:
VY_32_INOVACE_36_20 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Stavitelství 3 Svislé konstrukce stěnové
Panel – montovaný železobetonový prvek
Pozemní stavitelství II
Stavitelství 9 PROSTUP TEPLA OP
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
řešení různých typů šikmých střech
NK 1 – Konstrukce – část 2B Přednášky: Doc. Ing. Karel Lorenz, CSc.,
NK 1 – Konstrukce Přednášky: Doc. Ing. Karel Lorenz, CSc.,
NK 1 – Konstrukce – část 2A Přednášky: Doc. Ing. Karel Lorenz, CSc.,
Název operačního programu:
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Stavitelství 2 Základy – spodní stavba
06/2003Přednáška č. 11 Dynamický model stárnutí objektu (části objektu) – základní popis Předmět: Modelování v řízení MR 11 (Počítačová podpora) Obor C,
Základní zadání POPR (2009 ZS) 1.základní informace k sestavení modelu objektu 2.pro model použijte stávající projekt z výuky nebo jiný dostupný projekt.
Cihlářské výrobky pro vodorovné konstrukce
Stropní konstrukce a ztužující věnec
Stavebnictví Pozemní stavby Překlady (ST13) Část 1.
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Rekapitulace obsahu modelu Předmět: Počítačová podpora řízení K126 POPR Obor E ZS, 2011, K126 EKO Přednášky/cvičení : doc.Ing. P. Dlask, Ph.D. Cvičení.
Vyztužování betonových konstrukcí
Princip vložkových stropů (miako)
Otvory v nosných stěnách
Trámové a žebrové žb. monolit stropy
Stavitelství 10 Konstrukční systémy budov
Princip zakreslování žb. monolit stropů
Princip spřažené konstrukce
Rozměry a úprava výkresových listů
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
VY_32_INOVACE 34_04 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Podlahy a podlahové konstrukce.
Cíle zobrazení Stavební výkresy – zobrazení prostorové konstrukce stavebního objektu na výkres - do.
S T R O P Y Z K E R A M I C K Ý C H P R E F A B R I K Á T Ů
Nejdůležitější část střechy?
Prefa-monilitické žb stropy spřažené deskové
Stropní konstrukce typu BSK
9/2010Přednáška č. 11 Tvorba modelu – ověření modelem.
Princip bedničkového stropu
Výkres skladby stropních prvků
Tvorba technické dokumentace
Tvorba technické dokumentace
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů materiálů, vodorovné.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení montovaných stropů deskových, panelových.
04/2012STROPY1 VY_32_INOVACE_514 Anotace: Materiál je vytvořen pro žáky 2. ročníku odborného vzdělávání s výučním listem oboru tesař. Je určen k zábavnému.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení jak se kreslí jednoplášťová střecha, jak.
Technická dokumentace staveb
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení stropů s rovným podhledem a zavěšených.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie montovaných skeletových staveb.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení stropu s viditelnými trámy a sklopeného.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Stropní konstrukce – III. část
Druhy čar Bogdan Nogol Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bogdan Nogol. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Schodiště – postup zakreslování
Transkript prezentace:

Stavitelství 4 Betonové stropy Přednáší ing Jan Mareček Ph.D. jan.marecek@vsb.cz LPA311/1

Rohové razítko na každé části projektu usnadňuje orientaci.

Skladba výkresu Výkresová část Popisové pole Legendy Výpisy prvků

Betonové stropní konstrukce Dokumentace se zpracovává podle norem pro jednotlivé specializace částí staveb. Projektová dokumentace se obvykle zpracovává podle profesí na : Stavební část ČSN 01 3420 Konstrukční část ČSN EN ISO 4172 Zdravotechniku UT Elektroinstalaci

Betonové stropní konstrukce Rozdělení podle provádění na stropy : Monolitické do bednění: Plného Ztraceného Montované Spřažené Kombinované

Betonové stropní konstrukce Monolitické stropy se betonují do bednění Dokumentaci budeme kreslit jako pohled dolu na skladbu stropních desek, trámů a průvlaků. Stejně budeme kreslit ztracené bednění v technologii Porotherm. Montované stropy se montují jeřáby. Dokumentaci budeme kreslit jako pohled na ložnou spáru stropní konstrukce, na kterou v pohledu zakreslíme konečnou polohu stropních panelů, trámů a průvlaků .

1.NP měř. 1:50 Slepou matrici upravíme tak aby na výkresu zůstaly jen nosné stěny určené pro uložení stropní konstrukce.

Příklad výkresu tvaru ( bednění) Pro betonovou konstrukci se připraví převážně dřevěné bednění podle zadaného tvaru

Ztracené bednění Technologie Porotherm používá pro bednění stropu nosných trámků POT a keramických vložek MIAKO .

Příklad výkresu skladby stropu v technologii Porotherm

Ztužení stropní konstrukce

Sklopený řez a skladba prvků

Věnec

Stropní konstrukce porotherm První nosník na zdi?

Tabulka prvků

Technická zpráva Popis stropní konstrukce musí odpovídat výkresové části a rozpočtu konstrukce. Doporučuji se seznámit s popisem stropní konstrukce popsané v agregovaných položkách ceníku .

Rozpočet Díl: 4 Vodorovné konstrukce 1 Strop z vložek Porotherm, tl.19 cm, OVN 62,5 cm        Výška stropu 19 cm, osová vzdálenost nosníků 62,5 cm. 2 Strop z vložek Porotherm, tl. 23 cm, OVN 62,5 cm          Výška stropu 23 cm, osová vzdálenost nosníků 62,5 cm. 3 Strop z vložek Porotherm, tl. 27 cm, OVN 50 cm m2     Výška stropu 27 cm, osová vzdálenost nosníků 50 cm.

Rozpočet Díl: 4 Vodorovné konstrukce       7 Stropy Velox, tl. 17 + 5 cm, B 20 (C 16/20)      Strop Velox je tvořen stropními prvky Velox, výztuží Trigon, vybetonováním vzniklých žeber a nadbetonávkou v tl. 5 cm. V položce jsou zakalkulovány náklady na podpěrnou konstrukci včetně její demontáže a pomocné lešení. 8 Stropy Velox, tl. 17 + 5 cm, B 20 (C 16/20) Velox, výztuž Trigon, rozpon 5,9 m      Stropní konstrukce s podhledem vytvořeným z truhlíků z prefabrikovaných prvků Velox výšky 170 mm, s nadbetonovanou deskou tloušťky 50 mm.

Montované ŽB stropy PSII Cvičení

Pro konstrukci z betonových panelů potřebujeme sortiment výrobků jako je Katalog z roku 1960

Nabídka prefa z roku 2007 Katalog prvků

Předpjaté panely SPIROL

Doporučené rozměry panelů SPIROL

Prostup stropem SPIROL

Prostup stropem

Výkres sestavy dílců ČSN EN ISO 4172 01 3481

Věnec v úrovni stropu zdivo Podélná výztuž 4 prof V10 + Tř E6 a 0,4m Třmínek E6 a 0,4m

Připomínky, doporučení, chyby PSII Cvičení 1

Příklad cvičení

Omyly

Věnec je spojen s dobetonávkou Pokud se výkres skladby stropu kreslí jako pohled na konstrukci stopu (do bednění) je nesmyslné zakreslování svislé konstrukce o patro výše. Pokud dodržíme kreslení podle normy nemůžeme vidět obrysy vložek a trámů plnou čarou a překlady ve stěně čárkovaně. Pokud zakreslujeme do skladby konstrukce spodní stěnu, nemůžeme ji kreslit silně a nesmí nám zde chybět překlady. Překlady jsou součástí svislých konstrukcí . Proto by výkres skladby měl být podobný jako šalovací výkres – pohled do bednění. U spřažených stropů se jedná o bednění. Věnec je spojen s dobetonávkou Chybí překlad Chybí překlad Chybí překlad

Místo pro věnec