Jaro, láska a králíci Hudba – Symfonia Primaverii Posun snímků – klikáním !! Tak dneska k nám p ř išlo jaro. P ř išlo tak, jak se na jaro pat ř í. Se.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Společnost pro mukopolysacharidosu
Advertisements

Role vztahu v pomáhajících profesích Prezentace v předmětu PORADENSTVÍ VE VZDĚLÁVÁNÍ.
Kulatý stůl-Paliativní medicína evropské zkušenosti
Nekupujme si jejich životy! Martin Balvín Matěj Dvořák Pavel Kořínek.
VÝZNAMOVÉ POMĚRY MEZI ČLENY NĚKOLIKANÁSOBNÉHO VĚTNÉHO ČLENU
Nač jsou muži ? Evoluce mužských rolí Bc. Kateřina Vlčková 1. NR. Bi - Z.
Život je jako pohádka. Může být krátký i dlouhý, vyžitý do poslední kapičky, ale také nedokončený. Smutný i veselý, záleží jen na tom, jak si to sám hlavní.
Jednou se vrátíš.
Etické principy Mgr. Marie Hronová.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
Můžeš mít radost 1.Můžeš mít radost ve svém srdci
Nitro a osobní historie člověka o kterého se staráme Doc. Ing. Aleš Opatrný, Th.D. KTF UK v Praze Sekce spirituální péče Společnosti lékařské etiky ČLS.
Několikanásobné větné členy
Zdravotnictví V odvětví zdravotnictví v ČR je zaměstnáno pracovníků a výdaje státního rozpočtu do tohoto odvětví představuji asi 9% HDP. Po roce.
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
Oceňování, vděčnost a zákon rozšíření a zákon rozšíření (Z knihy: Sanaya Roman Žít s radostí)
DINGO (Canis lupus dingo) KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Austrálie
Psychologie štíhlé postavy
Charakteristiky zdravé komunikace
Proč krása vládne světu
Reklamština Jak ji pochopit.. XXL Tlustý – řečeno slušně.
Rodina a vzory Existují kladné vzory pro dnešní rodinu?
Alkoholismus.
 Poslední přikázání z první desky desatera – příkazy vztahující se k Bohu.  Již ve SZ patřilo toto přikázání k identitě vyvoleného národa.  Židé světili.
CHOV ŽIVOČICHŮ V BYTĚ Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Člověk a příroda 7.ročník červenec 2011 Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_ Čap-Z 7.,8.17.
Lucie Příhodová Tereza Smudková
Čas utíká. Život letí. Dálky rozdělují. Děti rostou. Práce přichází a odchází. ŽENY.
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství. Moderní ošetřovatelství PSYCHOSOMATIKA Psychosociální vlivy působící na vznik infarktu myokardu.
LILIUM CANDIDUM J.Víchová Klinika dětské hematologieaonkologie FNM Oddělení klinické psychologie FNM.
1. výročí Danielka a Jaroušek 2007.
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
Ve stáří velmi často vzpomínáme, co jsme měli ještě udělat pro rodiče, přátele…..a co jsme neudělali….
Teorie motivace Adéla Furiková.
1. Jak dobré je žít, Pane, z tvého slova, | jež mezi námi tvoří pouta nová | a ve všech vztazích je nám pomocí | i ve zdraví i v každé nemoci. | Dej, Otče.
Ekologie jako věda Obory ekologie.
Psychologické aspekty zdraví
(Asistovaná sebevražda) Ano či ne?
Abraham Harold Maslow „To, co člověk může být, to musí být.”
Michal Pek, C4A. » 1908 – 1970 » Americký psycholog » Profesor psychologie na univerzitě » Zaměřen na pozitivní vlastnosti lidí.
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
Biosféra.
KLINICKÝ OBRAZ KLÍŠŤOVÉ MENINGOENCEFALITIDY Václav Chmelík Nemocnice České Budějovice a.s.
Martin Gregora.  Podvýživa je stav nerovnováhy mezi potřebami organismu a skutečným příjmem, který vzniká v důsledku nedostatku živin důležitých pro.
Příběh o budoucnosti lidstva Já si například myslím že v roce 2696 bude náš svět strašně znečištěný, ale vyspělý.
Problematika QOL – Quality of Life M. Lejska AUDIO-Fon centr. Brno.
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
N ÁZEV ŠKOLY : SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR : MGR. JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY _32_INOVACE_15_NEBEZPEČNÉ.
ANOTACE Objasnit žákům pojem krátkodobý a dlouhodobý cíl, seznámit je s vytyčováním svých cílů a s využitím pozitivních vzorů. Výukový materiál.
Klinika infekčních, parazitárních a tropických nemocí Nemocnice Na Bulovce Hana Roháčová Klinika infekčních, parazitárních a tropických nemocí, Nemocnice.
Jedna z rolí, kterou člověk v životě splňuje – ROLE KONZUMENTA – na základě toho se očekává SPOTŘEBNÍ CHOVÁNÍ. - základem spotřebního chování – ROZHODOVÁNÍ.
Atmosféra.
Jaro, láska a králíci Hudba – Symfonia Primaverii Posun snímků – klikáním !!
ADÉLKA KUTILOVÁ studentka sekundy
Táňa Křížová Krajský úřad Kraje Vysočina
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
J a p o n s k á a č í n s k á p ř í s l o v í.
Plánované rodičovství
Média - jak s nimi a jak na ně?
Můžeš mít radost 1.Můžeš mít radost ve svém srdci
Oldřich a Božena Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_02_04_Literatura v.
VY_32 _INOVACE_PSYCHOLOGIE.01
VY_32 _INOVACE_PSYCHOLOGIE.01
PÉČE O ZDRAVÍ Obrázek dostupný z:
Jaro, láska a králíci Posun snímků – klikáním !!
J a p o n s k á a č í n s k á p ř í s l o v í.
Každý den jsme trochu starší…
STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ MB
Jaro, láska a králíci Posun snímků – klikáním !!
Reklamština Jak ji pochopit..
Transkript prezentace:

Jaro, láska a králíci Hudba – Symfonia Primaverii Posun snímků – klikáním !! Tak dneska k nám p ř išlo jaro. P ř išlo tak, jak se na jaro pat ř í. Se sluní č kem a teplou č kem. Podívejte se a pohla ď te se.

Když se řekne jaro, vynoří se obvykle slovo láska. V poslední době k nám pronikají informace o tom, jak má láska v nejširším smyslu slova (také porozumění a péče) blahodárný vliv na organismus a dokonce i délku našeho života. Objevují to psychologové. Člověku je hned lépe na světě, když mu věda potvrdí, co si myslel nebo tušil…

Láska má pozitivní vliv na všechny savce, dokonce i na jejich zdraví a délku života. Tedy nejen na člověka, jenž se domnívá, že se nesmírně liší od méně dokonalých živočichů, ale třeba i na králíky a krysy - jak zjistila věda. Když králíka hladíte a mazlíte se s ním, žije o šedesát procent déle než ten, kterému se nevěnujete. Podobně jsou na tom krysy a „kupodivu" i lidé. Lékaři ke svému překvapení na jedné americké klinice zjistili, že nedonošené děti v inkubátorech nerostly, i když měly dokonalé podmínky, pokud se jim nedostalo „lásky", péče ošetřovatelky. Jedna sestra totiž už nemohla poslouchat jejich pláč a hladila je ilegálně po zádech, a ty, které byly hlazeny, rostly. Když viděla pozitivní výsledky své péče, prozradila lékařům, jak porušovala pracovní předpisy.

Péči a lásku ovšem nepotřebují jen mláďátka, ale i dospělí. Například britští vědci zjistili, že osamělí muži umírají dříve než ženatí. A nejen to: muži, kteří byli toho názoru, že je jejich žena nemiluje, například onemocněli žaludečními vředy třikrát častěji než ostatní. Takže pozor: lepší je kouřit, mít vysoký tlak a být neustále ve stresu než postrádat lásku manželky, praví současná věda.

Není divu, že profesor Servan- Schreiber, zastánce nové „emoční medicíny", doporučil staré osamělé ženě, která se vracela po těžké nemoci z nemocnice, místo antidepresiv psa, eventuálně kočku nebo papouška. Kardiologové totiž vyzkoumali, že pacienti po těžkém infarktu mají šestkrát větší naději na přežití, když mají doma nějaké zvířátko...

Psychologie a psychiatrie tedy v současností objevují Ameriku v tom smyslu, že bez lásky a bez srdce to jaksi nejde, nestačí do sebe sypat léky a antidepresiva, ale je třeba se vracet ke staré moudrosti života.

Platí to ostatně v jakýchkoli mezilidských vztazích, například i v práci. Některé americké společnosti prý dnes znovu objevují význam role mezilidských vztahů v práci, význam emoční inteligence, týmové práce, respektu a povzbuzení, pozitivní zpětné vazby. Jejich vedení pochopilo, že zbytečná hrubost na pracovišti škodí a že veškeré vztahy vytvářejí základ spokojenosti, klidu a vyrovnanosti.

Čili když klasici s kytarami zpívali: „All you need is love", ( Vše co pot ř ebujete je láska ) nebyla to jen básnická nadsázka, ale i psychologická intuice. Jiří Sirotek