Projekt Občanská výchova 8.C

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Soukromá obchodní akademie SOAPA, s. r. o.
Advertisements

Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Sylabus pro prezentační dovednosti III.
PROJEKT 5.ročník - anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Téma: Rok – měsíce – dny.
© HMP 2003 DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Trenér TRÉNINKOVÁ ČÁST „Řízení lidských zdrojů“ Trenér.
v 1. ročníku Praktické školy jednoleté
Hodnocení klíčových kompetencí ZŠ Jablunkov 2009/102010/11.
Pedagogické minimum – lektorské dovednosti
Vzájemná hospitační činnost
 Škola: St ř ední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Občanské a rodinné právo Datum vytvoření16.
Projekt vznikl dřív e n e ž tvorba ŠVP Samostatná akce Studentské rady (žákovského orgánu na škole ) Pokrývá průřezové téma osobní a sociální výchova.
Projekt EU – OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Learning Educators Project Grundtvig 2 Learning Partnerships.
MALÁ MATURITA 9.ROČNÍKU ZŠ a MŠ Regionu Karlovarský venkov.
1 Zkušenosti s výukou dovedností z předmětů ELCP a IBT Simona Trávníčková
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
1. Datum vytvoření: Téma: Datum vytvoření: Téma: Inzerát Cíl prezentace: Zvládnutí základů inzerátuCíl prezentace: Zvládnutí základů inzerátu.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Sňatek
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská nauka Ročník:
Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův Hradec Název dokumentu: Ročník: Autor: Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův Hradec.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Manželství Číslo DUM: VY_52_INOVACE_72_96 Vzdělávací předmět: Rodinná výchova Tematická oblast:
PRIMÁRNÍ PREVENCE PRÁVNÍ VĚDOMÍ
Zdravá škola.
MŠ DUHA Soběslav na cestě ke kvalitě ve vzdělávání Mgr. Krejčová Alena.
Vzdělávací oblast – člověk a jeho svět Předmět – prvouka 3. roč.
Digitální učební materiál
Průřezová témata klíčových kompetencí. Klíčové kompetence Kompetence k učení Kompetence k učení Kompetence k řešení problému Kompetence k řešení problému.
Průřezová témata klíčových kompetencí
Výchovné a vzdělávací strategie a cíle ve výuce přírodopisu
Poznáváme antickou kulturu „ „Vzdělanost má trpké kořínky, ale sladké plody“ Aristoteles.
Projekt: Po stopách lovců mamutů PŘEDBĚŽNÝ CÍL Kognitivní: hravou formou seznámit žáky s historickým obdobím pravěku na našem území Afektivní: Emocionální: vlastním prožitkem a osobní
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
Pedagogická komunikace
Projekt do Výchovy ke zdraví
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_198.
SC2MP_DPV Didaktika přírodních věd povinný předmět povinný předmět 7-8 bloků dvouhodinových, 1 čtyřhodinový.
Didaktika geografie.
Teorie a metod. výchovy ke zdraví 2
VY_32_INOVACE_41_VZNIK MANŽELSTVÍ Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Škola: ZŠ SPECIÁLNÍ, Litvínov.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
VIRTUÁLNÍ HOSPITACE TĚLESNÁ VÝCHOVA Cvičení na stanovištích Gymnázium Česká Lípa Vyučující: PhDr. Radek Častulík Expert: Mgr. Šárka Maleňáková.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_09_Manželství Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_12_ PL Právo a jeho druhy Číslo projektu:
RODINNÉ VZTAHY Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_01_RODINNÉ VZTAHY Téma: OBČANSKÁ.
Formy dějepisného vyučování Přednáška č. 7 ZS AR 2014/2015.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, p ř ísp ě vková organizace AUTOR: Mgr. Martina Steyerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Hudební výchova – 8. ro č ník TÉMA: Rock.
ČESKÝ JAZYK A LITERATURA Umělecký styl On-line diskuse k virtuální hospitaci – Gymnázium J. K. Tyla, Hradec Králové Vyučující: Mgr. Lenka Krejsová.
ČESKÝ JAZYK A LITERATURA Praktická aplikace teoretických poznatků z hláskosloví Online diskuse k virtuální hospitaci – Open Gate, gymnázium.
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_12 MANŽELSTVÍ Výchova.
MANŽELSTVÍ.
Rodina, příbuzenství.
PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Rozvoj týmové spolupráce prostřednictvím pohybových aktivit
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
CLIL v ČR a v zahraničí Content and Language Integrated Learning
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_07 Vlastnictví majetku
Název materiálu: Internetová adresa
5. Rodina jako výchovný činitel, předškolní pedagog
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010
Učíme se jinak.
VÝUKOVÝ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Jana Kadlecová Název materiálu:
Transkript prezentace:

Projekt Občanská výchova 8.C „Svatba nanečisto“© Projekt Občanská výchova 8.C

Autoři projektu: Mgr. Tomáš Polák Bc. Martina Kamená

Cíle projektu: Žáci si uvědomují důležitost tohoto životního kroku Uvědomí si, co vše je nutné k uzavření manželství Vytvoří si svatební oznámení,vyberou hudbu, básně Na společné konzultaci s autory projektu sestaví scénář obřadu

Procvičí si komunikativní dovednosti, vystupování před skupinou lidí Vystoupí v tělocvičně ZŠ Drahany se svatebním obřadem, který bude volně přístupný veřejnosti V teoretické části projektu zjistí druhy sňatků, překážky vzniku manželství, kde je možné uzavřít manželství

Žáci jsou schopni vyjmenovat minimálně tři následky špatného rozhodnutí a následky si plně uvědomují Prohloubí si schopnost kooperace Druhá skupina vyjmenuje procedury rozvodu

Mezipředmětová vazba: Český jazyk: tvorba svatebního oznámení, dramatizace a nácvik projektu Rodinná výchova: důležitost rodiny, její funkce, rodina úplná a neúplná Informatika: tvorba svatebního oznámení, manželské listiny a závěrečného výstupu z projektu, zjišťování informací z Internetu

Pracovní činnosti: tvorba svatebního cukroví s autory projektu Hudební výchova: výběr hudby (svatební pochod, ... )

Klíčové kompetence: Kompetence komunikativní – rozvoj komunikačních dovedností, jazykový projev Kompetence k učení Kompetence k řešení problémů Kompetence občanské Kompetence personální a sociální

Průběh projektu: Seznámení s projektem, jeho cíly Rozdělení do skupin – výběr dvou žákyň losem, ty si vybírají do skupin své spolupracovníky Práce na projektu v hodinách OV Práce na projektu ve volném čase žáků

Konzultace s autory projektu – práce na scénáři a harmonogramu Rozeslání pozvánek – vedení školy, obchodní středisko, obec... Práce na projektu v hodině slohu – jazykový projev (hlasitost,tempo řeči, pauza)

Použité metody výuky: Frontální výuka Skupinová práce Samostatná teoretická činnost Projektové vyučování Výklad Řízený rozhovor Hraní rolí Simulace

Výstupy z projektu: Portfolio bude obsahovat: pozvánku v malém i velkém formátu, seznam vystupujících, scénář obřadu, manželskou listinu Teoretická část bude obsahovat vypracovaný jeden konkrétní úkol z probíraného tematického celku

Vyučující doplní portfolio archivním CD s fotodokumentací a videonahrávkou obřadu. Výsledky projektu budou vystaveny na webových stránkách www.vecernikpv.cz, www.drahany.wz.cz Žáci dostanou CD s nahrávkou vystoupení Žáci mají doživotní vzpomínku na základní školu v Drahanech a autory projektu☺

Časový harmonogram: Skupina I vystoupí 28.2.2007 a projekt odevzdá 7.3.2007 Skupina II vystoupí 7.3.2007 a projekt odevzdá ještě téhož dne.

Závěrečná ustanovení: Celý projekt je výhradním majetkem autorů Autoři souhlasí s jeho šířením pouze s jejich svolením Šíření bez svolení bude bráno jako krádež a porušení autorských práv © Polák and Kamená copyright, Drahany 3/2007