Doba trvání : březen 2013 – únor 2015 Počet zapojených zemí: 9 Počet pilotních škol z ČR: 5 Počet asociovaných škol v ČR: 16 Finančně podpořeno z grantu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Advertisements

Školní projekt ZŠ Smetanův okruh 4, Krnov
Dům zahraničních služeb a Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy.
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
 Vybraný scénář : Observe and create a resource  Třídy: 2.A a 3.B  Věk žáků: let  Vyučovací předmět: španělský jazyk (úroveň A1 – A1+)  Téma/
ECVET v Programu celoživotního učení
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Evropské vzdělávací programy - Dům zahraniční spolupráce Petr Chaluš –
Kurikulární reforma Únor 2008 PhDr. Maria Bezchlebová
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Výuka chemie na ZŠ ve spolupráci se SŠ Mgr. Klára Helanová.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING PRO ZAČÁTEČNÍKY. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Evropské projekty v oblasti matematiky, přírodovědných a technických předmětů Barbora Grečnerová
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
SCIENTIX - online komunita pro vzdělávání v oblasti STEM The work presented in this document is supported by the European Commission’s FP7 programme –
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Podpora poradců Podpora poradců
Další vzdělávání učitelů v oblasti ICT Aktivity Domu zahraniční spolupráce Pavla Šabatková vedoucí odboru primárního vzdělávání DZS.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Etická výchova a ZŠ Lupáčova
Informační a komunikační technologie jako klíčový nástroj třídy budoucnosti Lucie Laitlová (DZS)
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
J AK ČESKÉ ŠKOLY VYUŽÍVAJÍ ICT VE SROVNÁNÍ S E VROPOU ? S URVEY OF S CHOOLS : ICT IN E DUCATION European Commission, DG Connect.
ETWINNING & COMENIUS PROJEKTY SPOLUPRÁCE NA DÁLKU.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Rámcové a školní vzdělávací programy
Inovativní projekty v oblasti moderních technologií.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Partner č Střední průmyslová škola Edvarda Beneše a Obchodní.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Evropské nástroje a projekty ve výuce středních škol Výstupy projektu Kurikulum S a perspektivy spolupráce v regionech Zasedání KVZ, Irena Palánová,
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
DIGITÁLNÍ KOMPETENCE ŽÁKŮ A UČITELŮ Martina Kupilíková, Zdeněk Heteš Dům zahraniční spolupráce.
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
Z historie eTwinningu. Proč eTwinning? Součást Programu celoživotního učení (LLP) - Comenius součást KA2 Erasmus+ vznik 2005 fáze 2: září 2008 fáze 3:
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Cíl a identifikace výzvy
„Okna technickým oborům dokořán“
Implementační projekt KAP
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Jak na články? Regionální konference 2009 Jan Šperl
Práva dítěte Výchova k občanství
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Mabistrát hlavního města Prahy
Mgr. Dominika Pudilová manažerka projektu
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Podpora začínajících učitelů ze strany ředitele školy Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) reg. číslo projektu: CZ /0.0/0.0/17_052/
Š A B L O N Y II.
Centrum kolegiální podpory CKP
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Vzorový projekt pro ZŠ.
Informace o projektu IKAP
Vzorový projekt pro gymnázia
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Složení centra. Složení centra Cíl: síť - spolupráce Proškolení pedagogů pro práci s nadanými Identifikace. Tvorba struktury práce s nadanými na škole.
Vzorový projekt pro ZŠ.
Transkript prezentace:

Doba trvání : březen 2013 – únor 2015 Počet zapojených zemí: 9 Počet pilotních škol z ČR: 5 Počet asociovaných škol v ČR: 16 Finančně podpořeno z grantu EK (LLP) V ČR koordinuje Dům zahraniční spolupráce

soustředit se na rychle se rozvíjející oblast 1:1 (1 žák – 1 ICT nástroj) a zaměřit se na pedagogické využití tabletů ve výuce; vytvořit síť škol v různých zemích, které by zkoušely a hodnotily zavádění tabletů do výuky; vytvořit příkladové scénáře využití tabletů ve výuce; identifikovat příklady dobré praxe; definovat podmínky a kritéria nutné k úspěšnému zavádění tohoto přístupu do každodenní praxe na školách; Cíle projektu

Pedagogické scénáře Rozdělení výuky na různé části, v každé z nich popis způsobu práce žáků a cíle (vyhledávání informací, diskuse apod.) ; České školy ve výuce pracují se scénářem zaměřeným na personalizaci – tablety umožňují rozdělit třídu na různé typy žáků a jim zadávat odlišné úkoly dle jejich zájmu, dovedností, pokročilosti apod. Scénáře jsou obecné – učitel na jejich základě vytváří osnovu hodin pro svůj vyučovací předmět a konkrétní látku

Výzva pro školy Dům zahraniční spolupráce nabízí účast v projektu dalším ZŠ a SŠ v ČR Přínosy: – Přístup k inovativním výukovým scénářům – Zapojení do sítě evropských a českých škol – Sdílení informací a nápadů – Blog českých škol Podmínka: -škola vlastní tablety pro min. 1 třídu žáků D

Děkuji za pozornost Barbora Grečnerová