169 000 obyvatel Město střední velikosti – srovnatelné s Lincem, Řeznem či Turku 567 000 obyvatel v regionu 2 univerzity: přibližně 18 000 studentů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEVERNÍ PRŮMYSLOVÁ ZÓNA – PÍSEK
Advertisements

P L Z E Ň Evropské hlavní město kultury 2015 Program a zapojení veřejnosti do programu Eva Kraftová produkce, participace
Klub UNESCO Kroměříž byl založen dne 9. září 1991 představiteli společenského, kulturního a politického života Kroměříže s cílem naplňování programu UNESCO.
Aktualizace Rozvojového konceptu CR na Šumavě Regionální marketing Vimperk
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
osídlení a mobilita obyvatel ČR a Evropy
V POLYCENTRICKÉ STŘEDNÍ EVROPĚ
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
1 EVROPA V PLZNI A PLZEŇ V EVROPĚ Yvona Kreuzmannová, umělecká ředitelka projektu Plzeň 2015.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Soutěž Obec přátelská rodině Petr Šimerka ministr práce a sociálních věcí 14. května 2009.
DOTAČNÍ POLITIKA MĚSTA PLZNĚ V OBLASTI KULTURY
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Centrum pro kreativní průmysly Tartu - příklad úspěchu Ave Anniste vedoucí projektu.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
INTENSIVE PROGRAM 2010 THE HANZE UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES
14. září Jihočeská hospodářská komora (JHK) byla založena JHK je sdružení podnikatelů, které působí nezávisle na politických stranách,
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Projekt: Víceúčelová hala a regenerace zimního stadionu
Projekt partnerství škol Comenius Comenius School Partnership Mezinárodní projekt spolupráce mateřských škol „Okno do světa“
Centrum sdílených služeb GTS Brno cerven 2014 Roman Tesař.
 Praha je hlavní a současně největší město České republiky a 14. největší město Evropské unie. Sídlí zde prezident republiky, vláda, ústřední státní.
Fondy EHP 2004 – 2009 (2011) Finanční mechanismy (FM) 1 a Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Školení pro hodnotitele 30/7/2014 Odbor.
SWOT Analýza Daniel Vančura.
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
Beskydy pro všechny Výroční konference CIP EQUAL 19. listopadu, Praha Jarmila Šagátová KAZUIST, spol. s r.o., Třinec.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Výzkumy CzechTourism Fórum cestovního ruchu listopadu 2011
Moravskoslezský kraj: Tradice, rozvoj, kvalita
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Sídla.
Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Fórum cestovního ruchu Ostrava – Dolní Vítkovice 14. října 2013.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Dotační politika Plzeňského kraje v oblasti kultury Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajský úřad Plzeňského.
© 2012 Tieto Corporation Pracovní fórum Konkurenceschopnost města Ostravy Tieto Petr Lukasik Generální ředitel Tieto Czech.
Komunikační strategie projektu Mgr. Denisa Haubertová
Zavedení MHD zdarma ve Frýdku – Místku 2011
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
Ministerstvo pro místní rozvoj Představení hlavních priorit květen – říjen 2009 Tisková konference
Prezentace turistické oblasti
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU Zájmové sdružení právnických osob OK4EU.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Program dnešního setkání OPS ( )
I T I Plzeňské metropolitní oblasti
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Regionální operační program NUTS II Severozápad 2007 – 2013 veřejné projednání
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
„Matka měst“ „Zlatá Praha“ „Stověžatá Praha“
ČESKÉ CENTRUM PRO MOBILITU STŘEDISKO SPOLEČNÝCH ČINNOSTÍ AKADEMIE VĚD ČESKÉ REPUBLIKY v.v.i. Robert HrubýJindra Emmerová Kateřina Hošková.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Vypracovaly: Nevrtalová Michaela Šlechtová Nikola Uhllířová Jana
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
© Berman Group. Strategický plán a tvorba koncepce rozvoje města Písku do roku 2025 Komise pro strategický rozvoj Vyhodnocení nadřazených koncepčních.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Cestovní ruch I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Místní demokracie a participace na veřejném životě
Zjišťování návštěvnosti
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Občanská výchova – 6. ročník, Obec, kraj
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Mezinárodní projekt ARTISTIC
Transkript prezentace:

obyvatel Město střední velikosti – srovnatelné s Lincem, Řeznem či Turku obyvatel v regionu 2 univerzity: přibližně studentů Bohatá historie, město založeno v r největší synagoga na světě Plzeň?

Bohatá kulturní nabídka, silná festivalová tradice (divadlo, film, hudba) Regionální ekonomické a finanční centrum se silnou průmyslovou tradicí Plzeň – hlavní město piva Partnerská města: Řezno (D), Lutych (B), Takasaki (J) Partnerské EHMK 2015: Mons (B) Plzeň?

Problémy: Nedostatečná kulturní infrastruktura Špatný technický stav stávající infrastruktury Město je rozdělené řekami a silničními průtahy na šest částí Nedostatečně využitý potenciál řek Kvalifikovaná pracovní síla odchází do Prahy 10 % obyvatel tvoří cizinci, ale Plzeň přesto není multikulturním městem Plzeň?

prestižní značka a jedinečná příležitost pro město 27 let historie projektu EHMK, s nimiž bude Plzeň nejvíce srovnávána: Evropské hlavní město kultury?

2006 – Rada Evropy vyhlašuje, že se v r bude EHMK konat v ČR a Belgii 2007 – Zastupitelstvo města Plzně schvaluje záměr kandidovat 2009 – Oficiální vyhlášení soutěže v ČR, kandidují: Hradec Králové, Ostrava, Plzeň 2010 – 2. kolo soutěže: Ostrava a Plzeň 2010 – 8. září mezinárodní porota vybírá Plzeň jakožto EHMK – 19. května je Plzeň – EHMK 2015 potvrzena Radou ministrů Plzeňské kroky vedoucí k titulu Evropské hlavní město kultury 2015

Plzeň Evropským hlavním městem kultury 2015 V Í T Ě Z N Á P Ř I H L Á Š K A T I T U L E H M K S P O L U P R Á C E na všech úrovních R O K PLZEŇ jako EVROPSKÁ KULTURNÍ METROPOLE P O R O C E O B Y V A T E L É M Ě S T A P Ř Í P R A V A Programu rozvoje kultury

Očekávané přínosy úspěšného projektu rozšíření kulturní nabídky, pozitivní kvalitativní změny profesionalizace kulturních operátorů, jejich navázání na evropské sítě regenerace města doplnění kulturní infrastruktury zlepšení povědomí o městě v evropském měřítku zlepšení image města zlepšení sociální situace (menšiny) výrazný nárůst cestovního ruchu s pozitivními ekonomickými dopady

Děkujeme Vám za pozornost! Mgr. Petr Šimon, manažer zahraničních projektů Mgr. Petr Šimon manažer zahraničních projektů