Soutěž Obec přátelská rodině Petr Šimerka ministr práce a sociálních věcí 14. května 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Oblast intervence 3.1 Služby v oblasti sociální integrace aktivita a) investiční.
Rozvojový program Excelence středních škol 2012
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva Cíle a financování informační kampaně na podporu digitalizace.
V ZDĚLÁVÁNÍM K VYŠŠÍ ADAPTABILITĚ ZAMĚSTNANCŮ SPOLEČNOSTI O.K. T EXTIL, S. R. O. CZ.1.04/1.1.02/
Nabídka partnerství v rámci projektu „Dobrovolní hasiči roku 2014“ Motivační program s oceněním a finančními dary 1Nabídka partnerství ankety Dobrovolní.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Rozpočtové určení daní na Slovensku
Informace o fungování MAS Vizovicka a Slušovicka
Soutěž Obec přátelská rodině P etr Nečas ministr práce a sociálních věcí 15. května 2008.
1 Promotion kampaň Národního orgánu pro koordinaci říjen / listopad 2008.
OCENĚNÍ ORANŽOVÁ STUHA V RÁMCI SOUTĚŽE VESNICE ROKU V PROGRAMU OBNOVY VENKOVA.
Finanční možností svépomocných skupin
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
TŘINEC. Třinec přátelský rodině Město Třinec – vítěz Soutěže Obec přátelská rodině v kategorii od do obyvatel Dne byly ministryní.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 16. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
Programy v oblasti regionální politiky pro rok 2010 RNDr. Josef Postránecký.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
01 Seminář pro žadatele o dotace MPSV- odbor rodinné politiky Státní dotace a NNO JUDr. Hana Frištenská, NROS.
PREZENTACE akcí MC KAŠPÁRKOV o.s., podpořených v roce 2012 městem Rosice Mateřské centrum KAŠPÁRKOV o.s.
Hledá se Kamarádka knihovna (už podruhé). Kdo jde s námi Generální partner: firma 3M Česko O záštitu nad soutěží požádáno: Ministerstvo kultury ČR Odborný.
 zastupitelstvo,  rada,  hejtman  ředitel krajského úřadu.
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Praha, 1. června 2012 Ministerstvo zemědělství Regionální potravina tisková konference.
SPRÁVNÁ PRAXE Malé a střední podniky. Evropský týden BOZP (EW BOZP) Evropský týden BOZP každý rok vrcholí prezentací výsledků programu SPRÁVNÁ PRAXE 
Odbor kultury a památkové péče Oddělení kultury Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
Možnosti spolupráce studentů s TIC s.r.o. Bc. Daniel Vaněk Technologické inovační centrum s.r.o.
Soutěž Obec zdravotně postiženým Konference ISSS 2003 Jaromír Jech předseda Komise pro zdravotně postižené občany Předsednictva Svazu měst a obcí ČR
Workshop na téma: „Dej svým nápadům šanci“ Technologické inovační centrum s.r.o.
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
ROSTEME S KNIHOU KAMPAŇ NA PODPORU ČETBY KNIH Pod záštitou Svazu českých knihkupců a nakladatelů.
Celostátní kolo Zlatý erb 2007 Celostátní kolo , Hradec Králové Sdružení Zlatý erb Odborní partneři Sponzoři.
Expertní panel pro GS JPD Propagace rovnosti šancí mužů a žen prostřednictvím médií - prezentace - Šance pro společnost, občanské sdružení.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ REGIONÁLNÍ KOLA SOUTĚŽE O NEJLEPŠÍ STUDENTSKÝ INOVATIVNÍ PODNIKATELSKÝ.
Finanční podpora v oblasti odpadového hospodářství Královéhradeckého kraje.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 17. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení centra komplexní onkologické péče Nemocnice Jihlava“je spolufinancován.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
Naučná stezka Petrovské studánky realizováno v rámci 2. výzvy MAS Šumperský venkov Fiche č.2: Vítá Vás vstupní brána Jeseníků II realizátor projektu: o.s.
Projekt 2 -Studie vybrané destinace v cestovním ruchu se zaměřením na sportovní aktivity 1)Rozdělení studentů do dvou až tříčlenných týmů 2)Výběr destinace.
Analýza poskytovatelů sociálních služeb na území Ústeckého kraje s důrazem na problematiku související s absorpční kapacitou prostředků EU jako součást.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Litomyšl přátelská rodině 8. dubna od hod. Rodinné centrum Litomyšl.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Novelizace zákona o IRZ Ing. Mgr. Eduard Hlavatý XVII
Národní program podpory cestovního ruchu 2017
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
Změny v soutěži Vesnice roku
STRUČNÝ PRŮVODCE PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍM NA SŠ PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019
Transkript prezentace:

Soutěž Obec přátelská rodině Petr Šimerka ministr práce a sociálních věcí 14. května 2009

Vyhlašovatelé soutěže •Ministerstvo práce a sociálních věcí •Stálá komise pro rodinu Poslanecké Sněmovny Parlamentu ČR •Síť mateřských center v ČR •Asociace center pro rodinu

Základní cíle soutěže •Celostátní soutěž Obec přátelská rodině je prostředkem k podpoře prostředí přátelského rodině v české společnosti a formou ocenění těch obcí, které realizují rozmanité pro-rodinné aktivity. •Záměrem soutěže je motivovat obce k realizaci a podpoře pro-rodinných aktivit prostřednictvím pozitivní publicity a finančního příspěvku na realizaci projektů k podpoře rodin, které obdrží obce nejvíce rodině přátelské rodině.

Pravidla soutěže Obec přátelská rodině •Obce budou soutěžit v šesti kategoriích dle počtu obyvatel: •do 500 obyvatel •501 – obyvatel •2 001 – obyvatel •5 001 – obyvatel • – obyvatel • a více obyvatel •V případě města územně členěného na obvody nebo městské části se do soutěže může přihlásit pouze obvod nebo městská část (dle počtu obyvatel se zařadí do příslušné kategorie).

Pravidla soutěže Obec přátelská rodině •V rámci jednotlivých kategorií budou obce hodnoceny na základě předem určených hodnotících kritérií. (např. existence a počet zařízení poskytujících služby pro rodinu v dané obci/městské části, podpora pro-rodinných aktivit, infrastruktura přátelská rodině, přímá finanční podpora apod.).

Hodnocení soutěže •Samotné hodnocení soutěžících bude probíhat na celostátní úrovni, a sice ve dvou kolech. •V prvním kole budou obce hodnoceny na základě odevzdaných vyplněných formulářů hodnotícím týmem. •Odborná komise následně vybere na základě návrhů hodnotícího týmu několik nejlepších obcí v každé z šesti velikostních kategorii. •V druhém kole hodnotící tým tyto vybrané obce navštíví a seznámí se s realizovanými aktivitami a projekty na podporu rodiny. Svoje hodnocení předá odborné komisi, která posléze doporučí ministrovi práce a sociálních věcí obsazení prvního, druhého a třetího místa v každé velikostní kategorii.

Vítěz soutěže •Celostátní vítěz v každé z šesti velikostních kategorií získá titul „Obec přátelská k rodině roku 2009 v kategorii xxx“. •Obce, které se umístí na prvním, druhém nebo třetím místě v jedné z velikostních kategorií, získají finanční „odměnu“ v podobě neinvestiční dotace na projekt na podporu rodiny. •Vítěze vyhlásí ministr práce a sociálních věcí. •S nejlepšími soutěžícími bude, stejně jako v loňském roce, natočen krátký dokumentární film.

Finanční odměna velikostní kategorie1. místo2. místo3. místo 1. do 500 obyvatel K č K č K č – obyvatel K č K č K č – obyvatel K č K č K č – obyvatel K č K č K č – obyvatel K č K č K č a více obyvatel K č K č K č

Způsob propagace soutěže •inzerce v tisku •plakáty •letáky •webový portál soutěže ( •korespondence elektronická i poštovní •články, besedy, vstupy a citace v rozhlase a TV •dokumentární film o nejlepších obcích

Harmonogram soutěže •odevzdání vyplněných formulářů do konce července 2009 •hodnocení formulářů a návštěva obcí do konce října 2009 •vyhlášení vítězů v listopadu 2009

Děkuji za pozornost