ADOPCE PANENEK Adoptuj panenku a zachráníš dítě. Cíl projektu •Cílem projektu PANENKA je získat finanční prostředky pro celosvětovou očkovací kampaň UNICEF,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vyrobila 8. třída ZŠ Pustiměř
Advertisements

PROČ SE MÁME UČIT CHEMII?
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Přijímací řízení pro školní rok 2014/15 Čtyřleté studium.
Základní škola Slavičín-Vlára Školní knihovna aneb naše Školní informační centrum.
Aby se mu lépe vedlo… ?…Dobrovodskému potoku
Voda. V pátek probíhal na naší škole Den Země na téma Voda. Žáci druhého stupně soutěžili v mnoha soutěžích. Třída se vždy rozdělila na skupiny.
Den Země – svátek planety
Věrnostní program.
Problém hladu a podvýživy
OBCHOD A HOSPODÁŘSTVÍ Vyzkoušejte si samostatně obchodovat…
Název: Co nám hrozí na internetu
KOFOLA PŮLLITROVKY 2012 KAMPAŇ NESLÝCHANÉ FESTIVALY.
Prezentace Klubových výletů Jsme sdružení pořádající výlety od roku Jsou určené především fanouškům Městské hromadné dopravy, avšak i ostatní si.
Srdce z lásky darované.
Přijímací řízení pro školní rok 2014/15 Osmileté studium.
Zadání samostatné práce SP1 Základy HTML. CÍL Ověřit znalosti použití základních HTML construkcí –Základní kostra –Kódování češtiny –Nastavení pozadí.
Hledá se Kamarádka knihovna (už podruhé). Kdo jde s námi Generální partner: firma 3M Česko O záštitu nad soutěží požádáno: Ministerstvo kultury ČR Odborný.
Základní škola Karla Dvořáčka Orlová - Lutyně Prodejní místo UNICEF Panenky jsou vystavené ve vestibulu školy a zakoupit je lze na sekretariátu školy.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_194.
Přijímací řízení pro školní rok 2015/16 Čtyřleté studium.
1 Anotace ICT 2 _ 1/48 Prezentace seznamuje žáky s pojmy rodina, funkce rodiny, reprodukční, ekonomická funkce, psychické a citové potřeby, rodokmen rodiny.
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
Charitativní projekt společnosti Whirlpool CR 2013.
DARUJ SVOJE VAJIČKO… Co to je????
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Autor výukového materiálu: Adéla Fišerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:14. září 2012 Číslo.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Cyklistické přilby 1. Jak může přilba pomoci ? 2. Co by měla přilba mít ? 3. Jakou helmu si koupit ? 4. Zakázáno 5. Shrnutí.
Cesta do Sluneční zahrady Charitativní večer pro děti s handicapem sobota 17:00 – 21:00.
MARKETING.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.16 Téma: PowerPoint.
Helča Jedličková Kristy Mikulková Anička Filipcová
Přijímací řízení pro školní rok 2009/10 Čtyřleté studium.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Zadání samostatné práce SP3 Historie počítačů. CÍL a Úkol Vyhledat informace na internetu Téma je Historie počítačů Napište referát na minimálně 1stranu.
Přijímací řízení pro školní rok 2009/10 Osmileté studium.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.06 Téma: PowerPoint.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.04 Téma: PowerPoint.
Jak učit tvorbu www stránek na zš? ?. Co by žáci měli zvládat.  Základy s textovým editorem (Word, pspad) – základní úpravy textu, kopírování, formátování..
D ĚTSKÁ UNIVERZITA 2015 Palackého univerzita Olomouc.
1.ZŠ. Náš Projekt Technik začal úplně od nuly. Neměli ani ponětí, co se bude následující dnech/měsících dít. Poté co jsme zjistili, co a jak, tak jsme.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : červen.
Co je Eurorebus? vědomostní soutěž pro žáky 1. a 2. stupně základních škol a pro studenty středních škol začala ve školním roce 1995–1996, letos bude již.
Světový den zdraví 2014 Nemoci přenášené vektory - prevence MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. náměstek pro ochranu a podporu veřejného zdraví a hlavní hygienik.
T VO Ř IT Č ASOPIS NÁS BAVÍ. Jmenuji se Jolana Jančová a chodím do čtvrté třídy Základní školy a mateřské školy v Olešnici. Moje zájmy jsou: jízda na.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Marcela Zahrádková NÁZEV:VY_12_INOVACE_02B_19_Úmluva o právech dítěte TEMA:Člověk.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých.
Přijímací řízení na SŠ ve školním roce 2016/2017
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ Kritéria přijímacího řízení v 1. kole pro šk. r /18
Preventivní programy pro zlepšení stavu chrupu u dětí
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Ing. Veronika Dostálková MBA
VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_02_07_Česká Lípa.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Je určena pro děti, které nemají ve své rodině dobrou péči a výchovu.
Omar Zainab Ali Petr Březina 8.B.
MaSo podzim 2007.
Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých států
Samostatné semestrální zadání v předmětu
Autor: Mgr.Lenka Preisová
Samostatné semestrální zadání v předmětu
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ Kritéria přijímacího řízení v 1. kole pro šk. r
DESIGNOVÉ MYŠLENÍ Tento projekt byl financován za podpory Evropské komise. Podpora Evropské komise při vypracování této publikace neznamená, že se Komise.
Samostatná odborná práce H/02 Včelař
ZŠ Zdeny Kaprálové a MŠ Vrbátky , příspěvková organizace
Tradiční řemesla v konírně
Náhradní formy rodiny. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Transkript prezentace:

ADOPCE PANENEK Adoptuj panenku a zachráníš dítě

Cíl projektu •Cílem projektu PANENKA je získat finanční prostředky pro celosvětovou očkovací kampaň UNICEF, která každým rokem očkováním zachrání život až 3 miliónům dětí v rozvojových zemích.

O co vlastně jde? •Každá panenka představuje skutečné dítě, které bude v rámci očkovací kampaně UNICEF přeočkováno proti šesti hlavním smrtelným dětským chorobám.

JAK MOHU POMOCI? •1. Mohu adoptovat – koupit za 600 Kč - panenku, buď prostřednictvím internetu / / nebo v některém z prodejních míst. Námi ušité panenky lze od ledna 2012 adoptovat v kavárně Muzea loutek v Plzni. •2. Panenku mohu vyrobit a nabídnout k adopci.

SOUTĚŽ TŘÍD •V rámci naší školní soutěže tříd jsme se rozhodli vyhlásit úkol TVORBA PANENKY PRO UNICEF.

JAK NA TO? •1. Výběr země, kterou bude její panenka reprezentovat. Této části úkolu věnujte velkou pozornost. Panenka reprezentuje skutečné dítě, takže by měla být oblečena v typickém oblečení pro danou zem. Měla by odrážet i jiné etnické a rasové zvláštnosti dané země/ barva pleti, tvar očí, vlasy/. •2. Vypracování návrhu, jak by měla panenka vypadat. •3. Ušití panenky podle zadaných parametrů. •4. Vyplnění rodného listu panenky. •5. Odevzdání . •6. Čekání na zprávu od adoptivního rodiče panenky. •Každá třída odevzdá jednu „soutěžní“ panenku. Uvítáme však i další panenky, které se rozhodnou ušít jednotlivci.

PRAVIDLA PRO ŠITÍ PANENKY •Panenka musí být veliká minimálně 30 a maximálně 50 cm. •Při výrobě nesmí být použity plasty, toxické barvy, knoflíky ani jiné pomůcky, které mohou děti spolknout. •Každá panenka musí být po dokončení opatřena identifikační kartou – „rodným listem“, který obdržíte po jejím ušití. •Střih pro tvorbu panenky najdete na stránkách nebo u p. Vaňačové, u které najdete i případnou radu či pomoc. •Kupující panenky musí informovat výrobce o adopci.

Proč se zúčastnit? - Ve světě každý rok umírá 10 miliónů nejmenších dětí. Z toho 1,5 milionu na nemoci, kterým lze očkováním zabránit. - Ve světě je stále 30 milionů dětí, ke kterým se očkování ještě nedostává. - Ušitím každé panenky zachráníte jedno dítě před smrtí na některou z šesti nejvíce nebezpečných nemocí. -UNICEF /Dětský fond OSN/ je organizace, která se zabývá ochranou a zlepšováním životních podmínek dětí a podporou jejich všestranného rozvoje. Působí ve 157 zemích světa. -Tvorbě panenek i jejich adopci se věnuje každoročně řada známých osobností. -Výrobou panenky získáte body do soutěže tříd. -Další body navíc získáte, pokud vaši panenku někdo adoptuje.

HODNĚ ŠTĚSTÍ PŘI VÝROBĚ . Při tvorbě prezentace byly použity texty a obrázky organizace UNICEF /