Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Spolupráce s mikroregiony
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Dotační příležitosti.
MAS Mikroregionu Frýdlantsko 349 km obyvatel 18 obcí (3 města, 15 vesnic) Vznikla v roce 2004, s aktivním podílem zemědělců a drobných podnikatelů.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Možnosti podpory investičních záměrů v oblasti vzdělávání Liberec – KÚ Libereckého kraje.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
POV Východiska POV 2008 Odstranění překryvů s Programem obnovy venkova ČR, zejména s Osou III zaměřenou na venkovské projekty Zásadní změna podoby.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Sociální problematika na venkově Od Programu obnovy vesnice k LEADERu Ing. Roman Línek náměstek hejtmana pověřený zastupováním Pardubický kraj
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
Středočeský kraj.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Zdroje financování – vybrané oblasti pro obce + Dispoziční fond Ing. Zdeňka Škarková, RRA Vysočina.
MOTTO: „Chceme propojený, spolupracující, životaschopný region, který poskytuje jeho obyvatelům i návštěvníkům příležitost ke kvalitnímu a spokojenému.
Místní akční skupiny Prezentace pro seminář: Podpora a možnosti využití dotací pro podnikatele na venkově Rusava,
Regionální operační program NUTS II Severovýchod 2007 – 2013
Spolupráce, která přináší plody
Spolupráce Středočeského kraje s mikroregiony Mgr. Kateřina Štětinová Odbor regionálního rozvoje
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Václav Novák Mikroregiony kraje Vysočina Václav Novák.
Společenství obcí Podkrkonoší, Náměstí 36, Pilníkov, IČO , tel.:
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Rozvoj venkova Olomouckého kraje Setkání aktérů venkova, Všechovice - Příleský mlýn,
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
GRANTY A DOTACE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE VYPSANÉ V ROCE 2009  Cestovní ruch  Kultura a památková péče  Obce a mikroregiony  Sociální oblast  Školství.
Programy regionálního a municipálního rozvoje Mgr. Oldřich Hájek.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Národní dotační programy
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Region spokojeného života pro všechny
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
SOUTĚŽ VESNICE ROKU v Královéhradeckém kraji v roce Setkání orp
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Změny v soutěži Vesnice roku
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
I. Setkání se starosty obcí
Transkript prezentace:

Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu a kultury Oddělení regionálního rozvoje

2 POV - Integrované projekty venkovských mikroregionů  Rok 2006 – 35 žádostí, ,- Kč  Rok 2007 – 30 žádostí, ,- Kč  Svazky mohou z tohoto dotačního titulu čerpat na společné projekty svazků obcí s maximálně 2000 obyvateli a podmínkou společné financování projektu více obcemi na základě partnerství

3 POV - Dotace úroků z úvěru  Rok 2006 – 44 žádostí, ,- Kč  Rok 2007 – 51 žádostí, ,- Kč  Dotace může být použita na obnovu občanské vybavenosti, komplexní úprava veřejných prostranství, obnovu a zřizování zeleně, rybníků a vodotečí a obnovu a rozšíření technické infrastruktury obcí

4 POV - Vzdělávání a poradenství v oblasti rozvoje venkova a obnovy vesnice  Rok 2006 – 11 žádostí, ,- Kč  Rok 2007 – 15 žádostí, ,- Kč  Dotace může být použita na projekty zaměřené na vzdělávání a poradenství v oblasti rozvoje venkova a obnovy vesnice přesahující možnosti i potřeby jednotlivých obcí (kurzy, semináře, zpravodaje, aktualizace webových stránek)

5 POV – Kofinancování projektů realizovaných s účastí zahraničních fondů  Rok 2006 – nebyl vyhlášen  Rok 2007 – 3 žádosti  Dotace může být použita na projekty zaměřené na rozvoj obcí a mikroregionů a využívající zahraničních finančních zdrojů

6 Profesionalizace svazků obcí  Rok 2006 – ,- Kč  Rok 2007 – ,- Kč  Cílem grantu byla částečná úhrada nákladů na manažera svazků obcí (fyzická nebo právnická osoba, zabezpečující odborný servis, např. koordinace činností, administrativa atd.), jejichž velikost přesahuje obyvatel trvale žijících na území svazku obce v Královéhradeckém kraji

7 Vybavení svazků obcí základní technikou  Rok 2006 – ,- Kč  Rok 2007 – Grant nebyl vyhlášen - možnost  Cílem grantu byla Podpora při zvyšování a zefektivňování údržby a oprav majetku svazků obcí - dotace na nákup malé mechanizace a techniky na zajištění údržby, zhodnocení a ochrany majetku obcí

8 Další akce pro mikroregiony Spolupráce Krajského úřadu, Centra evropského projektování, Regionální rady soudržnosti Severovýchod, …  Setkání dobrovolných svazků obcí Královéhradeckého kraje - lázně Velichovky  Seminář Příležitosti pro obce

9 Místní akční skupiny  Odbor životního prostředí a zemědělství - podpora na tvorbu Strategického plánu MAS, propagaci MAS a vzdělávání ,- Kč  Oddělení regionálního rozvoje  dotační titul Vzdělávání a poradenství v oblasti rozvoje venkova a obnovy vesnice – ,- Kč  dotace 14-ti MAS na pokrytí režijních nákladů ve výši ,- Kč na MAS

10 Děkuji za pozornost. Ing. Pavlína Trpkošová tel