Vojtěch Černý Debatní liga, debatní pohár www.debatovani.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Každý z nás je individualita…. Někteří z nás jsou stateční a cílevědomí.
Advertisements

Vytváříme znalostní společnost?
Pět dekád českého softballu a baseballu
Dominika Kalasová, Karel Kolář Talnet, Praha Veletrh nápadů učitelů fyziky , Hradec Králové.
Nabídka pro partnery. Nabídka pro partnery Co jsou světové gymnaestrády Světové gymnaestrády pořádá Mezinárodní gymnastická federace (FIG) jedenkrát.
FLORBAL pro trenéry navazuje na seminář „Florbal pro pedagogické pracovníky“ Lektor: Tomáš Hradil.
Bořivoj Brdička – Zájem o poznání poznámky pro Kulatý stůl SKAV ovlivněné orientací na vzdělávací technologie 1.Co udělat proto, aby škola byla.
O Radobýlu Sídlo: CF Radobýl Litoměřice o.s., Lidická 12, Litoměřice Web: Rok založení: 1991 Klubové barvy: oranžová, černá, zelená.
Fotbal Kopaná Fočus.
BALETNÍ STUDIO při Moravském divadle Olomouc, o.s.
Struktura soutěží ČSA  STK ČSA  STK LM ČSA  Komise rozhodčích  Přestupní komise.
 Poskytujeme všeobecné studium, některé studijní obory jsou zaměřeny na rozšířenou výuku angličtiny.  Patříme mezi gymnázia v Brně s nejdelší historií.
SK Joudrs Praha je mladý, ambiciózní sportovní klub, který již pět let patří mezi špičkové softballové kluby v České republice. Členskou základnu našeho.
KOPANÁ 4.
Poslání, principy a metoda skautingu
studentská technologická soutěž téma: “Představte si svět kde technologie pomáhají řešit nejpalčivější problémy“ kategorie pro rok.
KOMUNIKACE A KOOPERACE VE FOTBALE
FIRMA SVOBODA DEMOLICE, ZEMNÍ PRÁCE, RECYKLACE Svoboda Park.
ASOCIACE ŠKOLNÍCH SPORTOVNÍCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY.
Den otevřených dveří na Národohospodářské fakultě pro obor Národní hospodářství 5. ledna 2013.
FC Slovan Rosice, o.s. Mgr. Petr Čejka.
KOMISE MLÁDEŽE A ROZVOJE ČBA ROZVOJ Pavel Chadim, místopředseda ČBA rozvoj mládeže.
ELTODO CUP První jarní homerun
20. základní škola Plzeň, Brojova základní škola Umožňujeme sportovní vyžití na několika hřištích.
First Lego League v ČR 2005 – 2006 pilotní projekt MŠMT Garant projektu AMD ČR.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
Staň se rozhodčím softballu. Pojď se stát rozhodčím softballu Chceš se věnovat softballu jinak než jen jako hráč? Chceš být součástí důležitých zápasů?
Jako příklad uznávání neformálního vzdělávání Ing. Petra Nakládalová, ČNA Mládež YOUTHPASS.
Kampaň „Česko mluví o vzdělávání“ aneb o co nám jde Silvie Pýchová, EDUin , Olomouc.
Je kolektivní halový sport…
Sportovní vyžití v Karviné
Globalizace z různých úhlů dopadu
ČESKÝ VOLEJBALOVÝ SVAZ Czech Volleyball Federation.
Nabídka sportovního soustředění žákům základních škol Florbalového klubu FBŠ EVVA Bohemians.
(Electronic Sports World Cup).  Electronic Sports World Cup je celosvětová soutěž videoher, začínajíc vnitrostátní kvalifikací a končící světovým finálem,
Základní škola DR.Miroslava Tyrše
Rok 2014 Sportovní klub Kociánka Brno o.s.. Společný lyžařský výcvik se ZŠ Pavlovská.
HISTORIE PLÁŽOVÉHO VOLEJBALU. Začátky První zmínky jsou z 20. let 20. století z USA První turnaj se uskutečnil v roce 1920 v americké Santa Monice V Evropě.
Průřezová témata.
Airsoft Co je Airsoft? Airsoft vznikl v Japonsku, jako odpověď na americký Paintball. Stejně jako v Paintballu, jsou v Airsoftu obvykle dvě družstva, která.
Extraliga juniorů a juniorek Co je cílem ? Extraliga juniorů a juniorek – kvalitativně a prezentačně druhé nejlepší soutěže po Extraligách mužů.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
HOKEJ V EVROPĚ, KHL.
Nejprestižnější soutěž Liga Mistrů Hrají ji jen nejlepší týmy z celé Evropy.
Soňa Pelikánová UČO: DATUM:
DĚJINY SPORTU V NOVOVĚKU
Máte se na co těšit.. Moje první prezentace
Evropa Česká republika Praha Základní škola Dědina.
 kolektivní halový sport, který se hraje na hřišti o rozměrech 40x20 metrů a lehkým dutým míčkem z plastu. V jednu chvíli je z každého.
DĚJEPIS. Základní informace předmět se vyučuje na nižším i vyšším stupni na vyšším gymnáziu možnost volby semináře Kapitoly z dějepisu - dvouletý - jednoletý.
KOMISE MLÁDEŽE A ROZVOJE ČBA Koncepce rozvoje Pavel Chadim, místopředseda ČBA pro rozvoj.
SK Slavia Praha pozemní hokej Nejstarší a nejúspěšnější klub v ČR
Obsah přednášky: Hlavní tradice americké zahraniční politiky.
SPORTOVNÍ KLUB JIHLAVA ROK ZALOŽENÍ 1910 ROK ZALOŽENÍ ČLENŮ ČLENŮ 17 ODDÍLŮ 17 ODDÍLŮ TRADICE TRADICE KOLÉBKA SPORTŮ – FOTBAL, HOKEJ,
Tisková konference k pětiletému výročí zavedení EtV jako DVO.
Základní škola a Mateřská škola při lázních, Klimkovice, p. o.
Místní demokracie a participace na veřejném životě
Otakar Mestek, Michal Blažej
VOLEJBALOVÝ ODDÍL TJ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
BSE České Budějovice o. s.
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Pohár vědy (Science cup)
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
PSB_999 Seminář studentské psychologické organizace
Globalizace z různých úhlů dopadu
Národní zpráva z Mezinárodní studie občanské výchovy
NÁRODNÍ PROGRAM ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ V ČR
Vzorový projekt pro gymnázia
Sociálně aktivizační služby
Transkript prezentace:

Vojtěch Černý Debatní liga, debatní pohár

2 » PRÁCE S MLÁDEŽÍ NEZÁVISLOST OBČANSKÁ SPOLEČNOST KDO JSME ASOCIACE DEBATNÍCH KLUBŮ, o.s. • Vznikli jsme v roce 1999, tradici debatování jsme založili v r s Open Society Fund • Vzděláváme studenty středních škol debatou • V ČR sdružujeme 21 klubů – škol • Vychováváme k občanské společnosti • Jsme neziskovou organizací DEBATNÍ LIGA, DEBATNÍ POHÁR „Smyslem debatování je učit se, ne vítězit. Či spíše učení se je jediným vítězstvím, které má smysl.” (A.J. Toynbee) Český národní tým při vítězství na turnaji Heart of Europe 2011

3 » VZDĚLÁNÍ ÚSPĚCH PRESTIŽ CO NABÍZÍME DEBATOVÁNÍ • Je vhodné pro Vaše studenty. Debatujeme česky i anglicky • Formuje nezávislou, kritickou, samostatnou osobnost • Má mimořádnou zahraniční prestiž • Je nezávislé na ideologiích, politických a jiných stranách. Ze své podstaty debatéři zkoumají realitu a neuznávají dogmata • Debatování výrazně zvyšuje pravděpodobnost přijetí na zahraniční VŠ DEBATNÍ LIGA, DEBATNÍ POHÁR „Smyslem debatování je učit se, ne vítězit. Či spíše učení se je jediným vítězstvím, které má smysl.” (A.J. Toynbee)

4 » ŠKOLA KLUB TÝM DEBATOVÁNÍ ? JAK TO VYPADÁ? • V rámci školy funguje debatní klub • Klub má libovolný počet týmů a trenérů („koučů“) • Debatní tým tvoří 3 až 5 studentů • V soutěžní debatě proti sobě stojí dva tříčlenné týmy • Každá debata má své téma – tezi. Ta je často kontroverzní a nabízí prostor k poznání a zamyšlení • Bratři Mašínové jsou hrdinové; Evropa by měla opustit koncepci sociálního státu; KSČM by měla být zakázána; Kapitalismus je škodlivý apod. DEBATNÍ LIGA, DEBATNÍ POHÁR „Smyslem debatování je učit se, ne vítězit. Či spíše učení se je jediným vítězstvím, které má smysl.” (A.J. Toynbee)

5 » DEBATNÍ LIGA DEBATNÍ POHÁR TURNAJE CO NABÍZÍME DEBATOVÁNÍ v ČR • V ČR pořádáme dva základní programy:  DEBATNÍ LIGA/ DEBATE LEAGUE : Soutěž pro debatní týmy pro školní rok. Pět kvalifikačních turnajů a finálový v PSP ČR. Ukázku z finále 2010 naleznete zde (25. minuta)zde  DEBATNÍ POHÁR/ DEBATE CUP: Celoroční soutěž pro všechny zájemce o debatování. Probíhá formou neorganizovaných debat a otevřených turnajů DEBATNÍ LIGA, DEBATNÍ POHÁR „Smyslem debatování je učit se, ne vítězit. Či spíše učení se je jediným vítězstvím, které má smysl.” (A.J. Toynbee)

6 » OCENĚNÍ VÝHRY ZNALOSTI VÝHODY ČEHO JSME DOSÁHLI ČESKÉ DEBATOVÁNÍ VE SVĚTĚ • Od roku 1995 se každý rok účastníme několika zahraničních akcí • V témže roce se čeští debatéři stali vicemistry Evropy v debatování • Nejnovějšími úspěchy jsou titul mistrů světa v on-line debatování a vicemistrů Evropy z roku 2010 či vítězství na mezinárodním turnaji Heart of Europe 2011 Největší úspěch debatování • Spočívá v lidském kapitálu a vyspělých osobnostech, které pomáháme tvořit DEBATNÍ LIGA, DEBATNÍ POHÁR „Smyslem debatování je učit se, ne vítězit. Či spíše učení se je jediným vítězstvím, které má smysl.” (A.J. Toynbee)

7 » PODPORA ŠKOLY JE ZÁKLAD CO PRO TO UDĚLAT? VÁŽÍME SI VAŠEHO ZÁJMU • Jsme schopni poskytnout Vašemu gymnáziu školené trenéry a debatní rozhodčí. • Dokážeme vybudovat a vést debatní klub pro českou i anglickou větev soutěží. Stačí nás kontaktovat! DEBATNÍ LIGA, DEBATNÍ POHÁR „Smyslem debatování je učit se, ne vítězit. Či spíše učení se je jediným vítězstvím, které má smysl.” (A.J. Toynbee)

Díky za pozonost! Vojtěch Černý (trenér) Mgr. Kateřina Švacrová (prezident asociace)