Ing. Michaela Bačáková EAV, z. s. p. o., Jiráskova 65, Jihlava web:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SFŽP ČR Úpravy dětských hřišť a zahrad v přírodním stylu při MŠ
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Co pro obce i kraje chystá Operační program Životní prostředí?
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
Spolupráce s mikroregiony
Odpady 2014 – jak dál v Olomouckém kraji ? Konference samospráv Olomouc
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
Kabinet odpadů Tereza Paulová 28. duben 2011.
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí.
Konference Bezpečnost dodávek v energetice – Projekty úspor Prezentace pro účastníky konference: Bezpečnost dodávek v energetice Ing.
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
OPŽP - PRIORITNÍ OSA 4 Petr Stejskal
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
okres Frýdek - Místek 1040 obyvatel 860 ha KO SPOV MsK příklad dobré praxe (komunitní spolupráce, zelené úřadování)
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Ing. Kateřina Vágnerová) 2)Informace o Prioritě 2 JPD 2 (Ing. Martin Škréta) 3)Elektronická.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Operační program Podnikání a inovace Nové výzvy a záměry do budoucna
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
Fond Vysočiny Realizované grantové programy v oblasti odpadového hospodářství a připravované pro rok 2008 garantem odbor životního prostředí Krajský úřad.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. Aktuální výzvy OPŽP Josef Pikálek Liberec.
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
Odpadové hospodářství Královéhradecký kraj
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Možnosti financování protipovodňových.
Revitalizace panelových domů Porovnání spotřeby tepla.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Odborné školství a další vzdělávání v Libereckém kraji KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 10. listopadu 2011.
Jeseník – jednička ve třídění odpadů a úspory energie
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje Ing. Tomáš Vašica Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
SLAVKOV U BRNA. SLAVKOV U BRNA Prosím seznamte se – Slavkov u Brna Počet obyvatel: Rozloha: ha ORP: obcí První.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta v Pardubickém kraji v roce 2010.
IX. ročník odborného semináře MŽP, KÚ, SFŽP, ČIŽP a CENIA k odpadovému hospodářství Liberec, října 2014 Provozovaná zařízení v rámci odpadového.
…pro vodu, vzduch a přírodu OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Nejčastější chyby v žádostech Veronika Maršálková Referent Odboru příjmu žádostí a krajských.
Připravované grantové programy Fondu Vysočiny pro rok 2008 Garant odbor životního prostředí Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Dotační projekty Vysokého Mýta
Dotační program Zelená úsporám Ing. Zbyněk Bouda Energetická Agentura Vysočiny, z.s.p.o.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR OČEKÁVANÉ EFEKTY PODPORY BYTOVÝCH.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný regionální operační program
SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY Č. P
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Energetické úspory pro veřejné budovy s podporou OPŽP
Transkript prezentace:

Ing. Michaela Bačáková EAV, z. s. p. o., Jiráskova 65, Jihlava E-mail: bacakova@eav.cz, web: www.eav.cz tel.: 567 303 320, mobil: 739 338 954

Energetická agentura Vysočiny koordinace a implementace energetických programů a projektů spolupráce s regionálními institucemi, organizacemi a některými podnikatelskými subjekty zavádění a využívání místních energetických zdrojů – obnovitelných zdrojů energie příprava propagačně-výchovných materiálů, organizace vzdělávacích akcí, jakými jsou konference a exkurze.

Co musíte udělat než….. Příprava projektu Co chcete realizovat – prioritní osa Investor Veřejná podpora Projekt ne/generující příjem Dokumenty ve stavu právní moci Stanoviska příslušných orgánů

Operační program Životní prostředí První výzva 3. 9. 2007 – 26.10. 2007 Přihlášení – www.opzp.cz systém BENEFILL – elektronické odeslání žádosti – fyzické odeslání žádosti EAV Prioritní osa 3 - Prioritní osa 4

Výsledky první výzvy OP ŽP V rámci první výzvy bylo otevřeno 5 ze 7 prioritních os Podáno téměř 700 žádostí za více než 18 miliard Kč 18 miliard Kč představuje 90  alokovaných prostředků první výzvy OP ŽP

Žádosti – prioritní osa 4 Společný projekt nakládání s odpady v oblasti Horní Posázaví – Kompostárna a sběrný dvůr v Havlíčkově Borové Investiční náklady – 7 153 000 Kč Kapacita kompostárny – 950 tun bioodpadů/rok Termín realizace – rok 2008 Společný projekt nakládání s odpady v oblasti Horní Posázaví – Kompostárna bioodpadů Svazku obcí Pod Peperkem – II. fáze – technické vybavení Investiční náklady – 3 005 000 Kč Kapacita kompostárny – 1000 tun bioodpadů/rok

Žádosti – prioritní osa 4 Společný projekt nakládání s odpady v oblasti Horní Posázaví – Třídění komunálních odpadů přímo u spotřebitelů na využitelné složky a nakládání s nimi Investiční náklady – 13 648 000 Kč V rámci projektu by mělo být pořízeno přes 500 nových nádob na tříděný sběr Termín realizace – rok 2008

Žádosti – prioritní osa 3 Úspory energií v mateřských školách v Humpolci Úspora energie – 845 GJ/rok Investiční náklady - 14 234 387 Kč Termín dokončení – 30.10.2008 Úspory energií v zařízeních zřizovaných krajem Vysočina Úspora energie – 17 761 GJ/rok Investiční náklady - 296 775 093 Kč Termín dokončení – 31.12.2010

Žádosti – prioritní osa 3 Úspory energií v základních školách v Pelhřimově – ZŠ Na Pražské, ZŠ Osvobození Úspora energií – 3 291 GJ/rok Investiční náklady – 65 697 235 Kč Termín dokončení – 31.12.2008 Úspory energií v objektech 8 a 9 PL, Jihlava Úspora energií – 1 523 GJ/rok Investiční náklady – 25 270 035 Kč Termín dokončení – 31.12.2009

Žádosti – prioritní osa 3 Úspory energií v zařízeních zřizovaných městem Třešť Úspora energií – 3 746 GJ/rok Investiční náklady – 42 754 397 Kč Termín dokončení – 31.12.2010 Úspory energií v objektech v majetku města Telč Úspora energií – 1 093 GJ/rok Investiční náklady – 16 345 958 Kč Termín dokončení – 31.12.2008

Žádosti – prioritní osa 3 Obecní dům v Černíči, zateplení objektu, výměna oken a dveří, odvhlčení čp. 10 Úspora energií – 36,5 GJ/rok Investiční náklady – 1 364 700 Kč Termín dokončení – 31.12.2008

Regionální poradenská a informační infrastruktura OPŽP www.opzp.cz Call centrum – 800 260 500 dotazy@sfzp.cz Regionální poradenská a informační infrastruktura OPŽP Krajské pracoviště - Kraj Vysočina Havlíčkova 111, Jihlava Tel: 724 716 812 Ing. Jan PAVLAS, Ph.D. - 723 010 065 Ing. Kateřina DUŇKOVÁ - 724 716 812

Děkuji za pozornost