Program činnosti Komise sportu žen ČOV na období 2013 - 2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
Komise Hana Landová (SIC ČZU) Bibliotheca Academica 2012.
_ Setkání koordinátorů Počátky Mgr. Jan Martinec.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Ragbyová Akademie Yvese Perrota Leden 2013 Karel Ševčík, Filip Vacek, Jan Macháček, Antonín Brabec.
Zpráva o činnosti výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období Seminář a valná hromada Komise knihovníků AMG ČR Plzeň, září 2008,
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
Celostátní síť pro venkov
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU Zájmové sdružení právnických osob OK4EU.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
ČHS a údržba skalních oblastí Vladimír Wolf, ČHS.
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
Bibliotheca Academica Zlín Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Zpráva o činnosti komise Ing. Jan Mach Vysoká škola.
Zpráva o činnosti výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období Seminář a valná hromada Komise knihovníků AMG ČR Cheb, října 2007,
Začátky České ženské lobby Marie Boháčová (Unie katolických žen)
Základní principy a Akce Iniciativy Společenství EQUAL Denisa Faltová a Alexandra Dubová Národní kancelář EQUAL.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
SPRÁVNÁ PRAXE Malé a střední podniky. Evropský týden BOZP (EW BOZP) Evropský týden BOZP každý rok vrcholí prezentací výsledků programu SPRÁVNÁ PRAXE 
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Ženy v olympijském hnutí konference 120 let olympijského hnutí
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
Příprava České republiky na výkon předsednictví v Radě Evropské unie leden – červen 2009.
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
ČESKO-POLSKÝ INOVAČNÍ PORTÁL CZESKO-POLSKI PORTAL INNOWACYJNY Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika 2007 – 2013 –Prioritní.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
GENDEROVÉ ROZPOČTOVÁNÍ OBCÍ JAK ZAČÍT? Jana Žehrová, ČZU Praha.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Expertní panel pro GS JPD Propagace rovnosti šancí mužů a žen prostřednictvím médií - prezentace - Šance pro společnost, občanské sdružení.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Setkání účastníků neformální konsorcia Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha Brno
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Národní fytosanitární workshop EUPHRESCO / ERA-Net Příležitosti k mezinárodní spolupráci s EFSA v oblasti bezpečnosti potravin Ministerstvo zemědělství.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Sekce veřejných knihoven SKIP Částečně úplná zpráva o činnosti sekce v roce 2013 Gabriela Jarkulišová.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 17. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Plnění Programového prohlášení z 8. valné hromady SKIP 2013 Plzeň
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Základní informace o projektu ANALÝZA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH LOKALIT V ČR Mgr. Markéta Pěchoučková MPSV, Řídicí orgán Operačního programu Zaměstnanost Závěrečná.
16. prosince 2015 Jednání Rady vlády pro národnostní menšiny.
Systém trvale udržitelného rozvoje podnikání pro město Aš Skupina 4.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Domněnka Pavla Pěnkavy Na počátku:  jak se identifikovat  jak se sdružovat  jak na sobě pracovat  jak se posilovat  jak se chránit  jak se prezentovat.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Prevence domácího násilí na vládní úrovni
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
TTnet (Training of Trainers Network)
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Závěrečná konference projektu
Sociální práce TEĎ a TADY II
Poznámky z pohledu rodiny Ing. arch. Jan Florian
ORP a NNO Petr Holý.
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Transkript prezentace:

Program činnosti Komise sportu žen ČOV na období

Složení komise sportu žen Předsedkyně: PaedDr. Naděžda Knorre, CSc. Členové : Prof. PhDr. Anna Hogenová, CSc. ing. Alena Kindová Štěpánka Hilgertová Mgr. Jana Pokorná PaedDr. Vladimír Dostál Mgr. Jan Boháč

Program činnosti komise •Rozvíjet mezinárodní spolupráci v oblasti sportu žen: MOV, EWS, IWG, ENGSO, WSI, European Women´s Lobby atd. V rámci těchto aktivit se zapojovat do mezinárodních projektů korespondujících se zaměřením činnosti komise. •Přijímat doporučení mezinárodních institucí, týkající se oblasti rovných příležitostí žen a mužů, začleňovat je průběžně do aktivit a podmínek českého sportu, s cílem dosáhnout většího respektu postavení žen ve sportu v ČR. Pro rok 2013: Doporučení projektu EU Prevence sexuálního obtěžování a násilí ve sportu, EU •Uplatňovat politiku propagující zvýšení zastoupení žen v rozhodovacích orgánech sportovních spolků a hledat podporu pro její naplnění. Pro rok 2013: Oslovit sportovní prostředí ČR s doporučením usilovat o postupné zvýšení zastoupení žen v rozhodovacích orgánech sportovních spolků.

Program činnosti komise •Zviditelňovat práci úspěšných českých trenérek a cvičitelek, které se zasloužily o rozvoj sportu a olympismu v ČR i v zahraničí. Konkrétní akce: Slavnostní vyhlášení úspěšných trenérek a cvičitelek roku. Frekvence: každoročně březen příslušného roku.

Program činnosti komise •Aktivně se účastnit domácích projektů souvisejících s problematikou ženského sportu. Ve spolupráci s dalšími sportovními organizacemi se podílet na účasti a organizaci odborných seminářů podporujících oblast sportu žen. Pro rok 2013: Aktivní účast na Kongresu žen, červen 2013, příprava sekce sport žen.

Program činnosti komise •Vytvořit databázi aktivních spolupracovníků komise, zástupců regionů, sportovních organizací a svazů s cílem zefektivnit činnost komise a účinně oslovovat a informovat široké spektrum žen – sportovkyň zajímajících se o otázky rovného postavení žen a mužů ve sportu na všech jeho úrovních. •Navázat trvalou spolupráci s partnery v oblasti mediální propagace sportu žen, prioritně spolupracovat s mediální komisí ČOV.

Program činnosti komise •Spolupracovat s regionálními spolupracovníky komise - pořádat regionální akce určené k propagaci činnosti komise, podporovat dlouhodobé regionální sportovní soutěže žen. Pro rok 2013: 10. ročník Karlova běhu – Dámská jízda, Boží Dar, únor 2013 Golfové dny pro ženy, květen – září, 4 golfová hřiště v ČR.

Program činnosti komise •Rozšířit spolupráci komise s organizátory sportovních akcí pro ženy o další sportovní disciplíny. •Zvyšovat informovanost o činnosti komise i činnosti mezinárodních organizací sportu žen prostřednictvím průběžné aktualizace webových stránek komise v rámci ČOV. WSI – Naďa Knorre ECSS – Anna Hogenová ENGSO – Jan Boháč •Zajistit pro Komisi profesionální podporu ze sekretariátu ČOV

Komise sportu žen ČOV Děkuji za pozornost Naďa Knorre, předsedkyně