ROK 2006 V MIKROREGIONU. Změny - organizace schůzek členů mikroregionu  – jak často (1x měsíčně, 1x za 2měsíce, čtvrtletně)  – kdy – den v týdnu (Po,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aktualizace Rozvojového konceptu CR na Šumavě Regionální marketing Vimperk
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
MAS Mikroregionu Frýdlantsko 349 km obyvatel 18 obcí (3 města, 15 vesnic) Vznikla v roce 2004, s aktivním podílem zemědělců a drobných podnikatelů.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
P REZENTACE MAS K RÁLOVSKÉ STEZKY O. P. S. Cestovní ruch a formy podpory Chotěboř
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
MIKROREGIONU MORAVSKOKRUMLOVSKO
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Program rozvoje cestovního ruchu Královéhradeckého kraje Úvodní setkání řídící skupiny – 28. června 2007– Hradec Králové 1 PROGRAM ROZVOJE CESTOVNÍHO RUCHU.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Sociální problematika na venkově Od Programu obnovy vesnice k LEADERu Ing. Roman Línek náměstek hejtmana pověřený zastupováním Pardubický kraj
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Ohlédnutí za rokem 2005 Únor 2005 Žádost o dotaci z PRV, DT 6 – na financování činnosti manažera, schváleno 50tis.Kč.
Program rozvoje venkova, - pro obce Ing. arch. Kamila Matoušková, CSc. poradkyně ministra zemědělství.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Krajský úřad Karlovarského kraje
Prezentace turistické oblasti
PROJEKTY A AKTIVITY MAS ZPRAVODAJ Připravujeme pravidelné vydávání Zpravodaje Zpravodaj bude informačním materiálem o činnosti organizace, o inspirativních.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Návrh CHKO Český les Cílená stimulace hospodářského rozvoje území RNDr. Emil Chochole vedoucí Odboru regionálního rozvoje KÚPK Babylon,
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
2. setkání pracovní skupiny „Životní prostředí“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Zvyšování podílu separovaného.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
OSVOJOVÁNÍ SCHOPNOSTÍ PRO PŘÍPRAVU A REALIZACI STRATEGIÍ V MIKROREGIONU MORAVSKOKRUMLOVSKO Projekt spolufinancovaný Evropskou unií Evropský zemědělským.
Region spokojeného života pro všechny
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Výsledky projednávání
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
I. Setkání se starosty obcí
Transkript prezentace:

ROK 2006 V MIKROREGIONU

Změny - organizace schůzek členů mikroregionu  – jak často (1x měsíčně, 1x za 2měsíce, čtvrtletně)  – kdy – den v týdnu (Po, Út, Stř, Čt, Pá)  - hodina (dopoledne, odpoledne, večer)  – kde - sídlo mikroregionu, některé schůzky v některých obcích – dle přání a aktivity obcí) - schůzky předsednictva (+ revizní komise)  – jak často (1x měsíčně)  – kdy – den v týdnu (Po, Út, Stř, Čt, Pá)  - hodina (dopoledne, odpoledne)  – kde - sídlo mikroregionu

Činnost v roce Projektové a informační centrum mikroregionu (sídlo mikroregionu a MAS - model Kyjovské Slovácko o.s., Posázaví o.p.s.) Zajištění činnosti: – manažer  – administrativní pracovník a účetní Zajištění financování – rozpočet, rozpočtová opatření, individuální platby Aktivity:  - zvýšení absorpční kapacity – příprava projektů, zásobník projektů  - servis pro obce (příprava, zpracování, realizace či koordince projektů, jejich prezentace – drobné investiční projekty pro obce, projekty mikroregionu, integrované projekty), právní servis, aj.  - image mikroregionu – pulsující, inovativní venkov.... čím by měl být typický?

STRATEGIE I. Základní krátkodobé cíle strategie pro období 2005 –2006: 1. Zvýšit informovanost obyvatel o cílech a funkci mikroregionu 2. Zvýšit „absorpční“ schopnost mikroregionu : - Posílením a rozšířením funkcí Informačního centra v Moravském Krumlově - Přípravou „Místní Akční Skupiny“ a programem LEADER na období 2007 – 2013

Fáze INICIACE potenciálu investičních příležitostí je druhým krokem společné strategie mikroregionu. V této fázi se „Místní rozvojová kancelář“- Informační centrum mikroregionu se bude soustředit zejména na: Aktivní vyhledávání projektů a jejich finančního zabezpečení v rámci dostupných zdrojů financí.  Na vzdělávání a přenos informací k potencionálním nositelům projektů v rámci strategie  Samostatnou přípravu projektů a jejich bezchybné realizace na principech partnerství a principech obsažených v programu LEADER  Na propagaci mikroregionu a aktivit, které vykonává  Poskytování informací o regionu navenek a jeho komerční propagace  Vytvoření dostatečné absorpční kapacity v regionu zejména vytvořením dobrovolné „Místní akční skupiny“ a přípravou na program LEADER v regionu do konce roku 2006

Správní rada Mikroregionu složená ze všech starostů mikroregionu Výkonný manažer Administrativa projektů mikroregionu Návrh organizační struktury výkonného subjektu mikroregionu Moravskokrumlovsko

Finanční zabezpečení organizační struktury mikroregionu Provozní investice Kč Zabezpečení činnosti projektového manažera Projektový fond Zajišťující stabilitu manažerské Organizace mikroregionu Výše fondu podle aktivit, slouží výhradně k realizaci projektů

Náměty na projekty - Poutní místo mikroregionu a křižovatka cest – výstavní síň v kapli - Vzdělávací a turistické centrum Tulešice-Čermákovice - „Dubňanský Balaton“ a „off road centrum BAHNO“ - Pískovna Vémyslice „Centrum amatérských střelců“ - Koňská a pěší cesta údolím Rokytné – aktivní naučná stezka - Centrum Obora - Cesty mikroregionem Moravskokrumlovsko - Obnova vinařských a zemědělských tradic regionu - Soutěskami Rokytné a Jihlavy – vodní cesta - Archeologické muzeum - Informační systém regionu Moravskokrumlovsko - Kontrola uskutečňování strategie STRATEGIE

Priorita 1: Vzdělání a znalosti pro aktivní STRATEGIE 1.1 Vzdělávání a informace pro dospělé (celoživotní vzdělávání) 1.2Organizace a pořádání konferencí a seminářů Priorita 2: Živá vesnice a příroda pro lidi 2.1. Podpora podnikání 2.2. Cestovní ruch 2.3. Příroda pro lidi 2.4. Investice do aktivit volného času Priorita 3: Infrastruktura 3.1Infrastruktura obcí 3.2Neproduktivní infrastruktura a investice v krajině

 - Muzeum a kulturně informační centrum Vedrovice  a navazující projekty (archeostezky – Krumlovský les, Kubšice, Jezeřany-Maršovice; propagace a prezentace místních produktů, kulturní dům, náves a společensko -kulturně laděné projekty s prolínáním starých a nových tradic)  - Archeostezky v Krumlovském lese – po stopách pravěké kultury v regionu  - Naučná stezka v NPR Moravskokrumlovské slepence  - další tématické stezky vycházející z tradice, historie území  - Topanov – areál architektonicky a památkově cenného souboru staveb (kostel se hřbitovem vymezený obvodovou zdí)  - Sochařské sympozium (Výtvarné sympozium) – oživení návsí, prezentace  - Informační systém mikroregionu (infotabule pro obce mikroregionu, aj.)  - Vesnice pro život – zvyšování životní úrovně obcí - vybavenost, infrastruktura,životní prostředí, služby, - podpora projektové připravenosti obcí / realizace Další náměty

„Vzdušné lázně“  – projekt zaměřený na krajinu a kvalitu životního prostředí  – zpracování základního konceptu budoucího uspořádání krajiny (mezioborový dokument – nástavba pro zprac. ÚSES, ÚPD, KPÚ) – podpora přírodního potenciálu krajiny, zvýšení retenční schopnosti krajiny – vodní plochy a jejich ochrana, ochrana půdy, zalesňování krajiny – bohatě strukturovaný porost, prostupnost krajiny (cestní síť), zvýšení atraktivity krajiny, podpora a rozvoj kulturně - historických hodnot, rozvoj rekreačního potenciálu krajiny. Tento projekt ve své podstatě a otevřenosti velmi úzce koresponduje s intravilány sídel.

 Dílčí projekt:  Rozvoj ekologické sítě – dlouhodobý projekt, základem je schválený ÚPD obce, generel či plán ÚSES. Jedná se dílčí projekty v rámci rozsáhlejšího projektu v rámci Priority 2: Živá vesnice a příroda pro lidi, 2.3. Příroda pro lidi a Priority 3: Infrastruktura, 3.2. Neproduktivní infrastruktura a investice v krajině. Bezprostředně navazuje na vytváření podmínek pro rozvoj cestovní ruchu a podnikání, na osvětu a vzdělávání.  2006  - zpracování PD pro dílčí ÚSES  - realizace prvků ÚSES  - podpora dopracování plánů ÚSES v chybějících katastrech mikroregionu  - tvorba krajinného plánu, 1.fáze, aktivace obcí a veřejnosti, analýzy, workshop, seznámení s vizí a zpracovatelem  2007 – 2013  - 2.fáze krajinného plánu, návrh + workshop, prezentace  - příprava dílčích projektů k realizaci KP

 Vinařské stezky – rozvoj stezek, informačních systémů, tvorba produktů - podpora pěstitelů vína, marketingu místních produktů (projektové dokumentace, realizace, management)  Síť malých muzeí na Moravskokrumlovsku  Destinační management – produkty v CR s návazností na atraktanty, služby, a další projekty v území. Tvorba produktů, jejich propagace, koordinace aktivit v území...  Diverzifikace zemědělských aktivit – podpora vytváření místních produktů, rozvoj cestovního ruchu  Prezentace mikroregionu  - webové stránky, letáky – prezentace mikroregionu a obcí, prezentace projektů  - kulturní čtvrtletník nebo zpravodaj

 Odpadové hospod á řstv í  Infrastruktura technick á  Rozvoj informačn í společnosti  Podpora rozvoje podnik á n í  – diverzifikace zemědělstv í, služby v cestovn í m ruchu

DĚKUJI ZA POZORNOST Jitka Schneiderová, manažerka mikroregionu