Honeywell Technology Solutions - Česká republika

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VN zdroj pro TILECAL vila Lanna
Advertisements

Deset let inovační politiky Jihomoravského kraje Rámec konkurenceschopnosti města Ostravy 24. leden 2012 Petr Chládek.
ÚVOD DO AUTOMATIZACE.
Prezentace společnosti Honeywell
PO BOX 8 (Českobrodská 108n), Praha 3, Česká republika
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
Kdo jsme Zpracovatelé odpadu, dodavatelé surovin a energie Aktivní v celém odpadovém řetězci Roční obrat €1.2 miliardy V osmi zemích Mezi Top 5-ti hráči.
Moravskoslezský automobilový klastr – integrátor aktivit podklad pro CI „Společně v automotive!“ Ladislav GLOGAR Výkonný ředitel klastru.
Aleš Chudý ředitel divize IW Microsoft Slovakia.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI 2 T AFORGE A. S.  patří do holdingu TATRA TRUCKS, a.s.  zaujímá jednu z vedoucích pozic kovárny zápustkových výkovků v ČR 
Siemens PLM Software © Siemens Product Lifecycle Management Software Inc. All rights reserved Využití CAM Express pro řízení obráběcích strojů a.
Jemen „Arabia Felix“ Teritoriální setkání ICC ČR 3. září 2013.
1 © AGIT AB Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje v Ústí n.L. Koncepce budování informačního systému v nemocnicích Ústeckého.
11 Procesy a procesní řízení 22 Další charakteristiky procesu má svého vlastníka (osoba odpovídající za zlepšování procesu) má svého zákazníka (interního.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Strojírenství zaměření Automatizační a robotizační systémy
© 2010 IBM Corporation Informace + kreativita = konkurenceschopnost Vladek Šlezingr – generální ředitel IBM Česká republika 16/09/ Svět informačních.
Centrum sdílených služeb GTS Brno cerven 2014 Roman Tesař.
Audit IT procesů ve FNOL
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Jak podporovat malé a střední podniky při exportu Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Ostrava Export, jako významný pilíř ekonomického růstu.
Automation and Drives pro velkoobchody TIA na dosah.
GX SOLUTIONS, a.s. Výrobce a dodavatel komplexních řešení pro monitorování a správu různých typů vozového a strojového parku v rozličných oblastech působení.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
© 2010 IBM Corporation Stanislav Michelfeit, IBM IDC ČR, Služby – výzkum a výuka IT jako služba SSME - Service – Science, Management and Engineering =
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Přeskočte standardy v monitoringu! GX SOLUTIONS, a.s., organizační složka V oblouku 114, Čestlice, Říčany u Prahy
Online prodeje jako součást multikanálového přístupu v praxi
Čistá mobilita, elektromobilita Ing. Luděk Sosna, Ph.D. ředitel odboru Strategie ELEKTROMOBILITA ve veřejné dopravě, Praha,
 New Technologies for Mechanical Engineering – Centrum nových technologií pro strojírenství  regionální výzkumné a vývojové centrum  založeno na kvalitní.
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
Identifikace a rozvoj talentů ve skupině PRECIOSA
Řešení elektronického docházkového systému Vema
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
ŘÍZENÍ RETAILINGOVÉ FIRMY
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
European Computer Driving Licence Informační a poradenské centrum PEF.
Konference SI Praha Ladislav Přívozník is:energy czech a.s.
AEV, spol. s r.o. Analýza konkurenčního prostředí společnosti 2012.
MoodleMoot.cz 2011, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o. 1 Moodle a okolní svět Ing. Marek Kocan.
Dlouhodobé uchovávání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě
Aplikace DVB-T Český Telecom, a.s.. 2 Agenda DVB-T MHP Platforma ČTc DVB-T MHP Platforma ČTc – aplikace Shrnutí cílů společnsti Český Telecom, a.s.
1 © Mediaresearch, a.s., 2008 NetMonitor a AdMonitoring Výsledky za říjen 2008.
Motivační program.
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
TRUHLÁŘ I.ročník Výrobní zařízení Střední škola stavební Teplice
Operační program Podnikání a inovace (OPPI) Vladimír Kebo, Sněm RVŠ 22.listopadu 2007.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Lucián Piller Intranet HR.
ANECT a.s. – představení společnosti
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
ASP a.s. ASP a.s. ASP a.s. je mezinárodní softwarová společnost zaměřená na komplexní implementaci a maintenance FM systémů společností a institucí. 
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Projekt 8.B. Co je to ESAB? Společnost ESAB je přední světový výrobce svařovacích a řezacích zařízení a přídavných svařovacích materiálů. Jejich inovační.
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Procesní automatizace
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Studijní obor AUTOMATIZACE a ŘÍDICÍ TECHNIKA Bc.Ing. Bc. a navazujícího Ing. studijního programu Chemické a procesní inženýrství PROČ? Automatizace a řídicí.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Inteligentní budova. 2 © 2014 Honeywell International All Rights Reserved Kterou z nich chcete ?
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Transkript prezentace:

Honeywell Technology Solutions - Česká republika Úvodní prezentace

Kdo jsme? Nadnárodní společnost s 125 000 zaměstnanci v téměř 120 zemích světa

Vedení David M. Cote Chairman & CEO Alexandre Ismail President & CEO Transportation & Systems Roger Fradin President & CEO Automation Controls & Systems Krishna Mikkilineni Sr VP Engineering & Operations Andreas Kramvis President CEO Specialty Materials Tim Mahoney President & CEO Aerospace

Historie Honeywell Inc. 1904 – Mark Honeywell zakládá společnost Honeywell Heating Specialty 1955 – Založení společností Datamatic a Raytheon (vstup na trh informačních technologií – první počítač, D-1000, hmotnost 25 tun) 1957 – akvizice společnosti na výrobu požárních hlásičů a sirén – v mnoha amerických městech se objevují naše reklamy 1986 – významné vylepšení pozice v oblasti letectví – akvizice společnosti Sperry Aerospace Honeywell Inc. 1920 – založení společnosti Allied Chemical & Dye Corporation (fúze pěti amerických chemických společností založených v 19. stol.) 1999 – fúze společnosti Honeywell Inc. a AlliedSignal

Divize společnosti Honeywell Řešení pro automatizaci a řízení Letectví Dopravní systémy Speciální materiály

Divize společnosti Honeywell Letectví Řešení pro automatizaci a řízení Dopravní systémy Speciální materiály Budujeme svět, který je bezpečnější … Pohodlnější a energeticky účinnější … Inovativní a výkonný … Jsme Honeywell Letectví –11,2 mld. dolarů Řešení pro automatizaci a řízení – 12,8 mld. dolarů Dopravní systémy – 3,3 mld. dolarů Speciální materiály – 4,3 mld. dolarů Rozmanité obory, technologie a výrobky

Letectví Divize letectví je jedním z předních světových dodavatelů leteckých motorů, avioniky a souvisejících výrobků a služeb do raketoplánů, leteckým společnostem a armádnímu letectvu. Výrobky letecké motory a pomocné energetické systémy, avionické systémy, systémy EPC, přistávací systémy, opravy a údržba, náhradní díly, podpora a servis raketoplánů a komunikačního vybavení

Letectví Zákazníci Stav EADS/Airbus, Boeing, Bombardier, Cessna, Embraer, Gulfstream, Hughes, NASA, Lockheed Martin, Raytheon, Learjet, Sikorsky, armáda Spojených států a mnoho dalších Stav 40 000 zaměstnanců Hlavní sídlo: PHOENIX, Arizona

Řešení pro automatizaci a řízení / ACS ACS je jedním z předních světových dodavatelů výrobků a služeb zlepšujících efektivitu a ziskovost. Používá je 100 milionů domácností a 24 z 25 předních světových rafinerií. Výrobky řízení vytápění, klimatizace, ventilace, systémů CCTV či přístupových systémů do budov, bezpečnostní a protipožární systémy, pokročilé SW aplikace pro domácnosti a průmysl, systémy měření tlaku či proudění vzduchu atd., Řešení pro automatizaci a řízení čištění vody, systémy spalování atd.

Řešení pro automatizaci a řízení / ACS Zákazníci BASF, ChevronTexaco, DaimlerChrysler, ExxonMobil, General Motors, Procter & Gamble, Sydney Airport, Sasol, TotalFinaElf, Weyerhaeuser, mnoho vlastníků nemovitostí a další Stav 60 000 zaměstnanců ve 100 zemích Hlavní sídlo: MINNEAPOLIS, Minnesota

Speciální materiály / SM Tato divize je jedním z předních dodavatelů špičkových materiálů – např. speciálních filtrů, vláken s výjimečnými parametry, speciálních chemikálií a meziproduktů. Výrobky povlakové systémy Aclar®, vysoce odolná vlákna Spectra®, příměsi do vosku AstorLite®, antireflexní vrstvy DUO™, fluorescenční barvy Lumilux®, nylonová vlákna Anso® a mnoho dalších

Dopravní systémy Zákazníci Stav BMW, Bosch, Canadian Tire, Continental Teves, CSK Auto, Ford, DaimlerChrysler, GeneralMotors, Honda, Nissan, Renault, TRW, Volkswagen, Volvo, Wal-Mart atd. Stav 14 000 zaměstnanců v 18 zemích Hlavní sídlo: TORRANCE, Kalifornie

Honeywell v České republice Téměř 3 000 zaměstnanců v celé ČR HON Aero Olomouc Zaměstnanci: 849 OEM: díly pro motory turbín R&O: Opravy statických částí motorů Ostrava: Ochrana životů 70 Zaměstnanci v Praze: 558 CORP – funkce ACS – laboratoře Středisko sdílených finančních služeb TS, SM Aero – podpora podnikání Zaměstnanci v Brně: 1460 HTS CZ Centrum výzkumu a vývoje podporující ACS, AERO, TS engineering, ITSS aplikace Výroba ECC ADI Olympo (SS) Detekce a řízení Corp – Sdílené služby - HRS výplaty, finance,...

HTS CZ přehled informací o společnosti

Honeywell Technology Solutions (HTS) HTS – globální mezipodnikové a mezidivizní vývojové středisko s centry umístěnými v rozvíjejících se trzích (Čína, Česká republika a Indie) a sloužícími k podpoře potřeb výzkumu, vývoje a technologií čtyř divizí Honeywell. Účelem je Umožnit divizím Honeywell vyvíjet světové výrobky, řešení a služby, které odpovídají potřebám zákazníků, a využít rozvíjející se trh. Vybudovat způsobilost výrobků, domén a technologií potřebných k rozvoji zisků společnosti Honeywell z rozvíjejících se trhů. Umožnit mezidivizní synergie, které zvyšují rychlost vývoje nových výrobků a technologií pro lokální i globální zákazníky. Letectví – 11,2 mld. dolarů Řešení pro automatizaci a řízení – 12,8 mld. dolarů Dopravní systémy – 3,3 mld. dolarů Speciální materiály – 4,3 mld. dolarů Součást společnosti, servisní SBG… a jedinečná regulace poskytující společnosti Honeywell škálu, rychlost a dosah při plnění potřeb globálních i lokálních zákazníků

Honeywell Technology Solutions (HTS) Brno Bangalore Peking Honeywell Technology Solutions (HTS) – nedílná součást společnosti Honeywell – regionálních technologických center Šanghaj Maduraj a Hajdarábád

HTS v České republice Letectví Letové řídící systémy a elektronické ovládání Digitální elektronické ovládání Navigační a naváděcí výrobky a technologie Řešení pro automatizaci a řízení Řízení spalování – ventily, ovládání, … Řešení pro domácnosti – ovládání, termostaty, … Řešení pro komerční budovy – ovládání kotlů, ventily a regulátory Řešení vody – řešení pro obytné i průmyslové budovy Turbo Technologie Malá turbodmychadla pro benzinové motory osobních aut Velká a střední turbodmychadla pro dieselové motory užitkových vozidel ITSS Pro divize AERO a Corporate SAP CoE - tým 25 odborníků na SAP pracujících pro Aero SAP Pro HITS Řízení projektů ISR pro EMEA Podpora pracoviště - správa dodávání služeb XEROX, vozidla Mobile fleet services NL, B, provoz antivirových programů Hosting aplikací – sestavení hardwaru Provoz – monitoring provozu (24x7 v Indii), IAM (16x5) HR IT – SAP podpora výplat Letectví - obrázek 1 – Elektronické ovládání (Fly By Wire) (ARJ21 / B787) Letectví - obrázek 2 – FADEC (Ovládání motoru pro FADEC podporované brněnským týmem) Letectví - obrázek 3 – Inerciální navigační systém Laseref VI uvedený na trh v prosinci 2009 skupinou Aero E&T v Brně / ČR, který jako součást týmu Global G&N výrazně přispěl k úspěšnému dokončení Inerciálního navigačního systému Laseref VI. Skupina měla na starosti činnosti týkající se SW a systému verifikace a validace a podařilo se jim dokončit projekt dle plánu. Brněnský tým dosáhl skvělého partnerského hodnocení 7,85 z 9 a je schopen podporovat komplexní funkce, zvýšenou produktivitu i zahájený proces hodnocení dozorovaného dodavatelem Řešení pro automatizaci a řízení - obrázek 1 – Přídavný modul k ohřevu vody (WHAM) OKTS byl schválen 3. září: technická skupina ECC v Brně / ČR, která je součástí divize Spalování NA, spolupracovala při vývoji hardwaru a softwaru WHAM na celé NPI fázi 2 – fázi 5, včetně implementace komunikačního protokolu Modbus, splnění klíčových cílů OKTS s FPY 96 %. Řešení pro automatizaci a řízení - obrázek 2 – Směšovací ventil MF74 s bočníkem OKTS byl schválen 26. srpna v továrně v Mosbachu (Německo), FPY 100 % Technická skupina ECC WCEU v Brně/ ČR, která je součástí divize zpracování vody (Water Controls), spolupracovala při vývoji směšovacího ventilu s bočníkem na celé NPI fázi 2 – fázi 4. Mezi nové klíčové prvky tohoto produktu patří kompaktnější, jednodušší, robustnější a ověřený design Řešení pro automatizaci a řízení - obrázek 3 - Delta IAQ (Kvalita vzduchu uvnitř budov) OKTS byl schválen 30. června, 2009-08-26: Technická skupina ECC v Brně / ČR, která je součástí divize Domácnosti NA, spolupracovala při vývoji verze 3 IPDS fáze 2 – fáze 5: Softwarový upgrade termostatu Delta IAQ obsahuje jedny z nejpokročilejších a nejnovějších funkcí a splňuje plánovaná očekávání OKTS i FPY 98,3 % Řešení pro automatizaci a řízení - obrázek 4 - Zelix (SATURN OS #’s) – Přímo spojený pohon s nízkým točivým momentem a rychlým návratem s 3 a 5 nm pohonem OKTS byl schválen 20. července, 2009 : Technická skupina ECC v Brně / ČR, která je součástí divize Budovy NA, spolupracovala na všech IPDS fázích od fáze 1 až po fázi 5 se severoamerickou technickou skupinou a zásadně se podílela na konceptech projektování technického vybavení budov, elektroniky, softwaru a návrhu technického příslušenství, které splňuje klíčový cíl OKTS a dosáhl FPY 97 %. Zásadní výhodou návrhu tohoto nového produktu je kompaktnější, jednodušší, robustnější a ověřený design, který se soustředí na nízké náklady a využívání dílů z předchozí verze. Řešení pro automatizaci a řízení - obrázek 5 – Plynový ventil OKTS očekávaný v lednu,10 : Technická skupina ECC v Brně / ČR, která je součástí divize Spalování NA, spolupracovala na jednom z klíčových projektů „VanHalen“ divize Spalování NA, který nahradil zastaralou verzi plynového ventilu regulátorem poměru plynu/vzduchu. Opakované použití dílů z předchozích evropských verzí výrobku by mělo značně snížit délku vývojového cyklu. Nedávno byl též úspěšně dokončen testovací program CQ – výsledky testů byly schváleny. Testování vzorků FQ probíhá právě teď. Technologie a výrobky umožňující energetickou efektivitu, snížení emisí a bezpečnost

Náš brněnský tým vytváří významné hodnoty HTS CZ v Brně Talent Inovační ekologický systém 750 techniků zkušených v několika oborech (Elektronika, SW pro strojírenství, materiály, ..) 85 % techniků získalo magisterský titul či titul Phd Většina z nich je z ČR, někteří ale pochází z 15 dalších zemí Více než sto zveřejnění vynálezu a více než 10 patentů za poslední dva roky Významná spolupráce s VUT Brno Vynikající podpora ze strany ministerstva průmyslu a obchodu na technologický vývoj a inovace Způsobilost Fyzická infrastruktura Certifikace AS9100 a ISO 9001 / TS16949:2009 Uznávaní v celé společnosti Honeywell za široké znalosti a pracovní morálku Spojení se zákazníky z celé Evropy při řešení jejich potřeb, které se strojírenství netýkají CZ 27 CZ 23 CZ 09 Vybudování brněnského kampusu o rozloze 16 000 m2 o třech budovách se sofistikovanými laboratořemi Investice více než 30 milionů dolarů v posledních dvou letech Náš brněnský tým vytváří významné hodnoty

HTS ACS – přehled technologií ACS nejvýznamnější body: Světové technologické centrum pro ECC a bezpečnost Integrované služby pro technologie a výzkum Poskytování vysoce kvalitního výkonu a hodnot pro zákazníky Používání inovativních technik a technologií Orientace v „ZELENÝCH“ projektech Významné zapojení do šetření a získávání energie Integrované technické znalosti Účinná řešení výzkumu a vývoje – výzkum, vývoj + okamžité odebírání vzorků a testování Sdílení znalostí mezi týmy ACS + HTS Rozvoj silného a stabilního týmu s hlubokými znalostmi Objekt: Technické kanceláře + ACS testovací laboratoře ECC Bezpečnost Umožnění technologií Domácnosti NA, EU Voda EU Výstavba NA, EU Spalování NA, EU Čidla pohybu / přítomnosti člověka Řešení vody Budovy CCTV/DVR Nástroje podpory Díly pro spalování Uživatelská rozhraní Termostaty Řízení tlaku Automatizace budov Podpora aplikací Ovládací systémy Řídící jednotky Řídicí a vyrovnávací jednotky Regulátory Výrobky pro vodu Systémy

HTS TS – přehled technologií Analýza CFD, FEA - vibrace, Analýza namáhání, teplotní analýza CATIA 3D formát pro sdílení se zákazníky Ukázka schopností brněnského týmu - 15,9 litrový motor DAF / Paccar SRX – Cyklus vývoje výrobku Výroba prototypů Rozvržení vedení paliva Testování motorů

HTS Letectví – Portfolio komerčních letadel Zapojení HTS CZ Komunikační avionika Hlas Data SATCOM VHF Navigační avionika Systém řízení letu GPS Autopilot Displeje v kokpitu Honeywell Technologies Hydraulický systém letadla Integrovaný systém řízení tlaku v kabině Bezpečnostní a pozorovací avionika Radar Protisrážkový systém TCAS Rozšířený systém varování před srážkou se zemí EGPWS Transpordér (Mode S) Pomocné energetické jednotky (APU) Osvětlovací soustava Systémy řízení prostředí Řízení letu Hnací motor a díly Řídicí systémy stlačeného vzduchu Řízení paliva Startér motoru/generátor Digitální ovládání motoru Výroba a rozvod energie 21

HTS ITSS - Přehled tým odborníků na IT pracujících pro SBG IT a HITS součást globálního ITSS (společně s ITSS Indie a Čína) zaměření na regionální potřeby EMEA i na globální potřeby IT (služby 24x7) mezi nejvýznamnější zákazníky patří Aero IT a HITS (dříve GTS) Významné historické mezníky 2005 :: Divize Aerospace IT vytvořila tým SAP CoE 2008 :: počet odborníků na SAP stoupnul na 25 2009 :: založena organizace ITSS a započata spolupráce s HITS Využijte možnosti SAP, rozšiřte své služby IT, profitujte z existence EMEA

Organizační struktura HTS

HI – Pokročilé technologie Director Advanced Technology Europe Jean Luc Derouineau Pokročilé systémy a prototypování Modelování systému systémů (SoS), simulace elektrotechnických a strojírenských systémů Technologie Rapid Prototyping Komunikační, navigační a sledovací systémy Pokročilé navigační, komunikační, sledovací a naváděcí technologie Platformové systémy Nové technologie v práci na počítači a komunikačních infrastrukturách Vývojové nástroje Řízení letového provozu Koncept ATM a systémy pro leteckou komunikaci Rozhraní pro posádku Vývoj inovativních systémů zaměřených na lidi Strategie pro technologie Centrum řízení projektů Strategické plánování 24