Školení členů i nečlenů– 4. Výzva MAS MAS Královská stezka o.p.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

Školení pro žadatele – I. výzva 2013 MAS Podhůří Železných hor
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Výzva 04/2011 Úvodní informace  Výzva 04/2011 V souladu se SPL „Luhačovské Zálesí – region zdraví, krásy a prosperity“ vyhlašuje.
Prezentace pro projekt : Pelhřimovsko za vzděláním Podnikatelské příležitosti venkova " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu rozvoje.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Program rozvoje venkova na období Diverzifikace hospodářství venkova ing. Emil Machálek, CSc.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Přehled fichí Budujeme region se společnou budoucností Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do venkovských oblastí Seminář pro žadatele z území MAS 21, o.p.s. k 1. výzvě Strategického.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Školení MAS Podhůří Železných hor o.p.s. k 2. výzvě v roce 2011 Přednášející: Jiří Zápotočný, ředitel o. p. s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Obec správným směrem " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu rozvoje venkova ČR pro období " "Evropský zemědělský fond pro.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Prezentace pro seminář: Podpora a možnosti využití dotací pro podnikatele na venkově Rusava, Dotace pro venkov.
MAS Královská stezka o.p.s. Byla vybrána k realizaci strategie SPL v programu LEADER Mezi 32 vybraných z 96 přihlášených.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Osa III.  cíl: zvýšení kvality života ve venkovských oblastech a diverzifikace hospodářství venkova  představuje 16,93 % alokace PRV (cca 2,59 mld.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Program rozvoje venkova 2007 – 2013 – Osa III
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Aktuální dotační příležitosti IROP
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výsledky projednávání
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Informace o vyhlášených výzvách
Seminář pro žadatele, , Nýrsko
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Školení členů i nečlenů– 4. Výzva MAS MAS Královská stezka o.p.s. Přednášející: Mgr. Gustav Charouzek – ředitel MAS KS Bc. Andrea Stará – administrativní pracovník MAS KS Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Program akce Na co lze žádat? FICHE č.2 – Občanské vybavení a služby v MAS KS FICHE č.4 – Zemědělství v území MAS KS Kdo může žádat? Důležité odkazy, orientace na webu Ukončení školení

Projekty 4 Výzvy MAS KS Zveřejnění výzvy: počátek dubna 2011 až 13. května 2011 Informační semináře pro žadatele: Seminář (Habry, Vilémov) Konzultace pro žadatele je: od zveřejnění výzvy do 16. května 2011 v kanceláři Habry, nebo na domluvené schůzce Příjem žádostí: 25. dubna 2011 až 13. květen 2011, 12:00 Kontrola žádostí MAS: 16. květen až 15. červen 2011

Výběr projektů Výběrovou komisí MAS: 1. června až 7. června 2011 Registrace žádostí na RO SZIF: pravděpodobně  8. června. – 17.června 2011 (možná i déle, dle výzvy SZIF) Kontrola žádostí RO SZIF: červenec 2011 – listopad 2011 Podpis Dohody na RO SZIF: cca od prosince 2011 Zahájení realizace projektů: nejdříve od data registr. žádosti na RO SZIF, červen 2011, nejdéle 24 , resp. 36 měsíců od podpisu Dohody na RO SZIF (žadatel je povinen předložit Žádost o proplacení nejdříve na MAS, následně na RO SZIF ve stanoveném termínu).

Podmínky stanovené na www. kralovska-stezka. cz (sekce Výzvy – 4 Podmínky stanovené na www.kralovska-stezka.cz (sekce Výzvy – 4. Výzva MAS)

Na co půjde žádat? Fiche – podporované aktivity, na které mohou žadatelé žádat o dotaci Vždy ve výzvě jsou vyvěšeny na www - Fiche podporované v daném kole www.szif.cz

Fiche č. 2 - Občanské vybavení a služby v MAS KS LIMITY – min. 100 000 Kč max. 450 000 Kč Kdo může žádat: obce, svazek obcí nestátní neziskové organizace (obecně prospěšné společnosti aj.) zájmová sdružení právnických osob církve a jejich organizace

Na co lze žádat: Záměr a) občanské vybavení a služby stavební obnova (rekonstrukce, modernizace, statické zabezpečení), nová výstavba budov, ploch, včetně rozvodů, vytápění a sociálního zařízení k zajištění občanského vybavení a služeb v oblasti: školství, sociálních služeb (např. kulturní a spolkové domy, klubovny, domy s pečovatelskou službou a domovy důchodců), péče o děti (předškolní a mimoškolní péče) včetně doprovodných stravovacích zařízení, základní obchodní infrastruktury, kultury, zdravotnictví, sportovních a volnočasových aktivit, tělovýchovy a integrovaných informačních a školících center s využíváním ICT - stavební obnova (rekonstrukce, modernizace, statické zabezpečení), nová výstavba budov, ploch občanské vybavenosti pro veřejnou správu a budov hasičských zbrojnic, včetně rozvodů, vytápění a sociálního zařízení

stavební obnova nebo nová výstavba sítí technické infrastruktury (včetně bezdrátových technologií) nákup technologie, zařízení, vybavení, hardware, software souvisejících s projektem nebo v souladu s cíly SPL nákup staveb souvisejících s projektem do 10 % způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace Záměr c) zázemí pro společenské, kulturní, sportovní, spolkové, environmentální a církevní aktivity - investice na pořízení materiálně – technického zázemí a vybavení pro společenské, spolkové, sportovní, environmentální, kulturní a církevní aktivity - nákup hardware a software souvisejících s projektem

Fiche č.4 – Zemědělství v MAS KS LIMITY –min. 100 000 Kč max. 450 000 Kč Kdo může žádat: Zemědělský podnikatel, tzn. fyzická nebo právnická osoba, který podniká v zemědělské výrobě v souladu se zákonem č. 252/1997 Sb., o zemědělství, ve znění pozdějších předpisů. Podnikatelský subjekt, který je z převážné většiny vlastněn zemědělskými prvovýrobci a předmětem jeho činnosti je poskytovat práce, výkony nebo služby, které souvisejí výhradně se zemědělskou výrobou a při kterých se využijí prostředky nebo zařízení sloužící zemědělské výrobě

Na co lze žádat: Záměr a) stavby a technologie v živočišné výrobě (pro chov skotu, prasat, ovcí, koz, koní a drůbeže) Např. Stáje pro krávy, jalovice, býky (např. výstavba a rekonstrukce stáje, rošty, pevné výběhy v návaznosti na stáj, nezbytné zázemí stavby, technologie ustájení, napájení, větrání, topení, krmení, vytápění, fixační nebo kafilérní boxy a klece atp.) Stáje pro plemenné býky v produkci (např. výstavba a rekonstrukce stáje, rošty, pevné výběhy v návaznosti na stáj, nezbytné zázemí stavby, technologie ustájení, napájení, větrání, topení, krmení, vytápění, fixační nebo kafilérní boxy a klece atp.) Boudy pro telata Pastevní areály včetně doprovodných staveb (např. budování pastevních areálů – oplocení, napajedla, krmiště, manipulační zařízení, včetně zpevněných plochatp.)

Záměr b) stavby a technologie pro rostlinnou výrobu Sila a horizontální haly pro skladování obilovin a olejnin (např. výstavba a rekonstrukce sil/hal pro obiloviny a olejniny, technologie čištění pro obiloviny a olejniny (včetně mobilních čističek) Sklady pro ovoce a zeleninu Sklady pro chmel Zpracování biomasy Malá plnící stanice na bioplyn Nosné konstrukce trvalých kultur Skleníky, fóliovníky, kontejnerovny Další zahradnické stavby

Obce a podnikatelé, lesníci, NNO Obce mohou v rámci této výzvy žádat v rámci Fiche č.2 - Občanské vybavení a služby MAS KS V rámci 4 výzvy jsou podporovány podnikatelské aktivity - Fiche č.4 Zemědělství v území MAS KS V rámci 4 výzvy nejsou podporováni lesníci NNO - cílem projektů realizovaných v rámci fiche je modernizace jejich zázemí

Děkujeme za účast MAS Královská stezka o. p. s Děkujeme za účast MAS Královská stezka o.p.s. Tel: 774 489 322, 774 709 322 Mail: kralovska-stezka@centrum.cz www.kralovska-stezka.cz